Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mapy gazu mogą się nieco różnić od pb i wcale nie muszą być takie same
Dobrze jeszcze serwisować tam gdzie zakładano LPG.Ogólnie rzecz biorąc, podsumowując wszystkie odpowiedzi w tym temacie to można bez obaw gazować V6? Oczywiście z zaznaczaniem, że wybierzemy dobrego gazownika i nie będziemy oszczędzać na instalacji ?
Dawid: wiesz jaką masz dawkę (RC_inj)? Czy masz korektę na wolne obroty (Off_inj)? Czy masz jakiekolwiek inne korekty włączone?
I najważniejsze: czy trzyma ci moc? U mnie po moim ustawieniu i tygodniu jazdy na hamowni wyszło, że zdechło 20KM i 20Nm. Po resecie ECU i 100km na benie moc wróciła
Ja niestety słabo kumam temat gazu i tych wszystkich parametrów ale z tego co kojarze to gaziarz ustawił tylko jeden parametr jak jechałem z nim na kalibracje i chyba 120%
Czy to normalne, że silnik szybciej się nagrzewa na LPG niż na Pb?
CF2. Jak ustawiał to na początku było bardzo ubogo i najpierw zrobił chyba 115 i juz było ok ale z ciekawości chciałem zobaczyc (i pan gazownik też) co bedzie dalej. Odczuwalnej różnicy już nie było ale jakoś tak zostało na 120%