E 90 vs 159

Wygląd to zawsze kwestia gustu( pominę multiple). Mi się osobiście e90 podoba i uważam, ze ma w sobie dużo charakteru.

Wygląd to zawsze kwestia gustu( pominę multiple). Mi się osobiście e90 podoba i uważam, ze ma w sobie dużo charakteru.

Wiadomo każdy ma swój gust :) Moim zdaniem charakteru ma więcej 159-tka, stylistyka jest jej tak mocną stroną że auto mimo 15-lat od prezentacji mocno się broni.

VS.jpg

Wiele osobom podoba się BMW bo to BMW ;)

Ostatnia edycja:
Tak jak wielu Alfa się podoba, bo to Alfa. Akurat 159 w sedanie tyłka nie urywa, co powyższe zdjęcie zresztą bardzo ładnie obrazuje.

Mi urywa :D jeździ dużo 159 SW, jak widzę jakąś berlinę to nie mogę się napatrzeć :)

Nie jestem wyznawcą kultu 159, ale nadal uważam, że w swoim czasie 159 była wizualnie bezkonkurencyjna w swojej klasie. Nadal uważam ją za piękne auto. Może brak jej lekkości, ale zarówno SW jak i berlina są piękne

Pełna zgoda Panowie,ile razy przechodzę obok 159 to zastanawiam jak udało im się zrobić taki samochód który mimo swego wieku cały czas może się podobać,pamiętam jeden artykuł w jakimś motoryzacyjnym czasopiśmie,dawno temu,redaktor napisał że 159 każdemu się podoba tylko jedni nie mają odwagi by ją mieć a drudzy niechcą się do tego przyznać...z perspektywy czasu coś w tym jest.

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

W punkt tylko nie każdy kupuje auto oczami aby zakup warunkować tylko "podobaniem się". Ja przyznam, że tak kupilem Brere i nie polecam w ten sposób wybierać auta ;)

Kupiles auto bo bylo ladne i nie sprawdziles stanu technicznego samochodu?

Ale trzeba powiedziec, ze w segmencie premium wlasnie szczegolnie wystepuja auta stylizowane to nieodlaczna cecha klasy wyzszej, ze placisz tez za design, co jest efektem prac designerow, koncepcji a nie jak np. Skoda Fabia czy Fiat Panda.

- - - Updated - - -

Mi urywa :D jeździ dużo 159 SW, jak widzę jakąś berlinę to nie mogę się napatrzeć :)

Mi tez sie dziewiatka podoba. Fajnie siedzi na kolach i sprawia wrazenie przechylonej do przodu. Zawsze kojarzyla mi sie ze sprinterem chwile przed startem.

Ostatnia edycja:
Skąd ten pomysł o nieprawdzaniu stanu technicznego... jesteś kolejnym co twierdzi, że jak ktoś nie byl zadowolony z AR to musiał kupić trupa? :)

W punkt tylko nie każdy kupuje auto oczami aby zakup warunkować tylko "podobaniem się". Ja przyznam, że tak kupilem Brere i nie polecam w ten sposób wybierać auta ;)
Zauważ że w powyższej sentencji nie było ani słowa o usterkowości czy prowadzeniu ;)

Wiem dlatego nie nazwał bym takiego zakupu odwagą, a czymś zupełnie innym i pisze to z doświadczenia ;)

Skąd ten pomysł o nieprawdzaniu stanu technicznego... jesteś kolejnym co twierdzi, że jak ktoś nie byl zadowolony z AR to musiał kupić trupa? :)
Nie, tylko probuje zgadnac na co wplynal wyglad samochodu podczas zakupu, ze byles z niego pozniej niezadowolony.

Nie do końca tajemniczo bo już wielokrotnie na tym forum opisywałem swoje wrażenia z posiadania Brery i to raczej nie temat na to. Chciałem tylko zaznaczyć, że kupowania auta tylko dlatego, że jest ładne to nie do końca dobre podejście :)

Ostatnia edycja:
Mysle, ze jest wiele aspektow na jakie trzeba zwrocic uwage przy kupnie auta. Nie wyobrazam sobie kupic samochod, ktory mi sie nie podoba, takiej opcji nie ma. Chyba, ze dostawczaka jak bylaby potrzeba. Nawet Van musi mi sie podobac. Drugi aspekt to stosunek ceny do jakosci, stosunek ceny do tego co jest oferowane pod wzgledem mocy, caloksztaltu, samopoczucia za kierownica etc. A trzeci to stan techniczny samochodu. Jak pierwsze dwie rzeczy sie nie zgadzaja to nawet nie podchodze do punktu trzeciego. Warto tez wiedziec czego sie oczekuje od samochodu. Pozwala to odrzucic samochody nie pasujace do wlasnego oczekiwanego szablonu i wiekszosc chlamu na starcie. A chlamem napewno nie jest Alfa Romeo Brera.

Ostatnia edycja:
Brera jest fajna aż do chwili gdy wejdzie się nią w pierwszy odrobine ciaśniejszy zakręt.

Byc moze, nie testowalem to nie wiem ale raczej braku stabilnosci konstrukcjom 159/Brera zarzucic sie nie da. Przynajmniej w testach, ktore widzialem szczegolnie, na tle przednio napedowych samochodow mozliwosci trakcyjne tych aut zawsze sie wyroznialy in plus. Pamietam, ze sztywnosc skretna nadwozia byla najwyzsza w klasie. Jedynie co mi zawsze w tej lini modelowej brakowalo to prawdziwej petardy w kwestii silnika. Tak jakby nie bylo topowych wersji dostepnych.

A do jakich samochodow porownywaliscie swoje Brery?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót