Z którego roku masz auto. Ja mam 2006 i zgodnie z poradami założyłem 60699960 bez mp3 i bez dodatkowego usb ale b&m nie reuszylo...
masz mieć zgodnie z ePerem dla Twojego VINu, w starszych 159 ePer pokazuje kompatybilne akcesoria, więc jest łatwiej, w nowszych (np moja 2010) trochę trzeba było podedukować i zaryzykować, bo ePer pokazuje po prostu konfigurację mojego auta jak wyszło z fabryki.
Co to znaczy że nie ruszyło B&M? udało Ci się zrobić osiowanie? Dobrze poustawiałeś wszelkie opcje w MESie typu wyświetlanie komunikatów, odpowiedni typ/wejście audio i cokolwiek jeszcze tam trzeba było poustawiać (o czym pisałem kiedyś, już ni pamiętam, ale jak było źle ustawione to np. Pawełek_S nie mógł zrobić osiowania i już parę razy miał się poddać). Cokolwiek działa, np gadanie po naciśnięciu ))) na kierownicy?
W dokładaniu B&M nie ma chyba nikogo kto wie wszystko, zawsze trochę ryzyka, każdy przypadek jest trochę inny (przynajmniej z tych co tu dokładali i się pochwalili). Są różne radia, różne roczniki, brak lub obecna wiązka, różnie ePer pokazuje, do tego przypadki jak Pawełek_S (chyba że mylę z kimś innym) gdzie miał zmienione radio na takie z MP3 i dopiero dokładał B&M (i nie wiadomo było jaką centralkę B&M pchać). Są też nie do końca zrozumiałe sprawy - jak właśnie to że u Pawelka_S nie ruszyło USB, mimo że w ePerze gniazdo w schowku było niewykreślone (przynajmniej z oryginalnym radiem).
Paru z nas zrobiło jakiś błąd w kabelkach (ja np w USB, miałem słaby wydruk i 5 pin z 6 mi się zmieszał), albo miało uszkodzony kabelek (Pawelek_S chyba), i też traciło czas i mało się nie poddało. W MESie do tego nie każda konfiguracja chciała ruszyć z osiowaniem.