[GT] Czarna ar gt 3.2 ...

Dzisiaj sie dopytałem kilku znajomych co znają ten samochód w kilku warsztatach w NS, i niech pierwsze co kolega zrobi to zmieni silnik na 3.2 ;D bo tu jest 3.0 ze 166 ;D

czyli niezła podstawa do zwrotu pojazdu gdyby kupiec zechciał :-)

niech własciel lepiej sam sie upewni i poszuka co pisze na bloku silnika... Ale widac po mocowaniu silnika ze to jest 3.0

Witam wszystkich ... Jeżeli jest to prawdą co pisze LukeMazur to gościa oddam do Sądu za fałszerstwo ... Z ciekawości podjadę na hamownię i zobaczymy ile to ma w ogóle mocy i do serwisu Alfy, bo teraz to się wkurw .... m, jeżeli jest tam silnik 3.0 od 166 !!!

Ostatnia edycja:
Na bloku silnika powinny być oznaczenia, które zweryfikują jaki to motor.

Różnie moze byc, ale po samej łapie juz mozna sie cosik kapnąć, hamownia nic ci nie da, popatrz i upewnij sie co psize na bloku z prawej strony (od strony grodziowej) Bo moje informacje moga być nie potwierdzone, ale napewno cos było kombinowane...

...W dowodzie rejestracyjnym jest jak byk pojemność 3179 cm i 176,50 kW i tak samo widnieje w karcie pojazdu ... Sprawdzę na pewno jaki to motor, gdyż jutro auto ma jechać na wymianę wszystkich płynów i oleju, to na dzień dobry sprawdzimy co to faktycznie tam siedzi za motor ... Kuzwa jak mnie gościu oszukał to nie wiem co zrobię ze złości !!!

Ostatnia edycja:
Różnie moze byc, ale po samej łapie juz mozna sie cosik kapnąć, hamownia nic ci nie da, popatrz i upewnij sie co psize na bloku z prawej strony (od strony grodziowej) Bo moje informacje moga być nie potwierdzone, ale napewno cos było kombinowane...

Tak, ja pisałem wcześniej i wtedy gdy rozmawialiśmy o niej wydaje się, że silnik jest od 166. Może też być sama łapa i mocowanie silnika zmienione ale niby po co? Jedynie sprawdzenie numeru silnika da pewność.

...W dowodzie rejestracyjnym jest jak byk pojemność 3179 cm i 176,50 kW i tak samo widnieje w karcie pojazdu ...

I co z tego? Dosłownie nic. Od kilku dobrych lat silnik jest w Polsce częścią zamienną i jego ewentualna wymiana nie musi być nigdzie zgłaszana.

... Całkiem możliwe jak piszecie, że to może być motor 3.0 z całkiem innego modelu czyli jednym słowem został zastosowany "wałek" a to tylko zgłosić na policję i tyle, jawne oszustwo !!!

możliwe ze słupek itp jes z 3.0 a wtryski i reszte zostawili bo pasuje

Może i tak ale 3.0 to nie 3.2 jak w oryginale i w opisie sprzedaży i w dowodzie itd czyli jednym słowem "przekręt" ...

Ale nic z tym nie zrobisz jezeli sie okaze ze to jest 3.0. w papierach jest 3.2 , a ktoś sobie wymienił sinik na 3.0 i moze go uznać za zamiennik i tyle.

Połamałym sprzedającemu prywatnie nogi :)
Szczerze wątpie że uda się to odkręcić jeśli rzeczywiście tam jest 3.0. No chyba że bocian by się podjął walki :D On lubi

BTW. Jeżeli silnik nie jest taki jaki powinien być to ciekaw jestem co jest pod karbonem

Oddajesz auto jako niezgodne z umową i tyle jeśli na umowie jest 3.2 a w budzie 3.0 to niema bata w każdym sądzie wygrasz sprawę.

Amortyzatory
Powrót