• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Czas oczekiwania.

Kumpel zamówił Giulię początkiem marca (z pierwotnym terminem odbioru bodajże koniec czerwca). Do dziś nie ma żadnych konkretnych informacji w jakiej fazie produkcji jest jego auto.

Zamawiałem Stelvio 12 lutego. Pierwotnie produkcja miała być w marcu. Ze względu na covid produkcja w pierwszym otwartym okienku pocovidowym (3 tydzień maja). W Bielsku w połowie czerwca. Odbiór w pierwszym tygodniu lipca.

Czyli co, produkcja idzie normalnie dla samochodów zamówionych teraz i później? Zwyczajowe 3 - 4 miesiące oczekiwania? Czy nadrabiają straty i samochody zamówione dzisiaj są jeszcze później?

Zamówienie 29 grudnia.
Produkcja 4 luty.
Jest już w Polsce.
Odbiór w 1. tygodniu marca.

Fakturowanie, transport z centralnego składu do dealera (czekanie na zapełnienie lawety), montaż dodatków u dealera itp.

Potwierdzam - 3 miesiące. Zamówienie w styczniu, produkcja planowana na koniec lutego, odbiór w kwietniu.

A skąd wiecie gdzie jest auto i co się z nim dzieje? Dealer was informuje?

Tak, dealer może sprawdzić jaki jest dokladny status.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Odgrzewam kotleta...
Czeka / czekał ktoś na odbiór auta z zamówienia ? Ile czekaliście? Najlepiej konkretnie na transport auta z Tych do dealera ? Dlaczego auta tyle czasu potrafią tam spędzać? Zapełnienie lawety to chyba nie ta kwestia, prędzej brak lawet. Mój dealer 2 auta klientów dostał w tym tygodniu, mojego nie, choć auto od początku 2 tygodnia czerwca jest w Polsce.

Nie jest to kwestia jakiejś papierologii?
Było to co prawda już chwile temu, bo w 2018 ale Stelvio mojego brata stało tam 1,5 miesiąca zanim trafiło do salonu.

W znanym mi przypadku: Giulia Q- zamówienie 20 maja, produkcja w lipcu w Cassino, odbiór -30 października. Czy ktoś czeka na Giulie Q i mógłby podać terminy?

Amortyzatory
Powrót