• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Jest szansa na taki wzór do 159?
97.jpg

Wysłane z mojego moto g(7) przy użyciu Tapatalka
To jest VT. Stara felga z Juniora rozciągnięta do 20" . osobiście nie pasuje mi nawet do tej Giulii a co dopiero do 159.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

Niby można, ale z kołami nie chcę, póki co, za bardzo kombinować ;-)
Takie same kombinowanie jak rozwiercanie otworów w felgach z Giulietty :-P . Przecież to jest zwykła śruba tylko ma stożek ruchomy. Ludzie sobie wyobrażają śrubę z gumy. Napisze więcej ,ja stosuje te śruby i do zwykłych/oryginalnych felg bo przez to ze stożek jest ruchomy to przy dokrecaniu nie wyciera gniazd felgi.
U siebie mam i na zimę i lato 5x112 i zero problemu , Mito na zimę 4x100 , Spidera mam na 5x100 bo w tym aucie to dopiero z felgami bieda.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

Panowie orientujecie się czy felgi 18" z opla (gwiazdy) wchodzą na duże brembo?
1200px-Opel_Astra_GTC_2005.jpg

Felgi AR 159

Witam panowie,może ktoś pomoże mi w temacie felg a mianowicie chodzi mi o to że obecnie posiadam felgi 16 cali,są to felgi oryginalne,chciałem zmienić na 18 cali ET35 8J,opony 235/45 Czy ET35 będzie pasować do mojej alfy? jest to wersja zwykła nie ti.Z tego co się orientuję to w alfie jest ET41.Proszę o jakieś wskazówki.

Witam panowie,może ktoś pomoże mi w temacie felg a mianowicie chodzi mi o to że obecnie posiadam felgi 16 cali,są to felgi oryginalne,chciałem zmienić na 18 cali ET35 8J,opony 235/45 Czy ET35 będzie pasować do mojej alfy? jest to wersja zwykła nie ti.Z tego co się orientuję to w alfie jest ET41.Proszę o jakieś wskazówki.
To, że nie masz wersji Ti, nie znaczy że nie masz zacisku Brembo z tarczą 305mm.
Parametry felg które podałeś są ok. Jeśli masz zacisk jednotłoczkowy to na 99% będą pasować, ale jeśli masz tzw "małe Brembo" to nie koniecznie.
Pozdrawiam.
Rafał

Hej!
Zamierzam kupić opony zimowe 225/50 R17" do Alfy 159 2.0 JTDM. Niestety mam problem z felgami. Jakie felgi będą pasować do tych opon. Czy wgl wchodzą w grę felgi bez dystansów. Jeśli nie to jak się za to zabrać. Jaki dystans, itp? Alfę posiadam od niedawna i jest to dla mnie świeży temat.
Dodam, że posiadam małe brembo. Tarcza 305mm.

Hej!
Zamierzam kupić opony zimowe 225/50 R17" do Alfy 159 2.0 JTDM. Niestety mam problem z felgami. Jakie felgi będą pasować do tych opon. Czy wgl wchodzą w grę felgi bez dystansów. Jeśli nie to jak się za to zabrać. Jaki dystans, itp? Alfę posiadam od niedawna i jest to dla mnie świeży temat.
Myślę że każde oryginalne 17" spokojnie będą pasować.

Szybkie pytanie czy te dwa wzory od opla podjeda do 159 2.4 z brembo? ET41 7,5j 18'
IMG_0464.jpg
IMG_0453.JPG

Hej!
Mam kilka kompletów 17" które wejdą na każdy zacisk.
Zapraszam na priv.
Pozdrawiam.
Rafał

Ktoś by był chętny na 17” policyjne w kolorze szarym metalicznym z oponami GY Eagle 3? Felgi stan idealny, opony 4-letnie i jeszcze dużo pojeżdżą.

zależy , małe czy duze Brembo , nawet z tarcza 305mm ,bywa róznie , niestety pwenosc da ci przymiarka , sam mierzyłem kiedys oryginalnego saaba 18 '' i brakowało ze 2mm

mam duże brembo (330) i szukam czegoś od opla z et41 i 7,5j nawet myślałem o dystansie żeby wypchnąć

Witam serdecznie wszystkich Alfistów ! :p
Co sądzicie felgach Rondel 5x110 , 8J , ET 35 do 159 ?
Po wpisaniu nazwy są to pierwsze które wyskakują :D niestety nie mogę dodać Linka ;p
I co możecie polecić innego z 18 :p
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót