[Giulietta] Felgi do Giulietty

Szczerze bedzie to wyglądać fatalnie. Bialy na białym, jeszcze jak odcień felgi sie bedzie różnił od lakieru, juz nie mowie o brudzie, plus ksztal/wzór takiej felgi, dobrze wygladaja minimum w 18" a najlepiej przy 19". Twoje 17 optycznie beda wyglądać na 16 albo i gorzej. No ale kazdy ma swój gust zabronić ci nie zabronie, tym bardziej jesli jestes świadomy podjętej decyzji. Widziałem qv w białym kolorze z białymi felgami 17 momo Thunder i kiepsko sie prezentowała a tu jescze ten rant. No nic, nie chce Ci psuć planow ale tak szczerze wyrazić opinie, nie odbieraj tego personalnie zrób jak uwazasz szat nie bede rozdzierac najwazniejsze abyś byl zadowolony.

- - - Updated - - -
Tu fotki, ktore znalazłem w necie.Anzio Vision tu felga optycznie moze wyglądać na wiecej niz 17 " wlasnie przez kształt, nie jest zabudowana/masywna a ramiona sięgają aż do krawędzi nie ma widocznego szerszego rantu.

Pokaż załącznik 70272
Pokaż załącznik 70282
Pokaż załącznik 70295

Pozwolę sobie trochę odswieżyć temat felg ANZIO VISION 17". Na zdjęciu prezentuje się elegancko, pytanie czy miał ktoś osobiście styczność z tymi felgami w rozmiarze 17". Wg producenta do giulietty pasują tylko 8x18", o 17" nie ma mowy....

Zastanawiam się czy zamontowanie 7,5x17" nie będzie problemem ? Być może trzeba coś modzić, ktoś coś wie ?

Pozwolę sobie trochę odswieżyć temat felg ANZIO VISION 17". Na zdjęciu prezentuje się elegancko, pytanie czy miał ktoś osobiście styczność z tymi felgami w rozmiarze 17". Wg producenta do giulietty pasują tylko 8x18", o 17" nie ma mowy....

Zastanawiam się czy zamontowanie 7,5x17" nie będzie problemem ? Być może trzeba coś modzić, ktoś coś wie ?

na zdjęciach które cytowałeś są 17", doskonale widać.

Producent boi się że mogą niepasować na zaciski BREMBO, dlatego ich nie wyszczególnia jako opcja. Te felgi jak praktycznie większośc tanich felg nie mają certyfikatu "Brembo friendly".
Jeśli masz zwykły zacisk będą pasować, jak Brembo, to dystans 6-8mm będzię konieczny.

Intensywnie szukam takich felg jak w załączniku, 18". Widzę, że wiele z Was ma je w swoich pięknościach, gdzie je kupiliście?
Od kilku dobrych dni przeczesuję internet i znalazłam je dopiero w Anglii lub we Włoszech, nowe za zbrodniarską cenę ;) ajuto!

Załączniki

• 8c rims.jpg
    8c rims.jpg
    94.7 KB · Wyświetleń: 15
Intensywnie szukam takich felg jak w załączniku, 18". Widzę, że wiele z Was ma je w swoich pięknościach, gdzie je kupiliście?
Od kilku dobrych dni przeczesuję internet i znalazłam je dopiero w Anglii lub we Włoszech, nowe za zbrodniarską cenę ;) ajuto!

Nie tylko ty szukasz, dlatego ich nie ma używanych na allegro ;)

Jak sie pojawią na allegro w normalnych pieniądzach to tego samego dnia kupi je jeden z forumowiczów na handel i wystawi za jakieś 2600-2800 na sprzedaż,
a jak chcesz na juz to jest na allegro caly czas jeden komplet za jedyne 4200 bodajże ;D

Generalnie te felgi ciężko kupić i żal sprzedać nie którym, także trzeba czekać - chociaż wg mnie szalu nie ma, tyle ze wiadomo od razu z kazdej stronu ze to Alfa ;)

bardzo dobry wybór! bądź cierpliwy i szukaj używek na allegro lub .... maszeruj do ASO spełnić swoje marzenie :)

pozdr.,

t.

Nie tylko ty szukasz, dlatego ich nie ma używanych na allegro

Jak sie pojawią na allegro w normalnych pieniądzach to tego samego dnia kupi je jeden z forumowiczów na handel i wystawi za jakieś 2600-2800 na sprzedaż,
a jak chcesz na juz to jest na allegro caly czas jeden komplet za jedyne 4200 bodajże ;D

Generalnie te felgi ciężko kupić i żal sprzedać nie którym, także trzeba czekać - chociaż wg mnie szalu nie ma, tyle ze wiadomo od razu z kazdej stronu ze to Alfa

No ciężko kupić jak cholera, w każdym razie w dobrym stanie za 2600 to bym brała bez zastanowienia. A czy szału nie ma? Wszystko to kwestia gustu, mnie się one śnią po nocach :D

bardzo dobry wybór! bądź cierpliwy i szukaj używek na allegro lub .... maszeruj do ASO spełnić swoje marzenie

W ASO chyba boję się zapytać:P Będę polować, a nuż się coś pojawi ;)

;) bądź cierpliwa to naj naj felgi żadne inne tak dobrze na "Julce" nie wyglądają...no może poza felgami w aucie Żony :P

No ciężko kupić jak cholera, w każdym razie w dobrym stanie za 2600 to bym brała bez zastanowienia

Za 2600 to każdy by brał. Bywały kiedyś na allegro, po niecałe 4k, ale odnawiane i ciężko było więcej fotek uzyskać. Więc sobie darowałem temat.

W ASO chyba boję się zapytać:P Będę polować, a nuż się coś pojawi ;)

Ok 5/5.5k jeżeli mnie pamięć nie myli. Drogo dość. Dlatego zostałem przy 18" turbinach a na zimę dokupiłem szprychowe 18" z akcesoriów za niecałe 3k. Te szprychowe strasznie mi się podobają. Chodzi mi znowu po głowie by turbiny wymienić na "telefony", ale to dopiero w zimę. Ale jak nie znajdę rozsądnych "telefonów" to pomaluję turbinki na czarny mat tak jak były w Giulietcie oficjalnie dostępne kiedyś jako opcja.

Za 2600 to każdy by brał. Bywały kiedyś na allegro, po niecałe 4k, ale odnawiane i ciężko było więcej fotek uzyskać. Więc sobie darowałem temat.

no nie do końca każdy, bo w tej cenie są już ori 19" TI, a za 3000 to już chętnych nie ma, tak tylko każdy gada.

Zgadzam się, to są najlepsze fele do Julki :). Nie zamieniłbym ich na żadne inne, jedynie można coś kombinować na zimę - na razie mam czarne turbiny.
Jako, że moje telefony wymagają renowacji (będzie zrobiona zimą), to z ciekawości podpytałem w ASO o cenę nowych - 1700 zł... SZTUKA :).

no nie do końca każdy, bo w tej cenie są już ori 19" TI, a za 3000 to już chętnych nie ma, tak tylko każdy gada.

19" TI to zasadniczo pasują do 159 i Brery, IMVHO. 18" na miasto to już jest mało gumy. Ja za 3k biorę, gdzie są? :cool:

to z ciekawości podpytałem w ASO o cenę nowych - 1700 zł... SZTUKA :).

Zakładam, że to cena bez zniżek które sobie można wynegocjować, prawda?

19" TI to zasadniczo pasują do 159 i Brery, IMVHO. 18" na miasto to już jest mało gumy. Ja za 3k biorę, gdzie są?

Czasem znajdzie się zbyt bogaty ;p

Akurat zawias julki jest taki ze między 17" a 19" wiele różnicy nie ma, zwlaszcza na eibachach

Chłopaki, cena tych felg wynosi 1700 za szt. i to po rabacie, bo po katalogu jest 2200 zł. Hahah... Więc jakby ktoś miał za 2500 - 3000 to biorę, serio!

Ok 5/5.5k jeżeli mnie pamięć nie myli. Drogo dość. Dlatego zostałem przy 18" turbinach a na zimę dokupiłem szprychowe 18" z akcesoriów za niecałe 3k. Te szprychowe strasznie mi się podobają. Chodzi mi znowu po głowie by turbiny wymienić na "telefony", ale to dopiero w zimę. Ale jak nie znajdę rozsądnych "telefonów" to pomaluję turbinki na czarny mat tak jak były w Giulietcie oficjalnie dostępne kiedyś jako opcja.
Jak masz ori turbinki a chcesz w typowo czarnym to możemy zrobić deal- za kolor swoich i ich trwałość ręczę głową.:D

a chcesz w typowo czarnym

O coś takiego mi po głowie chodzi:

felunek.jpg

18 turbinki maja ten sam ksztalt, nawet jest wiadome ktore "szpryche" zostawic gdzie srebrna, a co pomalowac.

Amortyzatory
Powrót