C
Cyberix
Guest
Komp plus Fiatecuscan i masz wszystko podane, chyba że o coś innego Ci chodzi?
hehe myślałem że gdzieś w menu w aucie można to sprawdzić
Poważenie to nigdy nie zauważyłem jak wypala się ten dpf
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Komp plus Fiatecuscan i masz wszystko podane, chyba że o coś innego Ci chodzi?
hehe myślałem że gdzieś w menu w aucie można to sprawdzić
Poważenie to nigdy nie zauważyłem jak wypala się ten dpf może dlatego że te marne 136 koni lubię pogonić
wracajac do mojej wszesniejszej wypowiedzi odnosnie tez bledu DPFa. wiem juz co sie narobilo jezeli to kogos interesuje... cala sprawa opiera sie na tych smiesznych klapkach w kolektorze doltowym. urwaly mi sie 3 klapki z czego 2 zostaly wessane do cylindrow a trzecia na szczescie utknela sobie jeszcze przed zaworem i tam pozostala... w wyniku wpadniecia tych 2 klapek do wymiany mam 4 zawory(zgiete) i ryse na tulei ale chyba nie grozna... jaka rada? odkreccie ten kolektor i wywalcie te pi#*&@e klapki...![]()
na moim przykładzie przy 33tys km wymieniony kolektor na gwarancji
Co to ma do rzeczy jaki przebieg czy kolektor? Wywalić
Basiu lepiej zapobiegać niż leczyć ! wywalaj DPFa i miej święty spokój !!
I pewna sprawa, o której warto wiedzieć – częste zapychanie DFP może być skutkiem jakiejś poważnej awarii w silniku. I wycięcie DPF nie spowoduje usunięcia tej awarii.
jahu ile takich kolektorów zanotowałeś ? ciekaw jestem bo ja mam plastikowy
W drugą stronę też to działa i chyba jeszcze bardziej destrukcyjnie.
Witam
Jaki masz kolektor i przebieg?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2