• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Działanie Q4

Cześć
Czy ktoś orientuje się jaki model skrzynki rozdzielczej transfer case jest zamontowany w stelvio? Czy jest to ATC13?

Odnosnie Subaru, mam porowanie do Forestera z 2008, staly naped, dyfer olejowy, skrzynia na paskach. Trzymanie sie i prowadzenie w trudnych warunkach tupu snieg czy lod bylo bez porowania lepsze niz w Q4.
Podobno w nowych Sub jest gorzej, stary staly naped zmenil sie na odpowiednik Galdexa, do tego skrzynia CVT - tzw. wiertarka.

Odnosnie Subaru, mam porowanie do Forestera z 2008, staly naped, dyfer olejowy, skrzynia na paskach. Trzymanie sie i prowadzenie w trudnych warunkach tupu snieg czy lod bylo bez porowania lepsze niz w Q4.
Potwierdzam. Miałem Forestera MY'06 N/A MT. Miałem też Legacy 3.0R (5EAT) MY'07. Te napędy działały dużo lepiej, niż Q4 w AR. I to nie jest kwestia ESP, którego zresztą w Foresterze nie było.

Amortyzatory
Powrót