• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Elm 327 bluetooth

• Autor wątku Autor wątku edi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No faktycznie :) przepraszam, ze zmęczenia nie uważnie przeczytałem

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Koledzy a w kabelku też by należało usunąć ten R14

226.jpg

Usuwał już ktoś ten R14 z kabelka ?

Próbowałem się połączyć przez alfa obd i pisze żeby podać 5cyfrowy kod z karty ? Czy przy pełnej wersji alfa obd też będzie to samo ?

Ostatnio w którymś wątku na alfaholikach było to samo pytanie. Ten kod nie jest potrzebny do większości rzeczy, tylko wtedy gdy grzebiesz w tych ustawieniach które tego wymagają - z tego co pamiętam to choćby przestawienie ustawień alarmu. To kod z Twojej karty którą powinieneś mieć dołączoną do auta:
code_card.jpg
Co do rezystora, niekoniecznie to będzie R14, co interfejs od innego chińczyka to inaczej będzie oznaczony. To ma być rezystor który jest pomiędzy pinami 6 i 14 złącza OBD i ma wartość 100 czy 120Ohm (więc napisy na nim mogą być 101, 121 1000 lub 1200, no ale może być tak że nie będzie żadnych napisów, bo czasem nie daje się oznaczeń na rezystorach (choć z reguły na tych większych jak rozmiar 1206 czy 805 w 99% występują)).

Ostatnia edycja:
226.jpg

Nie wiem który to jest miernik nie pokazuje który to R... jest po między 6a14 pinem , dwa mają wartość po 151 , nie wiadomo którego usunąć

Czy jest jakieś sprawdzone źródło na zakup elm 327 bluetooth, który nie będzie stwarzał problemów z linią CAN AR/FIAT?

PMFactory albo Viaken (droższe ale czy lepsze?), i musisz im dać znać żeby usunęli rezystor.

Widzę na aukcjach pewnego sprzedawcę dość agresywnie promującego program o nazwie SDPROG wraz z interfejsem bluetooth ICar oraz własnym oprogramowaniem zarówno pod winde jak i andka (oba w komplecie) . Ktoś miał z tym styczność? Jeśli program oprócz typowych funkcji oferuje możliwość logowania bieżących parametrów silnika w postaci wykresu (na wzór Multiecuscan) to właściwie czemu nie?

Czy alfa obd pełną wersją kasujemy inspekcje olejowa ?

Elm 327 + adapter numer 1

Cześć,

Mam problem z elm327 zakupionym od PMFACTORY z poleceniem dostosowania do FES. Kupiłęm też adapter numer 1 do diagnozy ABS. Chce wykasować błędy abs, esp, hh po wymianie sprzęgła wraz z regeneracją skrzyni biegów wyskakują mi te błędy. ELM327 jest na bt a FES to pełna wersja z chomika. Po pokazaniu w FES portu 13 na którym jest ELM program widzi i przechodzi test z informacją, że ELM nie połączy się z CAN
Przy wykrywaniu błędów ELM przestaje działać i przestają się świecić zielone diody. Pasek zatrzmuje się w okolo 1/3 i po kliknięciu ok wyskakuje komunikat że port 13 jest niedostępny.

Bardzo proszę o pomoc, jestem już na końcówce zmagań z Alfą i chciał bym się nią pochwalić na forum ale wstyd z choinką błędów na desce

Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość i pomoc
Tomek

Spróbuj MultiEcuScan

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

polecam kupić licencję - koszt brutto tylko 250zł - to nie jest dużo jak za bardzo dobre narzędzie, z aktualizacjami za free przez rok i wsparciem. jakbyś kupił licencję, to mógłbyś sobie zadzwonić do PMFactory i liczyć że to oni rozwiążą Twój problem.

Czy coś takiego nadawało by się do kasowania błędów i kontroli auta

Czy ktoś z Was testował już elm327 bt od pmfactory w wersji micro (obudowa koloru białego)?

Kupiłem elma 327 i nie chce się łączyć....Jakieś propozycje? Wtyczka niebieska

ales sie rozpisal...

Amortyzatory
Powrót