• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Cuore sportivo

Status
Ten wątek został zamknięty.
Wiem że nie jeden chcialby mieć takiego rodzyna w garażu ale pamiętajcie dobrego się nie sprzedaje przez trzy lata żadnych napraw przy silniku w tym roku wymienili mi linkę ręcznego w serwisie olej filtry zaplaciłem 490zł

Mając taki przebieg, to co tam chciałeś robic przy silniku???? Słabo z tym olejem i filtrami, linkami i co tam jeszcze + serwis, bo ja za 5l oleju + filtr dałem 250 + samodzielna wymiana (zadowolenie z własnoręcznie dokonanej wymiany bezcenne, a nie zlecanie bezdusznym serwisom).W sumie to nigdy się nikomu tym nie chwaliłem, ale co tam lejesz i jakie filtry za taką kase to niewiem, ale wiem ile kosztują ori linki ręcznego, olej i filtry + wymiana no chyba, że masz, albo cześci mega tanie lub z allegro tak przez ciebie znienawidzonego serwisu aukcyjnego;)

Ostatnia edycja:
Mnie się tam wydaje, iż Ty chcesz się pozbyc tego wozu czytaj. sprzedać i w ten sposób podbijasz sobie cene? To tak szczerze ile za nią chcesz?

Również od początku tego tematu miałem wrażenie żę kolega chce sprzedać alfe dlatego tak ją wychwala ją pod niebiosa.
Nie wstydź sie mów śmiało ile $$. Siwy ze łzami w oczach sprzedzał Ci za 26tys więc z dychę wypadało by za nią teraz dać.

temat żałosny
ale autor w końcu zadowolony - zakładał trzy tematy aż w końcu ktoś o jego "rodzynie" dyskutuje
nie ważne jak piszą - ważne , że piszą
powodzonka w dalszym ciągnięciu tematu
Coś w tym jest, nabijanie statystyk oglądalnosci, byleby się mówiło kolejny dzień z rzędu.

Mając taki przebieg, to co tam chciałeś robic przy silniku???? Słabo z tym olejem i filtrami, linkami i co tam jeszcze + serwis, bo ja za 5l oleju + filtr dałem 250 + samodzielna wymiana (zadowolenie z własnoręcznie dokonanej wymiany bezcenne, a nie zlecanie bezdusznym serwisom).W sumie to nigdy się nikomu tym nie chwaliłem, ale co tam lejesz i jakie filtry za taką kase to niewiem, ale wiem ile kosztują ori linki ręcznego, olej i filtry + wymiana no chyba, że masz, albo cześci mega tanie lub z allegro tak przez ciebie znienawidzonego serwisu aukcyjnego;)

Mam rabat w tym serwisie bo pracuje tam były własciciel jak chcesz to FV ci przedstawie dostałem rabat kolo 100zł sam olej 215zł Selenia 20K jest w motorze i inne graty to się nazbierało...

Nie już nie założę wątku jeden wystarczy.Dzięki właśnie takich Alfisti jak Ty tutaj na tym forum brakuje.Pozdrawiam i Wesołych tam dla Ciebie i rodziny

Kolega pisał z Ironią o twoim Papamobile.

Def.
Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.
W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

Powiem tak gdybym chciał auto sprzedać to na pewno nie zalogował bym się tutaj,wystawił bym na mobile.de a że auto NIE jest na sprzedaż chciałem zaprezentować wam w najlepszej odsłonie specjalnie porobiłem dzisiaj te foty które są na 20 str żebyście mogli auto zobaczyć w stanie jakim jest w tej chwili.

Jak ci szpary nie pasują to to jest Alfa Romeo tu fabryka rzadko kiedy równo klapę z tyłu montowała itd., spasowanie każdego egzemplarza było inne (chcesz mieś równo kup Skodę lub VW)

Co do tego to sorry, ale te samochody nie są świetnie spasowane, i tu nie chodzi nawet o to jak wychodziły z fabryki, ale jakie są miękkie- latem zakładałem zderzak, bo stary rozwaliłem na zwierzaku, spasowany był elegancko, tegoroczna zima, kilka zasp i co spasowanie do bani, a tylna klapa to prawie standard że linia lamp nie jest idealna, w tamtym temacie pytałem się o to mariwa21, bo wiedziałem że i on nie ma idealnie tego elementu
Co do Skód to mam w domu 12 letnią, wszystkie szpary są idealne, a samochód nowy kosztował 32 tysiące
No a co do fotek to lampy są zastanawiające

Moga byc ori xenony, bo mozna przeciez za doplata sobie bylo zazyczyc xenony w salonie. Ale wtedy automatycznie bylyby spryskiwacze. W takim razie mogl byc wymieniany zderzak przedni na taki bez spryskiwaczy.
I niekoniecznie dlatego, ze byl dzwon. Znam wiele przypadkow malowania aut po transporcie na lawetach do salonow. Kierowca przyrysowal, wiec trzeba bylo bylo malowac.
Tu np po jezdzie probnej ktos naderwal zderzak, wiec wymienili na taki bez spryskow, bo takie mieli na stanie ;)
To sa oczywiscie moje gdybania, kto wie jak z tymi lampami jest naprawde.

Były dołożone nie wiem dokładnie w którym roku ale coś 05 06 tak mi się wydaje musiał bym się zapytać

Bardzo ładna ta '6. Jedyne co mnie kuje to czerwone obwódki dywaników wolę ori albo całe czarne oraz radio za bardzo się wyróżnia. Przebieg jest niemożliwy :P
Gdzie można wyrwać taki pokrowiec?

Powiem tak gdybym chciał auto sprzedać to na pewno nie zalogował bym się tutaj,wystawił bym na mobile.de a że auto NIE jest na sprzedaż chciałem zaprezentować wam w najlepszej odsłonie specjalnie porobiłem dzisiaj te foty które są na 20 str żebyście mogli auto zobaczyć w stanie jakim jest w tej chwili.

Apropo zdjec to sprytnie porobione... Kierownicy tam gdzie sie przeciera nie widac, Fotela kierowcy tam gdzie zawsze jest zniszczonyy po wiekszych przebiegach tez aparat jakos nie zlapal. Za to fotel pasazera ktory zawsze jest w lepszej kondycji widac juz caly. Co mnie zastanawia ze przy przebeigu 75 tys nie ma oryginalnych dywanikow.

Ostatnia edycja:
Apropo zdjec to sprytnie porobione... Kierownicy tam gdzie sie przeciera nie widac, Fotela kierowcy tam gdzie zawsze jest zniszczonyy po wiekszych przebiegach tez aparat jakos nie zlapal. Za to fotel pasazera ktory zawsze jest w lepszej kondycji widac juz caly. Co mnie zastanawia ze przy przebeigu 75 tys nie ma oryginalnych dywanikow.
LOL. Dobry jesteś!!!A na masce są ślady TROTYLU z tupoleva:lol: SPISEK!!!

Dalej bijesz piane... Nie wiem jak dbasz o swoje samochody ale ciezko zniszczyc oryginalne dywaniki przy przebigu rzedu 70 tys, musialbys sie bardzo starac wiec zaden spisek lecz zdrowy rozsadek. Akurat mam duza stycznosc z samochodami nowymi i naprawde zadko zdarza sie zeby ktos wymienial dywaniki do powiedzmy 130 tys. DO czego daze. Jesli samochod jest naprawde zadbany to dywaniki powinny byc ori bo przy tak malym przebiegu nie mozliwe zeby sie zniszczyly chyba ze ktos swinie wozil w aucie.
Pozdrowienia dla trolla. :)

Bardzo ładna ta '6. Jedyne co mnie kuje to czerwone obwódki dywaników wolę ori albo całe czarne oraz radio za bardzo się wyróżnia. Przebieg jest niemożliwy :P
Gdzie można wyrwać taki pokrowiec?

Mi się tam dywaniki podobają kupiłem rok temu stare były w nie najgorszym stanie stare oddałem bratu a sam mam nówki są bardzo grube i miękkie :) Przebieg jest w 1000% pewny :P a pokrowiec dostałem od własciciela nie wiem skąd go dorwał ale jest orginalny i oddychający nie byle płachta z alledrogo. A co do dywaników mogę co roku zmieniać jak mi się inny wzór spodoba... stare są jeszcze w dobrej kondycji dlatego u braciaka w bravo służą ;)

- - - Updated - - -

Kierownica była wymieniana ze skórzanej na taką co mam a fotel kierowcy jest w takim stanie jak pasażera będę miał czas to Ci zrobię fotę.

Ostatnia edycja:
W wersji z "drzewem" nie montowałi skórzanej kierownicy tylko taką jak masz teraz. Ogólnie bella ładna i zadbana ale na mnie jakiegoś większego wrażenia nie robi. Pozdro

ale niesamowita bella, faktycznie niesamowite felgi ciekawe co to za wzór. Niesamowity spojler, pewnie Siwy zamontował dla lepszego docisku tylnej osi, jest też rozpórka, usztywniająca przód super.. Selenia 20k też najlepszy wybór z możliwych widzę że znasz się na rzeczy! Gratuluje takiego rodzynka! Jak możesz to napisz co to za wzór felg, a może chcesz je sprzedać? Siwy w opcji pewnie dokupił bo nie widziałem takich!

pozdrawiam :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót