• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Felgi do Giulietty

Mnie chodzi o 16-tki na zimę (przyszłą).
A wiecie może jaki to producent tych felg?

Edit: Producent to niejaki WSP. Pierwsze słyszę. Można temu ufać?
http://www.schmer.pl/felgi-wsp

Ostatnia edycja:
Gdzie kupić fele?

Stawiam flachę osobie, która załatwi mi "telefony" 17" 5x110 model 360, kolor HB dymione srebro. :banghead:

Nie sądziłem, że to jest aż taki biały kruk i że ludzie to rozchwytują jak świeże bułeczki. :eek: :eek: :eek:

Mnie chodzi o 16-tki na zimę (przyszłą).
A wiecie może jaki to producent tych felg?

Edit: Producent to niejaki WSP. Pierwsze słyszę. Można temu ufać?
http://www.schmer.pl/felgi-wsp
ja tam czytalem ze WSP Italy to chinczyk tylko moze ciut lepszy. poszukaj po necie opini. w kazdym razie robia repliki felg alfy a cena nizsza, wiec moze kusic. MAK ma tez wzory fajnie sprawdzajace sie w alfach (niektore dedykowane do alf)

Ciekawie jakiej jakości te zamienniki, ja osobiście zastanowiłbym się wystarczy wejść na youtube pełno filmików na ich temat.

@Nie będą obcierać.

to jest replika felgi. ponad 500 euro - u nas ok 3500 ten wzór w ASO przynajmniej wiesz co masz.
inna sprawa że oznaczenie ET 41 nie gwarancji że od wewnątrz odlew jest identyczny jak OE - przy Brembo 330 może byc kłopot.

Niestety sprzedawca odpisał, że do Polszy nie wyśle. Czyli dalej jestem w czarnej d. Ma ktoś na oku jakieś ładne felgi 17" do Żulietty? Ktoś, coś? Sprawa pilna.

Za jakiś czas będę sprzedawał swoje ale 18 oczywiście oryginalne:D

Moje w końcu prezentują się tak :)
20180414_124246.jpg
20180414_124610.jpg

Ostatnia edycja:
Nie ma tragedii, czarny nawet współgra z białym nadwoziem. Jaki to model, daj linke.

Co znaczy ten znaczek, że można użytkować również zimą?
Dlaczego nie można? Rozpadną się?

Po dwóch zimach mogę powiedzieć, że rzeczywiście te polerowane fronty łatwiej się rysują, i pojawiają się na nich drobne pęknięcia. Tak, że zastrzeżenie o nie użytkowaniu w zimie jest zasadne, ze względów estetycznych. Ale nie rozpadają się :D

Witam, chciałbym kupić felgi 17' Japan Racing doczytałem że muszą być 5x110. W oryginale ET wynosi 41, czy w tych jeżeli będzie 35 to nie będzie problemu? No i wybrać 17x7' czy 17x8' skoro oryginalne mają 17x7,5' :/

[MENTION=77866]fearnus[/MENTION]
o jakich felgach piszesz? :) Bo mi się akurat podobają jr18 ale kurcze za podobne pieniądze można szukać 17' ori :)
P.S
czy przy zwykłych zaciskach problemu nie będzie to nie wiem ale przy brembo będzie na 95% :)

Chodzi mi dokładnie o felgi Japan Racing JR21 17x8' ET35 5x110, będą one pasować bez przeszkód do giulietty?

Obawiam się że ciezko, a już szczególnie z brembo... A estetyka do Julki to chyba też nie moja bajka-ale to rzecz gustu :)

Amortyzatory
Powrót