@sdero
Nowy
Za 2 tys zł to kupi się silnik który niekoniecznie będzie w idealnym stanie.
Dokładnie tak. O tym dowie się już po zamontowaniu, a sprzedawca oczywiście wszystko zwali na niewłaściwy montaż lub, że nie montowane w ASO.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Za 2 tys zł to kupi się silnik który niekoniecznie będzie w idealnym stanie.
A czy silnik po wywaleniu klap pracuje normalnie poza zapalonym checkiem? Chodzi mi o to, że jeśli po złożeniu silnika coś będzie nie tak, to zwalą winę na mnie, że uparłem się na klapyPoza tym jestes klientem, nie chcesz klap to maja usunac i moga sie smiac a pozniej Ty z nich ze juz ich nie bedziesz odwiedzać...
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj dostałem wycenę remontu silnika. Trzymajcie się mocno 11 000 brutto.
W cenie z tego co pamiętam:
- 1000 zł robocizna
- 1000 zł planowanie głowicy
- 4x 660 zł tłoki
- 550 zł komplet pierścieni
I teraz najgorsze moim zdaniem:
- Sprawdzenie turbiny/regeneracja - 1700 zł!!!!!!
- Nowy kolektor - 1600 zł!!!!!!!!
Turbinę będę musiał raczej ogarnąć we własnym zakresie, a co do kolektora to cały czas ich przekonuje, żeby w moim starym trzeba usunąć pozostałe klapy i zaspawać otwory. Podśmiewują się trochę, że przychodzę do nich z wiedzą internetową/forum, ale gdyby oni mieli taką wiedzę i na którymś z przeglądów poinformowali mnie o wadzie kolektora, to nie doszłoby do takiej tragedii. Wymieniłbym kolektor na ten poprawiony i po sprawie. Nie wiem co robić. Samochód stoi rozebrany
To racja, tylko gdzie taką piękność znaleśćASO musi naprawiać na nowych częściach i zgodnie z fabrycznymi wytycznymi. Takie są wytyczne centrali. Niektóre ASO odbiegają od tego, ale ciężko z nimi w sprawie usuwania klap i EGR. Od tego są nieautoryzowane serwisy. Generalnie za 11000 zł to można fabrycznie nowy słupek trafić. Przy takiej kwocie to bez problemu znajdzie się też piękny używany silnik z przekładką, gwarancją i lawetowaniem auta w dwie strony.
To jest POL-CAR. ogólnie to siedzą we Fiacie, ale to przecież ten sam motor. Nie mam nikogo zaufanego w okolicy, więc nie miałem gdzie to robić. W okolicy pozostaje mi jeszcze BOSCHwiesz co , dobrze się zastanów czy chcesz robić autko u tego własnie mechanika o którym piszesz powyżej, bo chyba koleś nie jest jakimś specjalistą od naszych autek
Dzisiaj dostałem wycenę remontu silnika. Trzymajcie się mocno 11 000 brutto.
W cenie z tego co pamiętam:
- 1000 zł robocizna
- 1000 zł planowanie głowicy
- 4x 660 zł tłoki
- 550 zł komplet pierścieni
I teraz najgorsze moim zdaniem:
- Sprawdzenie turbiny/regeneracja - 1700 zł!!!!!!
- Nowy kolektor - 1600 zł!!!!!!!!
Turbinę będę musiał raczej ogarnąć we własnym zakresie, a co do kolektora to cały czas ich przekonuje, żeby w moim starym trzeba usunąć pozostałe klapy i zaspawać otwory. Podśmiewują się trochę, że przychodzę do nich z wiedzą internetową/forum, ale gdyby oni mieli taką wiedzę i na którymś z przeglądów poinformowali mnie o wadzie kolektora, to nie doszłoby do takiej tragedii. Wymieniłbym kolektor na ten poprawiony i po sprawie. Nie wiem co robić. Samochód stoi rozebrany
cos w okolicy, moze zadzwon do Tomka z Bielska, tel 519 572 704. gosc sprowadzil pare 159,gt,147,na rozbiórkę w ostatnich miesiacach, moze bedzie mial sprawny silnik dla Ciebie? jak bys chcial nowe czesci to wiem ze turbiny czy nawet slupki Marcin z Cinsoftu jest w stanie zalatwic.Czytam i staram się znaleźć jakiś element, który mółby mnie jakoś pocieszyć, ale nie bardzo widzę. Dziś ziomek otwiera głowicę, żeby zinwentaryzować zniszczenia. Mam tylko nadzieję, że da radę potem jeszcze normalnie nią jeździć.
Chodzi o diesle.Witam.
Panowie czy w 1.9 JTS 2006 też jest problem z klapami wirowymi?
Wywalać?