[Giulietta] Felgi do Giulietty

w którym miejscu? :D
Instrukcja obsługi się kłania- u mnie lata po A4 głównie więc na przodzie jest 2,9 z tyłu 2,5

Ostatnia edycja:
Faktycznie było w instrukcji. Dzięki ;) Z przodu ma być 2,6 z tyłu 2,2 czyli ciśnienie u mnie do lekkiej poprawki. ;)

A mam jeszcze takie pytanko. W instrukcji są podane wartości 2,6 przód i 2,2 tył dla:

225/40 R18 92W REINFORCED

A co jeśli moje oponki mają oznaczenie 92Y? Ciśnienie pozostaje bez zmian w stosunku do tabeli w instrukcji?

nic - masz tylko wyższy indeks prędkości. przy ciśnieniu decydujące znaczenie masz to gdzie auto użytkujesz w większości ja np daje max bo lata w 80% po A4

Będą pasowały do brązowej Julki z żółtymi zaciskami? Jak sądzicie? I macie jakąś sprawdzoną stronkę gdzie bym je mógł dostać (nowe)? Przekopałem trochę internetu i nie mogę znaleźć takich w tej wersji kolorystycznej :(
173274-felgi__giulietty-11653474_1126391164044139_46477402_.jpg

Witam, mam takie pytanie. Znalazłem na OLX felgi foxa r17 9j et45, jestem tu nowy i nie mogę dać linku więc jak ktoś chce zobaczyć to trzeba wpisać "sprzedam felgi fox 17",czy one wejdą do Julki(nie mam hamulców brembo)? Generalnie to chodzi o to że teraz mam Borbety które są za wąskie 7j jak na oponę 225/45/r17 Toyo T1R, poprostu to źle wygląda(jest balon). Jak nie wejdą to jaka max szerokość wejdzie?

Witam, jako że nie mogę zamieszczać ogłoszeń w dziale bazar napiszę tutaj. Sprzedam oryginalne felgi do giulietty r16. Cena za komplet 400zl. Zainteresowanych proszę o kontakt to podeślę zdjęcia na maila mariooo989(małpa)gmail.com lub 798059261 sprzedaje bo nie pasują do mojej 159

Witam, mam takie pytanie. Znalazłem na OLX felgi foxa r17 9j et45, jestem tu nowy i nie mogę dać linku więc jak ktoś chce zobaczyć to trzeba wpisać "sprzedam felgi fox 17",czy one wejdą do Julki(nie mam hamulców brembo)? Generalnie to chodzi o to że teraz mam Borbety które są za wąskie 7j jak na oponę 225/45/r17 Toyo T1R, poprostu to źle wygląda(jest balon). Jak nie wejdą to jaka max szerokość wejdzie?

Halo? Odpowie ktoś?

Felgi są na drugim końcu Polski więc nie ma jak przymierzyć. Według tego co liczyłem na kalkulatorach ET to wejdą na dystansach( bez dystansów może ale nie wiadomo). Chyba tylko ty w tym temacie masz lub miałeś 9j i tym się trochę sugerowałem. W poniedziałek będą wysłane i jakoś w czwartek/ piątek się pochwalę jak to wygląda o ile wejdzie...

Chciałem zreperować trochę felgę (drobne rysy + otarcia na rancie) i nie wiem jaki to jest kolor felgi/bazy. Ktoś poradzi? Czytałem, że jest coś takiego jak skala RAL.
Jak to najlepiej określić? Jechać do mechanika/lakiernika i poprosić o wymieszanie odpowiedniej bazy? Ile coś takiego może kosztować?
Felga_Giulietta.jpg

Chcę kupić 18 turbiny lub półksiężyce do nowo zakupionej Julki, która jest obecnie na ori 17. Czy podniesie się bardzo wizualnie tzn. czy zrobi się koza? Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcia jak było na 17 i jak jest na 18? julka.jpg

Chcę kupić 18 turbiny lub półksiężyce do nowo zakupionej Julki, która jest obecnie na ori 17. Czy podniesie się bardzo wizualnie tzn. czy zrobi się koza? Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcia jak było na 17 i jak jest na 18? Pokaż załącznik 249602

proponuje skorzystać z kalkulatora opon - różnice poda ci co do milimetra...
a tezę że przy zmianie rozmiaru na większy zrobi się "koza" nie będę nawet komentować

Po założeniu zbyt dużych felg i pozostawieniu seryjnego zawieszenia ten "efekt kozy" występuje. Tak jest np po założeniu felgi 19 do 159 bez pakietu Ti czy felgi 18 do GTV na seryjnym zawieszeniu. Jeśli nie chcesz komentować to mniemam, że w Giuliett'cie tego nie ma ;)

Po założeniu zbyt dużych felg i pozostawieniu seryjnego zawieszenia ten "efekt kozy" występuje. Tak jest np po założeniu felgi 19 do 159 bez pakietu Ti czy felgi 18 do GTV na seryjnym zawieszeniu. Jeśli nie chcesz komentować to mniemam, że w Giuliett'cie tego nie ma ;)

jak ta koza powstaje tylko w twojej wyobraźni jak piszesz, to proponuje pooglądać zdjęcia choćby z ogłoszeń na alledrogo

Koza jest wtedy jak dasz za duże koła np 19" bez obnizonego zawieszenia lub jak dasz wieksze koła ale na zbyt malej oponie. 18" w Giuliettcie jest optymalnym rozmiarem tak jak 19" w 159

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Zacznijmy od tego, że Giulietta wyjściowo jest koza. Bez obniżonego zawiasu zawsze nad kołem masz 3-4 palce luzu.
Ori 18 są bardzo podobne rozmiarowo (w sensie - średnicy całkowitej) do ori 17. Koza taka jaka była. :)

Chcę kupić 18 turbiny lub półksiężyce do nowo zakupionej Julki, która jest obecnie na ori 17. Czy podniesie się bardzo wizualnie tzn. czy zrobi się koza? Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcia jak było na 17 i jak jest na 18? Pokaż załącznik 249602
miałem bardzo podobny przypadek i wizualnie dużo zmienia już sama zmiana koloru felg. Wiec zamiast kupować nowe 18tki ja swoje (identyczne jak Twoje) pomalowałem na czarno i to była bardzo duza zmiana. Oczywiście nie są to turbiny, ale zmiana jest znaczaca (a zmiana felg to także zmiana opon co u mnie przy dwóch kompletach wyszło absurdalnie drogie)

Dzięki za radę. Tak zrobię z tymi 17-tak ami ale na zimę a na lato muszą iść 18-tki ;) Nie ma ktoś 18-ek do Julki do sprzedania?

Amortyzatory
Powrót