[Giulia] Dźwignia zmiany biegów AT - wymiana na poliftową

oczywiście że lepsza -wiem bo mam z polifta w przedlifcie. Lepsza skóra grubsza no i ogólny wygląd.

Czyli jednak się da? Co trzeba zmienić?

Kierownicę zawsze się dało, nie było z tym żadnych problemów, przełączniki tylko trzeba było przełożyć bo są inaczej umieszczone po lifcie.
Bo to o na kierę zszedł temat w wątku o skrzyni biegów :)

Kierownicę zawsze się dało, nie było z tym żadnych problemów, przełączniki tylko trzeba było przełożyć bo są inaczej umieszczone po lifcie.
Bo to o na kierę zszedł temat w wątku o skrzyni biegów :)

Racja, założyłem, że temat dalej o dźwigni :D

oczywiście że lepsza -wiem bo mam z polifta w przedlifcie. Lepsza skóra grubsza no i ogólny wygląd.
Piszesz jakbyś ją miał od dawna haha a tu 11:04 dzisiaj doszła do Ciebie przesyłka ode mnie, a 11:44 to już fotki i review mi na FB wysyłałeś haha. Cieszę się że tak Ci pasuje i się podoba.

oj tam oj tam :cool: dzięki jeszcze raz !;)
177799132_280046377072949_8034240969178857951_n.jpg

Ostatnia edycja:
Ta przedliftowa kierownica jest taka bardziej oldschoolowa w sensie cieńsza takie jak były kiedyś w latach powiedzmy 70. Jedna rzecz mnie wkurza, ale nie wiem czy to kwestia kiery czy przełączników. Jak czasem się ostrzej jedzie i przeciążenia są większe to nie wiem jak u Was, ale potrafi nieco czasem zatrzeszczeć, trochę wkurzające. W poliftowej też tak jest czy nie?

Ta przedliftowa kierownica jest taka bardziej oldschoolowa w sensie cieńsza takie jak były kiedyś w latach powiedzmy 70. Jedna rzecz mnie wkurza, ale nie wiem czy to kwestia kiery czy przełączników. Jak czasem się ostrzej jedzie i przeciążenia są większe to nie wiem jak u Was, ale potrafi nieco czasem zatrzeszczeć, trochę wkurzające. W poliftowej też tak jest czy nie?

Zaraz oberwę od admina, że nie na temat. Ale tak sobie czytam że Alfa trzeszczy..... i chcę w tym momencie nadmienić, że w Porsche 718 to dopiero trzeszczy kierownica ;) Jak stary magnetowid VHS który sie nosiło do sasiada na przegrywanie filmów ;)

Reasumując, Alfa się jakoś nie różni od innych marek w sposób wybitny jeśli chodzi o jakość

w mojej Veloce zaskrzypiała kilka razy zaraz po odbiorze, zwróciłem uwage w ASO jak tam byłem w innej sprawie, prysnęli trochę sprayem i cisza już była na zawsze

Reasumując, Alfa się jakoś nie różni od innych marek w sposób wybitny jeśli chodzi o jakość

Święta racja. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać. Owszem w porównaniu z innymi współczesnymi autami alfa nie wypada źle. Jednak w porównaniu chociażby ze 159 postępu nie widać. Wręcz przeciwnie. Wiem, wiem. Jedyna słuszna Giulia to jest QV gdzie tylko osiągi się liczą. Pozostałe wersje to są "bieda" wersje dla chcących mieć namiastkę QV. I to się broni. Jeździ świetnie. Ale dziadostwa w alfie być nie powinno. Naprawdę, poświęciłbym 0,5 sekundy (nawet 1s) na lepsze (cięższe) wykończenie. Jak np. Drążek biegów. Nie mogli się postarać jak się postarali z łopatkami (których i tak pewnie niewielu używa)? Wymieniać mógłbym wiele ale żeby nie robić offtopicu tu pisać nie będę. PS. Jest wątek o wadach Giuli? Bo kilka uwag już mam.

Święta racja. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać. Owszem w porównaniu z innymi współczesnymi autami alfa nie wypada źle. Jednak w porównaniu chociażby ze 159 postępu nie widać. Wręcz przeciwnie. Wiem, wiem. Jedyna słuszna Giulia to jest QV gdzie tylko osiągi się liczą. Pozostałe wersje to są "bieda" wersje dla chcących mieć namiastkę QV. I to się broni. Jeździ świetnie. Ale dziadostwa w alfie być nie powinno. Naprawdę, poświęciłbym 0,5 sekundy (nawet 1s) na lepsze (cięższe) wykończenie. Jak np. Drążek biegów. Nie mogli się postarać jak się postarali z łopatkami (których i tak pewnie niewielu używa)? Wymieniać mógłbym wiele ale żeby nie robić offtopicu tu pisać nie będę. PS. Jest wątek o wadach Giuli? Bo kilka uwag już mam.
Zawsze podziwiałem ludzi, którzy najwięcej do powiedzenia mają o autach, których nigdy nie mieli. Tak trzymaj :P

A najlepsze, że staną się bezkrytyczni jak już Giulię kupią.
Wtedy 159 stanie się jakaś taka... inna? Nawet będzie miała wady :)

Zawsze podziwiałem ludzi, którzy najwięcej do powiedzenia mają o autach, których nigdy nie mieli. Tak trzymaj :P

Ja zawsze podziwiałem ludzi, którzy najwięcej do powiedzenia mają o innych, o których wiele nie wiedzą.

A najlepsze, że staną się bezkrytyczni jak już Giulię kupią.
Wtedy 159 stanie się jakaś taka... inna? Nawet będzie miała wady :)

Skąd założenie, że nie kupiłem Giuli? Może pozwalam sobie na krytykę właśnie dlatego, że mam porównanie? Może byłem tylko na jeździe próbnej i to mi wystarczyło? Czyżby prawo do wypowiedzi mieli tylko zweryfikowani użytkownicy?

Ostatnia edycja:
OK. Przyjmuję przeprosiny :) Rzeczywiście 159 jest juz jakaś inna ale czy gorsza... Być może do Giuli miałem zbyt duże oczekiwania. Być może 159 była naprawdę dobrym autem. Ale to temat na oddzielny wątek

Wizualnie może i lepsza ale jak ktoś ma małe dłonie (tak jak ja) to zdecydowanie wygodniejsza jest przedliftowa.

po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że zmiana kiery na polift to jeden z "must have" dla przedliftów- o wiele fajniej sie trzyma i czuje grubsza inaczej wyprofilowania. Żałuje, że tak długo się wahałem.

po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że zmiana kiery na polift to jeden z "must have" dla przedliftów- o wiele fajniej sie trzyma i czuje grubsza inaczej wyprofilowania. Żałuje, że tak długo się wahałem.
A wystarczyłoby żeby dali w konfiguratorze opcję zmiany kiery i wszyscy byliby zadowoleni.

A mi przedliftowa bardziej leży, ale wieniec był za cienki + 4 różne materiały, to było za dużo... więc kupilem drugą i dałem do zrobienia :) 20210205_130341.jpg

Amortyzatory
Powrót