Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Odgrzebię temat, może komuś się przyda kilka uwag.
Potrzebowałem wymienić obudowę w kluczyku i do tego musiałem go rozebrać na części pierwsze. Kilka uwag do powyższego:
1. Wyjęcie grota trzeba poprzedzić wyciągnięciem bolca. Ja włożyłem mikro-śrubokręt płaski do środka (taki do precyzyjnych robót), dość mocno go zaklinowałem i kręciłem w prawo (zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara). Wtedy poszło (w drugą stronę bolec się sam zaciska i nie chciał ruszyć). Ktoś pisał, że można to zrobić zagiętym drucikiem, ale u mnie tak nie poszło.
2. Po zdjęciu gumki z przycisków (trzeba uważać, bo jest krucha, łatwo uszkodzić, ja zaczynałem od strony przycisku bagażnika) i po odkręceniu śrubki pozostaje rozpołowić kluczyk. Nie jest to oczywiste, bo od dołu kluczyka jest zaczep i rozpołowienie trzeba robić od góry kluczyka (czyli tam gdzie przyciski zamknij/otwórz).
Najpierw trzeba postawić diagnoze czego nie działa a później to naprawić.
Elementów może być kilka.
Raczej sobie sam nie poradzisz.
https://www.youtube.com/watch?v=snF7Dq1H1w8 bez kluczyka w stacyjce. nie znam się na tym bo to są dla mnie gwiezdne wojny. wiem że będzie problem z pedałami czy immobilajzerem.A będziesz zostawiał kluczyk w stacyjce? elektrycznie łatwo. Gorzej z wizualnym aspektem.