[159] Dorobienie kluczyka / pilota, klucz problemy

Potwierdzam że w aso chcieli 1200 PLN za kluczyk. Jeśli będzie 500-600 (za 3 minuty pracy jak pisał autor) i jakieś gadżety np wskaźnik wypalania DPF na wyświetlaczu i bajer ze wskazówkami zegarów przy odpaleniu auta to się pisze i biorę kredyt providencie pod zastaw nerki.

3 minuty powiadasz? Czyli gość w weekend będzie milionerem... Tam jest wyraźnie napisane 3 dni.
Co byś jeszcze nie chciał dostać w takiej cenie? Może usunięcie DPF'a i chip na 210 KM...?
Klasyka gatunku.
Autor sukcesu, napisał wyraźnie, żeby zainteresowani pisali na PW ale oczywiście każdy musi sobie ponabijać posty a potem ciężko cokolwiek na forum znaleźć w gąszczu "konkretów".

Panowie spokojnie :)
Małe niezrozumienie, wszystko juz jasne.

Cena tak celuję w okolice które tu zostały wymienione - 600 netto
Nie nastawiam się na natłok ludzi i kolejki. Dalej to nie jest najtaniej..

I jeszcze raz powtórzę ważną informację w jednym z pierwszych moich postów.
Usługa: Tylko na miejscu. Warszawa i okolice.
Min. 3 dni bądź tryb 1 + 1. (Samochód zostawiasz na jeden dzień, odbierasz, zostawiasz ponownie na dzień po ustalonym czasie, odjeżdżasz z dodatkowym kluczykiem)

Czołem,
Reasumując, co by nie wyszlo że mam problemy ze zrozumieniem. za 600 zł netto jest usługa dorobienia kluczyka, ale kluczyk musze sam zorganizować ? Czy też w tej cenie mam już komplet ?
Pozdrawiam

Masz problem ze zrosumieniem bo tu decyzja nie została podjęta. I sam jeszcze nie wiem jak to będzie.
Kluczyk jak tu ludzie pisali można dorwać od 50 (gratuluje tym co za 20 kupili) do 500zł. Ja kupowałem w okolicy 100zł/szt - w niezłym stanie
Chciałbym uniknąć problemów w stylu: "ale brzydki kluczyk", "gumka wytarta", "sreberko odprysło" i ich nie oferować. Każdy sobie załatwi we własnym zakresie i będzie spokój.
Ew. jak uda mi się dorwać paczkę kluczyków tanich i będzie to wtedy jako "gratis". Stan w zależności jak moja ręka wylosuje.

Czołem,
Reasumując, co by nie wyszlo że mam problemy ze zrozumieniem. za 600 zł netto jest usługa dorobienia kluczyka, ale kluczyk musze sam zorganizować ? Czy też w tej cenie mam już komplet ?
Pozdrawiam
Też to pytanie chciałem zadać w przypadku samej usługi to się nie opłaca tym bardziej że w ASO nie trzeba auta zostawiać

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Oczywiście nowy, nie macany kluczyk tylko w ASO.
W ASO od ręki też nie dostaniesz. Z tego co pamiętam - tydzień czekania.

Na pewno będę pracował nad skróceniem czasu do minimum.
A czy się opłaca czy nie to już każdy sobie oceni. Ja za darmo nie pracuję.

Oczywiście nowy, nie macany kluczyk tylko w ASO.
W ASO od ręki też nie dostaniesz. Z tego co pamiętam - tydzień czekania.

Na pewno będę pracował nad skróceniem czasu do minimum.
A czy się opłaca czy nie to już każdy sobie oceni. Ja za darmo nie pracuję.
Dla mnie oczywista sprawa każdy ma swój cennik

W Aso po tygodniu czekania otrzymujesz już do ręki bez potrzeby pozostawienia auta. W Łodzi krzykneli 1200 jeśli ma się kartę kodową w tym klucz i programowanie na miejscu. Więc jak kto znajdzie za 50 zł w dobrym stanie klucz to ma sens

Moze komus sie przyda:
Wczoraj dostalem odpowiedz z ASO bo sam potrzebuje trzeci.
Czas czekania tydzien - dwa dlatego ze wysylane so do ASO z Italii.
Kupujac kluczyk z 2 reki i tak trzeba by zamowic grot w ASO (chyba ze komus na tym nie zalezy - mi tak)

"Nowy kluczyk kpl. czyli grot i pilot z przyciskami kosztuje 1058,- (poz. 2 na rys.)
Sam grot kosztuje 585,- (poz.5 na rys.)
Karta kodowa 244,-

Kluczyk zamawiany jest pod nr VIN - przychodzi gotowy - nacięty tak jak poprzedni ale trzeba go jeszcze zakodować (usługa płatna około 100,-)

Procedura kodowania obejmuje kodowanie zarówno nowego kluczyka jak i pozostałych, które Pan posiada, po procedurze kodowania aktywne będą tylko kluczyki uczestniczące w tej procedurze kodowania."

Grot możesz sam wymienić tj dorobić usługa 50 zł. Grot czysty na allegro to 10 zl+ wysyłka

Witam.
W związku z tym, że mam tylko jeden kluczyk, szukam możliwości dorobienia kluczyka do AR166.
Cena w ASO lekko ścięła mnie z nóg no ponad "patol" to lekkie przegięcie.
Macie może jakieś pomysły coby zrobić to taniej ?
Pozdrawiam
Marek.

Troche pomglowkowalem i doszedlem do wniosku ze pod pewnymi warunkami uda mi sie ogarnac to w dzien.
Wiec samochod fizycznie bede potrzebowal na max dzien. Pozniej tylko przekazanie kluczyka :)

Czy orientujecie się czy można w 159 wprowadzić nowy ale "używany" kluczyk? Tzn. klucz np kupiony na Allegro z innego modelu samochodu - wiem że komputer może obsłużyć do 8 różnych kluczy.. jak wygląda sprawa kodowania?

Czy orientujecie się czy można w 159 wprowadzić nowy ale "używany" kluczyk? Tzn. klucz np kupiony na Allegro z innego modelu samochodu - wiem że komputer może obsłużyć do 8 różnych kluczy.. jak wygląda sprawa kodowania?
A czytałeś powyżej posty

Witam, wiele postów czytalem wczesnie, kilka miechów temu, nie działał mi pilot, tylko z grota otwierałem auto..itp... Posiadając kartę kodową zamówiłem kluczyk w ASO, zaprogramowali nowy i ten stary, wszystko gra i buczy, tak jak bylo wczesniej, wszystko działą z pilota, kierunki sie palą podczas otwierania i zamykanie i ogólnie wsio, wsio...pełen koszt kluczyka z zaprogramowaniem to 1200zł....niby dużo, ale takie są ceny, Fiat ma ceny prawie identyczne, inne marki myślę, że podobnie, pozdrawiam
P.S. po długim czasie posiadania zepsutego/rozkodowanego kluczyka odczuwam LUXUS teraz z działającym :)

Witam, mam jeden kluczyk do swojej 159 i zastanawiam się nad tą ceną, generalnie chciałbym mieć kluczyk awaryjny w razie "w", więc w zupełności wystarczyłoby mi immo i grot.
Tylko moje pytanie brzmi ile aktualnie kosztuje taki interes z własnym kluczykiem i bez, bo ostatnie ceny takiej operacji pojawiły się w okolicach 2012r w niniejszym temacie.
Pozdrawiam

Witam, mam jeden kluczyk do swojej 159 i zastanawiam się nad tą ceną, generalnie chciałbym mieć kluczyk awaryjny w razie "w", więc w zupełności wystarczyłoby mi immo i grot.
Tylko moje pytanie brzmi ile aktualnie kosztuje taki interes z własnym kluczykiem i bez, bo ostatnie ceny takiej operacji pojawiły się w okolicach 2012r w niniejszym temacie.
Pozdrawiam

Samo immo+grot zrobi ci większość specjalistów od kluczy. Za cenę? 400-600zł

Amortyzatory
Powrót