Czarna AR 159 SW Czarnego:-)

Dalej się pogrążasz? Użyj sobie jeszcze, masz jeszcze jakieś błyskotliwe epitety w rękawie? [emoji39] Niby to ja mam nerwus w nicku...
Słownik spod bloku schowaj głęboko w szafie, na publicznym forum nie wypada. Ja ci zadałem zwykle pytanie a ty się od 10 postów tylko chamskimi odzywkami popisujesz. Po co pytam? Bo po to jest forum, piszesz coś, inni to czytają, nie chciałeś pytań, to po co piszesz?

Ostatnia edycja:
Dalej się pogrążasz? Użyj sobie jeszcze, masz jeszcze jakieś błyskotliwe epitety w rękawie? [emoji39] Niby to ja mam nerwus w nicku...
Słownik spod bloku schowaj głęboko w szafie, na publicznym forum nie wypada. Ja ci zadałem zwykle pytanie a ty się od 10 postów tylko chamskimi odzywkami popisujesz. Po co pytam? Bo po to jest forum, piszesz coś, inni to czytają, nie chciałeś pytań, to po co piszesz?

??????????????????

W czerwcu dałem prawy prog do zrobienia bo po zimie zaczęła wyłazić ruda. Wyczyścili, położyli baranka. Ponoć nie wyglądało to źle. Po 2-3 dniach zaczęło wyłazić znowu. Podjechałem do blacharza. Chciał poprawiać ale mówię może to bez sensu i lepiej wstawić. No ok przyznał rację. Zakupiłem tym razem reparaturke za 300 zł bo za Ori 3 klocki sorry ale nie dam. Dziś wstawiłem auto do blacharza. Zobaczymy czy cały czy pół progu wstawi. Koszt jaki mi powiedział to 1200-1400 więc nie mało. Robi się ok.1500/1700. Myślę, że urwe chociaż 200 za to co wziął poprzednio. Uwielbiam dzisiejszych fachowców. Nie zrobi raz i porządnie bo już za pierwszym razem byłem skłonny wstawić ale nie nie trzeba tylko robią po 2-3 razy marnując mój czas i zostawiając klienta bez auta ale co tam to nie ich problem w końcu. Jak odbiorę auto to będę pisał konkretnie co i jak i wrzucę zdjęcia. Do progu kupiłem też nowe naklejki z chroń lakier. Koszt 70 zł za stronę (przód/tył)

Nie wymieniałeś tego progu wcześniej?

Nie wymieniałeś tego progu wcześniej?

Wymieniałem lewy na ori poszyciu. Ten był zdrowy. Sprawdzałem kamera rewizyjna nawet. Oba zostały zalane woskiem. Po tej zimie wylazła rdza na prawym. Zrobił mi to blacharz ale po 2 dniach zaczęło wychodzić więc pojechałem mu to pokazac. Chciał to poprawiać ale mówię mu, że chyba bez sensu bo będzie znowu wychodzić i chyba lepiej wstawić. No przyznał ostatecznie rację. Wstawiłem mu auto w poniedziałek i raczej w tym tygodniu nie odbiorę.

I tak przygód i "fachowców" nie może być końca w moim przypadku. Pojechałem dziś do firmy specjalizującej się w oklejaniu szyb i aut folia żeby nakleić profesjonalnie naklejki ochronne na progi. Przy demontażu starej naklejki gość pociągnął z lakierem. Odeszło że 2 cm ale nie, że się urwało tylko podeszło powietrze. Gość stwierdził, że odparzony lakier. Pojechałem do pana lakiernika żeby doradził co z tym robić. Pan lakiernik zwalił winę na tamtego. Podkleil to zaprawka i pojechałem spowrotem do gościa od folii. Już na maxa byłem w*urwiony. Nakleilem ta naklejkę bo nie będę co rok lakierować auta. Nie widać bardzo. Z tego co gość mówił to folie nakleja się po conajmniej dwóch tygodniach po lakierowaniu. Pan lakiernik nakleil od razu jak oddawał mi auto. Naprawdę nie ma fachowca sami partacze. Jest tragedia. Naprawdę lepiej chyba samemu o*ierdolic niż płacić tym wszystkim partolom

Etui na telefon. Projekt własny. Zdjęcie własne. Modelka własna??????. Koszt 39 zł + przesyłka. Pierwsze zdjęcie na gotowo, drugie to projekt

IMG_20221128_213329497.jpg
received_696585205225643.jpg

- - - Updated - - -

Co mógłbym jeszcze dodać. Dolalem zimowy płyn do spryskiwacza i zmieniłem koła na zimowe. Alfa nadal doskonale się sprawuje i jeździ aż miło

Jutro przegląd. Ostatni stan licznika 273 tys.km. Obecny 284 tys.km. Troszkę więcej pojeździłem przez ostatni rok bo zrobiłem 11 tyś. Cztery poprzednie lata to było między 6-8 tys km

Przecież nie mogło być inaczej ;)

Czarny, jeszcze trochę ją potrzymasz i będziesz miał youngtimera ;)
Największym ryzykiem jest rdza, ale mimo przygód z fachowcami ten temat masz już chyba opanowany.

No i u mnie kolejne zabawy. Urwało szpilkę na kolektorze wydechowym więc będą wymieniane wszystkie+ew.planowanie kolektora i mam nadzieję, że na tym się skonczy bo niby turbina była ok ale ciul wie. Dodatkowo wymieniam mechanizm wycieraczek i zawór rozprężny klimatyzacji - może pomoże to wyeliminować wiertarkę (tak doradził jeden kolega)

Amortyzatory
Powrót