• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Black line 2

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Mam na sprzedaż taki komplet, stan perfekt, po renowacji.
Pozdrawiam.
- Rafał
Z ciekawości ile wolasz za BL2?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

Na razie przymierzam się do zakupu kolejnej Alfy, więc chciałem wiedzieć jaki to model żeby wiedzieć czego potem szukać. Dzięki Jeszcze raz :)

Witam :) Czy ktoś może mi pomóc i orientuje się jaki kod lakieru mają te felgi? Wulkanizator zarysował mi kluczem w 2 miejscach i chciałbym lekko papierkiem przelecieć i zrobić zaprawkę. Felgi są od Giulietty 18.

50903313_1024x1024.jpg

Witam , jestem nowym posiadaczem alfy 159 sw i mam pytanie o felgi stalowe . Samochód kupiłem na alusach 17 i dostałem opony zimowe bez felg 205/60 r16 a letnie mam 215/55/r16 jak dobrać felgi stalowe głównie chodzi mi o parametr ET ? Pytam dlatego że zauważyłem bardzo mało miejsca między zaciskiem a felgą z przodu , z tyłu jest wiecej miejsca a nie chcę kupić złych felg.

Ostatnia edycja:
Witam , jestem nowym posiadaczem alfy 159 sw i mam pytanie o felgi stalowe . Samochód kupiłem na alusach 17 i dostałem opony zimowe bez felg 205/60 r16 a letnie mam 215/55/r16 jak dobrać felgi stalowe głównie chodzi mi o parametr ET ? Pytam dlatego że zauważyłem bardzo mało miejsca między zaciskiem a felgą z przodu , z tyłu jest wiecej miejsca a nie chcę kupić złych felg.

Średnica/szerokość:16 x 7
Rozstaw śrub: 5 x 110
Offset: ET 34
Otwór centralny: 65.1

Jeśli koniecznie chcesz stalowe felgi to tylko dedykowane do 159, czyli z parametrami jak powyżej kolega opisał, w przypadku innego ET nie kupuj (SAAB, Opel, etc) nie kupuj, nie będą pasować.
Pozdrawiam.
- Rafał

Moim zdaniem warto kupić ori alusy bo idzie nieraz wyrwać w fajnych pieniądzach i nie warto się pchać w brzydkie i z czasem korodujące stale które akurat do tego auta nie są tak łatwo dostępne i tanie jak na stal.

Ostatnia edycja:
Dziękuje Panowie za podpowiedzi , już znalazłem tyle co ściągnięte właśnie z identycznej alfy jak moja

ktoś spotkał się z felgami RONAL LZ6755 LZ5 17"?
wejdą na małe brembo? obecnie założone na nich 225x50x17 - to chyba balony - zejść niżej?

To jest dedykowany rozmiar opony do tej wielkości felgi.

przecież to dwa różne pytania, nie mają nic wspólnego

czy można zejść troszke z profilem opony, a żeby to ładwie wyglądało (mimo pogorszenia komfortu), może 235x45(40)x17 lub 225x45x17?

Ale to nie będzie ładnie wyglądało uwierz mi. Zobacz sobie nieraz ktoś wrzuca obniżona na 19" i opinie 235/35/19 i nie wygląda to ladnie

Panowie siedzę od dwóch dni i czytam ten wątek, ale nie znalazłem takich informacji. Czy jest jakiś model Tomasonów lub podobnych wklęsłych felg w rozmiarze 18, które wejdą na duże Brembo bez dystansów?

Amortyzatory
Powrót