• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

a co myslicie o tych,et 41

Załączniki

• f opel.jpg
    f opel.jpg
    77.8 KB · Wyświetleń: 349
tak 17,a jakie oponki zaleca producent do 17,i faktycznie od vectry:)

tak 17,a jakie oponki zaleca producent do 17,i faktycznie od vectry
Ja mam 215/50/17.
Producent przewiduje różne rozmiary. Generalnie powinno być tak, że obwód koła zawsze powinien być ten sam, niezależnie od rozmiaru opony. Jednak w Alfie 159 jest to zróżnicowane od 215/55/16 po 235/35/19. Z czego wynika, że opona w tym ostatnim rozmiarze ma znacznie większy obwód niż ta pierwsza...
Pozdrawiam.
- Rafał

tutaj sa 215 45 17,mysle ze moze byc za male to kolka przy 159,a moze kolega ktory ma mozliwosci zaprezentuje te felgi na autku:)

18" BK 166 Silver

IMG_1813.jpg

Załączniki

• krisvanmoto.jpg
    krisvanmoto.jpg
    90.1 KB · Wyświetleń: 251
Dzieki za transfuzje:)jak dla mnie calkiem ok,a znaczek to tylko znaczek:)najmniejszy problem:)

a nie bedzie dziwnie na 215 45 17?ma mozektos takie?

bedzie... zostanie duza przestrzen w nadkole co smiesznie wyglada... zreszta szczerze powiem ze alfa 159 ma tak masywny wygląd że lepiej koła wyglądają na wyższych profilach niż na niższych ... także 225-215/50/17 będzie spoko nawet można się pokusić o 205/55/17

dzieki kolego,myslalem ze bedzie lepiej,jak dla mnie nieda rady:)

Amortyzatory
Powrót