[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Witam. Mam pytanko. Przeczytałem całość i chciałbym dowiedzieć się jakie 18 pasowały by do alfy 159 sw małe brembo. Jeśli mógł bym prosić to mogły by być fotki felg. Tak żeby kupić nawet wysyłkowo bez przymiarki i pasowały by na 100%

A jest może jakiś katalog felg do 159. Jestem od niedawna użytkownikiem Belli i nie orientuje się jeszcze dobrze w temacie.

Mówisz,masz...zimowy set na ori 18 Zoll AR
53.jpg

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Odezwij się do tego pana [MENTION=248]alces1[/MENTION] na priv na pewno coś znajdzie.

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Alufelgi do ALFA ROMEO 159 czy będą pasować?

Witam,

Mam na oku poniższe alufelgi do mojej Alfy Romeo 159 w wersji Sportwagon.
asdasdasd.jpg
parametry felg:

felgi 18 cali

szerokość 8,5J przod 9,5J tył

et 35 przod i et 30 tyl

rozstaw srub 5x110

Ciężko mi stwierdzić czy alufelgi będą pasować bo raz - jestem laikiem, a dwa nie jestem w pobliżu by to zweryfikować.
Czy mógłby ktoś fachowo spojrzeć na temat i dać mi odpowiedź czy będą pasować?
Wiadomo, chodzi mi oto czy nie będą nigdzie szorować o coś albo czy nie będą wystawać poza autko :p

Pozdrawiam,Dawid.

a zaciski jakie , jesli duże Brembo to tylko przymiarka da Ci pewnosc, et tez jest nizsze wiec bedzie wystawac oryginał to 41 i jeszcze jest szersza wiec chyba kicha

Ostatnia edycja:
ciekawy jestem jak będą wyglądać na 159, bo wzór mi przypomina BBS-y z BMW.

Trochę wyskoczył mi inny temat z samochodem ale już niebawem zacznę poważnie się rozglądać za felgami ponownie. Cały czas oglądam i widzę że wyboru zbyt dużego przy naszych samochodach nie mamy. Jest parę ładnych felg od fiata ale to już loteria. Nie chce używać dystansów. A najciekawsze jest to że w mojej okolicy nie ma żadnych ogłoszeń gdzie bym miał podjechac i przymierzyć.
Pozdrawiam i dziękuję za wysyłanie fotek.

Trochę wyskoczył mi inny temat z samochodem ale już niebawem zacznę poważnie się rozglądać za felgami ponownie. Cały czas oglądam i widzę że wyboru zbyt dużego przy naszych samochodach nie mamy. Jest parę ładnych felg od fiata ale to już loteria. Nie chce używać dystansów. A najciekawsze jest to że w mojej okolicy nie ma żadnych ogłoszeń gdzie bym miał podjechac i przymierzyć.
Pozdrawiam i dziękuję za wysyłanie fotek.

Kurcze, mam takie samo wrażenie. Co spodoba mi się jakaś felga, to produkowana jest w całkiem innych rozstawach, tak, że bez dystansów, śrub pływających albo adapterów nie podejdzie do 159. Te, które by pasowały bez większego kombinowania są najczęściej kompromisem między "podoba mi się" i "ale to jednak nie to, co bym chciał naprawdę".

Kurcze, mam takie samo wrażenie. Co spodoba mi się jakaś felga, to produkowana jest w całkiem innych rozstawach, tak, że bez dystansów, śrub pływających albo adapterów nie podejdzie do 159. Te, które by pasowały bez większego kombinowania są najczęściej kompromisem między "podoba mi się" i "ale to jednak nie to, co bym chciał naprawdę".

A co za problem z pływakami? Też nie chciałem kiedyś bo straszyli

No to chłopacy tylko Ori wam zostają. Dla mnie już nudne te Ti i Giulie. Kiedyś to było fajne tak samo jak dokładka z Leona czy ringi jak miało to kilka osób??????

Jest szansa na taki wzór do 159?
97.jpg

Wysłane z mojego moto g(7) przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót