• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

@Węgorz: Obie sa oryginalne :)
No to skoro tak to biore "telefon" na zime. Na lato mam 17" szprychy :)

Ostatnia edycja:
jeśli nie potrzebujesz na już tych telefonów to ja będę sprzedawał moje, ale dopiero po zimie. stan oceniam na dobry +. Jak jesteś chętny to PW

W jakiej cenie będziesz je sprzedawał

Dzieki,tak jak pisalem odpuscilem je sobie,kurcze jeszcze chwila i moj limit na rok sie wyczerpie:)

...i kolejna próba misia.Podpowiedzcie mi jakieś fajne felgi do mojej Alfy-felgi_dla_misia2_kopia.jpgPodpowiedzcie mi jakieś fajne felgi do mojej Alfy-felgi_dla_misia3.jpg
Nieco lepiej.
Misiek, poszukaj felg o rozstawie: 5x112 (jest ich mnóstwo, przez co większy wybór) i spokojnie zamontujesz je na śrubach pływających.
Pozdrawiam.
- Rafał

A ja poszukuje oryginalnych 17" z rocznika '08, jak by ktoś chciał się pozbyć to chętnie przygarnę.

ja poszukuje oryginalnych 17" z rocznika '08, jak by ktoś chciał się pozbyć to chętnie przygarnę.
Miałem Ci tutaj właśnie wkleić info, że na Alfaclubie są do sprzedania, ale widzę, że chyba już się kontaktowałeś z Redzim?
Pozdrawiam.
- Rafał

Nieco lepiej.
Misiek, poszukaj felg o rozstawie: 5x112 (jest ich mnóstwo, przez co większy wybór) i spokojnie zamontujesz je na śrubach pływających.
Pozdrawiam.
- Rafał
wiem szuka tyle ze wiekszosc to VW i otwor centrujacy to 57 i du.a
Wegorz dziekuje za cierpliwosc:)

Gęste i dość masywne ramiona sprawiają,że cała felga w aucie staje się mało czytelna.Za takie pieniądze z
paluszkiem w .... znajdziesz ciekawsze 18 -tki.
Zacząłem robić przeszczep na czarne SW ale przerwałem w trakcie roboty bo to nie miało sensu co rzadko mi się zdarza.Poszukaj kilka innych interesujących Cię wzorów felg to zrobimy przeszczepy na czarne SW.

Koła 18 do alfy 159 sportwagon Pomocy

Witam

Poszukuję do moje alfy 159 SW 1,9 JTD 16V koła na lato:

Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/felgi-18-opel-5x110-saab-alfa-159-idealne-i2101814311.html

Co o tym sądzicie?

Czy przy 18 calach nie ucierpi komfort jazdy ?

Czy będą pasować do auta? Maja 245/45/18R .Producent dopuszcza 235/45/18R. W oryginale mam teraz 17 cali 225/50/17R
Czy dzięki temu że mają podobny profil do 17 cali nie ucierpi komfort jazdy ( ciśnienie powietrza w oponie 18 R powinno być większe niż w 17R ) ?

Czy zmieszczą się spokojnie w nadkola i nie będą obcierać podczas jazdy ?
Nie znam wartości ET

Amortyzatory
Powrót