witam po dluższym czasie zrobiłem diagnostykę nie dokońca bo miałem problemy z alfadiagniem cały czas rozłanczał mnie jak robiłem pomiar więc tylko na zimny silniku, jak alfa diag wywalał to komunikat : zdjęcie pierwsze ( po najechaniu myszką wyświetli się nazwa zdjęcia, niestety nie potrafie wrzucić bezpośrednio zdjęcia pod tekstem
błąd alfadiaga (rozłancza).png (28.5 KB)
no i mały wykaz błędów jakie wyświetlił : zdjęcie drugie
błędy porzed diagnostyką.png (96.4 KB)
potem usunełem błędy i zrobiłem diagnostykę czy zdjęcie 1 2 3 i 4
wykres 1.png (113.9 KB)
wykres 2.png (98.1 KB)
wykres 3.png (114.1 KB)
wykres 4.png (105.7 KB)
potem reset ECU dwa wykresy
po resecie ECU.png (52.5 KB)
po resecie ECU (2).png (39.5 KB)
i już błędy nie wróciły
a oznaczenie błędów znalazłem ( zdjęcie ostatnie) ale coś nie wiem od czego zacząć!?
może pomożecie, a no i może ta informacja coś pomoże, no bo wydaje mi się że było wszystko ok, ale jakiegoś wieczoru silnik mi się szybko nagrzał i ciągle pierwszy bieg wentylatora ( na postoju) no i po chwili ruszyłem dojechałem kawałek do świateł i silnik zgasł bez zafalowania, odpalić od razu dał się ale już tak kiedyś miałęm i po kilku takich sytuacjach sprawa sie pogłębiała do problemu z odpaleniem przez ok 10-20 minut no i wymieniłem czujnik położenia wału i wszystki wróciło do normy i teraz tak myśle że coś znowu szfankuje i się takie problemy w ecu porobiły od tego, a może i nie więc prosze o pomoc i udzielenie od czego zacząć i co jest najważniejsze tak na chłopski rozum

)))