• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FELGI - zestawienie modeli

Nowe porównanie.

255/35R19 Pirelli RFT AR oraz Vredestein Ultrac Vorti
Obie na feldze nr 13- 9x19

Widać dość wyraźną różnicę w ułożeniu opony na feldze.

Dodatkowo felga nr 18 w 20" do mojej Julki :dancingcat3:

Pokaż załącznik 267538Pokaż załącznik 267539Pokaż załącznik 267540Pokaż załącznik 267541Pokaż załącznik 267542Pokaż załącznik 267543Pokaż załącznik 267544

Choć koła z Pirelkami pewnie moje to przyznam,że Vredesteiny lepiej leżą.

stwierdziłeś, cytuję:
Dochodzi do tego pytanie czy Q4 dobrze by znioslo te rozne rozmiary felg. Zapewne bedzie pewna rozbieznosc w srednichach zewnetrznych kol. A co za tym idzie w predkosci toczenia.

zatem odnośnie stwierdzenia czy Q4 sobie radzi z różnymi kołami, Giulie Q4 udowadniają że tak, to ori setup, wersje sterowników/firmwarów dla Stelvio są takie same, stąd tu akurat przeszkody nie ma. a to że oficjalnie dla Stelvio nie wymieniają takich to inna sprawa - ja odrzucam tylko argument o Q4.

a co z twoimi ori 19tkami ? :D

Zostają na zimę całe koła.

- - - Updated - - -

Choć koła z Pirelkami pewnie moje to przyznam,że Vredesteiny lepiej leżą.

No nie da się ukryć, że Vre leżą lepiej...no ale tak to w AR sobie wymyślili.
Będę jeszcze montował te AEZ z drugiego planu na najnowsze PZero bez RFT i tam myślę będzie lepiej, bo rant jest bardzo duży.

Jeśli chodzi o Stelvio to nie wiem, wstawiłem zdjęcie do Giulii. Jeśli chcesz być pewny co do homologacji to przejedź się do ASO, powiedz że chcesz kupić felgi 20" do Stelvio i po VIN'ie dostaniesz możliwe opcje. Możliwe że przez to że to SUV to do zwykłych wersji nie kombinowali z rozkładem.

Nowe porównanie.

255/35R19 Pirelli RFT AR oraz Vredestein Ultrac Vorti
Obie na feldze nr 13- 9x19

Widać dość wyraźną różnicę w ułożeniu opony na feldze.

Dodatkowo felga nr 18 w 20" do mojej Julki :dancingcat3:

Pokaż załącznik 267538Pokaż załącznik 267539Pokaż załącznik 267540Pokaż załącznik 267541Pokaż załącznik 267542Pokaż załącznik 267543Pokaż załącznik 267544

Nie wierzę, że masz a jeszcze nie założyłeś... Dlatego: gdzie są fotki? :D

nie za mały profil ? ja w insigni mialem 20tki, to mialem 245/35/20.

u ciebie to prawie opony nie ma :D

nie za mały profil ? ja w insigni mialem 20tki, to mialem 245/35/20.

u ciebie to prawie opony nie ma :D

Insignia ma wyjściowo większe koło, więc i w 20" jest wyższy profil. Jeździłem już kiedyś na takim rozmiarze w 350Z i było całkiem spoko :)

Ostatnia edycja:
Tak wyglądają 19" GMP Italia Drake (Antracyt) w wersji 8 i 9 cali z oponami Vredestein Ultrac Vorti. Podziękowania dla kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za pełną profeske!
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Jest super! Jak komfort i prowadzenie względem 18-ek?

W moim odczuciu na komforcie (resorowania/tłumienia) nie jest gorzej mimo, że cal więcej, powiedziałbym, że nawet lepiej. Opony są cichsze niż zimowe Pirelli SottoZero3.
Co do prowadzenia to przy dzisiejszej temperaturze i przejechanych jakiś 30km jest super, ale opony muszą się jeszcze odpowiednio ułożyć, wtedy pewnie będę miał wyrobione zdanie. Co do wyglądu kompletu jak dla mnie bajka, tego szukałem. Rant ochronny w porównaniu do Pirelli jest większy, choć nie jest to jakaś ogromna różnica i tak trzeba będzie uważać :)

Tak wyglądają 19" GMP Italia Drake (Antracyt) w wersji 8 i 9 cali z oponami Vredestein Ultrac Vorti. Podziękowania dla kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za pełną profeske!
Pokaż załącznik 267626
Pokaż załącznik 267627
Pokaż załącznik 267628
Pokaż załącznik 267629

Wyprzedziłeś mnie :) ...i dobrze, bo masz chyba lepsze zdjęcia.
Oczywiście również dziękuję :)

- - - Updated - - -

Dobra, teraz moja kolej ;)

Zdecydowanie..aktualnie jesteś prawie ostatni ;)

Pokaż załącznik 267626
Pokaż załącznik 267627
Pokaż załącznik 267628
Pokaż załącznik 267629

no i bajka, to też mój faworty jeśli chodzi o felgi. No i vredesteiny chyba najlepiej się tu układają.
Z ciekawości zapytam, czy obniżałeś zawieszenie? bo idealnie się to wszystko wpasowuje w nadkola.

Amortyzatory
Powrót