mi po głowie ale miałem w głowie (i mam nadal jak pewnie wiele osób) że to nie jest i nie może być główny i jedyny samochód w domu.
[MENTION=87091]mountain99[/MENTION] Co prawda żona ma drugie auto, ale chyba jestem ryzykantem, albo mam szczęście bo jak do tej pory oprócz jednego pada aku po zakupie jak auto stało 5 miesięcy przed zakupem to tylko przeglądy i wymiany oleju.
Auto mam niecałe 4 miesiące. W serwisie byłem już 2 razy i we wtorek jadę 3 raz. Ja wiem że to niby drobiazgi (narazie) ale błagam
A cóź takiego, jeżeli można wiedzieć powoduje te ciągłe wizyty?
Edit:
A już wiem
Niemniej w żadnej innej marce nie musiałem poprawiać tablicy ze względu na czujniki (a i tak czasem znów piszczą bez powodu), nie musiałem czekać na kluczyk 2,5 miesiąca (a i tak przyszedł nie taki jak trzeba), nie zepsuło mi się pokrętło przy przebiegu mniejszym niż 5000km, nie wyło coś z tyłu przy większych prędkościach a elektryczne szyby nie wymagały kodowania czy czegoś w tym stylu. Ja się liczyłem z tym że będzie się działo i na razie się z tego śmieje. Zwłaszcza jak dodaje coś w kalendarzu i po wpisaniu Alfa telefon podpowiada następny wyraz "serwis"
Stary jak Ty z perspektywy błędnie założonej tablicy oceniasz awaryjność marki, czy w kwestii niezakodowanego komfortowego sterowania szybami (powinien to zrobić serwis), albo wystarczy wrzucić pytanie w google i samemu to zrobić przez dłuższe przytrzymanie przycisku, to sorki wybacz, ale tak jak napisałeś każda marka eksploatowana przez takiego użytkownika będzie się się "psuć".
Włącznik DNA padł? wymieniali, czy akumulator? Sorki wybacz, ale z wyciem, pewnie tak samo wyje, jak awaria szyb...
Może lepiej zrób tę cesję...
Sorki za takie słowa, ale współczuję serwisowi, powodzenia.
- - - Updated - - -
wymaga większej ekwilibrystyki
[MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] Nie trzeba żadnej ekwilibrystyki, wystarczy zrezygnować z ramki, którą niektórzy dealerzy na siłę montują. Jak już to robią to racja powinni to zrobić porządnie.
Ale błagam jak ktoś pisze, że takie rzeczy powinien producent poprawiać w liftingu, to ręce opadają... Co miał poprawić? Ewentualnie wydać dla debili w serwisie newsa, co by ramki nie zakładali
- - - Updated - - -
W CR padła mi pompa wody ale wymieniłem na taką bez przesłony i tyle.
No tak, w sumie nic takiego, wymiana pompy i tyle, a że mógł się przegrzać - drobnostka
Ale panieee, tam tablica była źle założona i szyby nie działały... jak żyć
Tak się składa, że od ponad roku nie pracuję już w branży, ale ostatnio odwiedziłem znajomych z ASO skody
-w trakcie 3 silniki TDI 1,6 z pękniętymi paskami rozrządu i kolizją
-2 skrzynie DSG 7 biegowe na gwarancji
-a aktualizacji oprogramowania w Octavii 4 trwającej po kilka godzin już mają dość (dzieją się różne rzeczy, od niedziałającego radia, po kamerę cofania, czy nie działający infotainment włącznie), a niektóre floty przez te ciągłe akcje chcą zdać auta