Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaki kabel, interfejs najlepszy aby mieć jak największe możliwości pracy z programem i bez problemów?
Witam mam elm'a 327 bluetooth i nie mogę się połączyć z fiatecuscan ani z żadnym innym programem diagnostycznym jaki polecilibyście kupić elm 327
Mam taki interfejs diagnostyczny Interfejs iCar3 Vgate Bluetooth OBD2 ELM327 ID21 łączy się z programem, czyta błędy, ale nie mam podglądu na parametry, nic nie pokazuje, nie da się nic sprawdzić. Jak podłączam przez kabel KKL niebieski od Viakena mam wszystko, tylko, wtedy łączy się tylko z silnikiem, ale pokazuje komunikat o opóżnieniach. Czy mam coś żle ustawione w programie MES 3.6. Samochód Alfa Romeo 159 2.0 JTDm.
Witam,
czy takim interfejsem połączę się z większością modułów?
Mam już Kabel KKL Viakena i niestety mam dostęp tylko do silnika...
Numer aukcji allegro: 7650371783
Pozdrawiam
W przypadku interfejsu ELM327 musi on zostać przygotowany pod auta z grupy Fiat (usunięcie jakiegoś rezystorka w linii CAN), inaczej możesz mieć problem z komunikacją z modułami peryferyjnymi, a nawet z ECU.Zależy mi na czasie więc aliexpress odpada. Nie zorientowałem się wcześniej, że KKL jest dosyć ograniczony...skontaktuję się ze sprzedawcą i w razie czego pewnie zamówię ten Vgate z allegro.
Dzięki!
W przypadku interfejsu ELM327 musi on zostać przygotowany pod auta z grupy Fiat (usunięcie jakiegoś rezystorka w linii CAN), inaczej możesz mieć problem z komunikacją z modułami peryferyjnymi, a nawet z ECU.
Obecnie w rozsądnej to nie wiem. Ja od wielu lat mam ten i działa znakomicie w wielu autachTak właściwie, to nie zależy mi na połączeniu przez bluetooth, więc interfejs mógłby być na usb. Czy jest jakiś "pewniak" w rozsądnej cenie?
Bardzo wątpię. Takie no name'y z reguły łączą się tylko z silnikiem. Prędzej ten od Vgate:
Oczywiście w obu przypadkach należy o to zapytać sprzedawcę, ale nie spodziewałbym się rzetelnej informacji.
W cenie urządzenia z linka powyżej wolałbym bezprzyciskową wersję PRO (po protokole bluetooth 3.0) dostępną w tej samej cenie na aliexpress.
Jej przewaga to mniejszy pobór energii w trybie STAND BY.
Jakie testowałeś? Kup Icar Vgate Pro w oficjalnym sklepie na aliexpress i powinno banglać.Polecicie sprawdzony najlepiej mini do 159 2.0 z 2010r? testowałem już kilka i każdy nie łączy się z ECU