Coś o gazowaniu V6 ...

A co powiecie na takie druciarstwo jak w mojej świeżo zakupionej 166 niby na gazie chodzi okej, ale nie mogę na to patrzeć, gdzie powinny być montowane wężyki? Bo w barany na bank nie i trzeba coś z tym zrobić..

Będzie okej, jak to wkręte domontowane są wężyki które wędrują w okolicefabrycznych wtrysków benzynowych.
Tu pewnie ich nie ma, ale już spotkałem się z takim montażem. Dobrze by było, jakby wkrętki był zamontowane w podstawy baranów. Teraz działa, ale jakoś tak nieestetycznie :P

Wkrętki w podstawy obok wtrysków benzynowych i pod podobnym kątem. Tu jest na waldemarach i dojrzysz gdzie są wkrętki:

A co powiecie na takie druciarstwo jak w mojej świeżo zakupionej 166 niby na gazie chodzi okej, ale nie mogę na to patrzeć, gdzie powinny być montowane wężyki? Bo w barany na bank nie i trzeba coś z tym zrobić..

Co za rzeźnik wpadł na pomysł dziurawienia baranów??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Poleci ktoś dobrego gazownika w okolicach Bełchatowa ?
Chodzi mi o sprawdzenie instalacji i mapy, ponieważ co jakiś czas sterownik gazu wyrzuca mi błąd i przełącza na benzynę.
Dzieje się tak nieraz praktycznie od razu po przełączeniu, a nieraz po przejechaniu kilkudziesięciu km, nawet na wolnych obrotach.

A co powiecie na takie druciarstwo jak w mojej świeżo zakupionej 166 niby na gazie chodzi okej, ale nie mogę na to patrzeć, gdzie powinny być montowane wężyki?

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• IMG_20140621_162424.jpg
    IMG_20140621_162424.jpg
    87.4 KB · Wyświetleń: 537
  • IMG_20140621_165231.jpg
    IMG_20140621_165231.jpg
    109.8 KB · Wyświetleń: 520

Ja tak mam, Grzesiek tak miał... o co Ci chodzi? Jak byś chciał inaczej? O ile wiem to jest to najbardziej uznany sposób montazu - i najlepiej chodząca instalacja. U mnie ani razu diagnosta nie zauważył że jest instalacja gazowa...

Ja tak mam, Grzesiek tak miał... o co Ci chodzi? Jak byś chciał inaczej? O ile wiem to jest to najbardziej uznany sposób montazu - i najlepiej chodząca instalacja. U mnie ani razu diagnosta nie zauważył że jest instalacja gazowa...

Yyyy :) Lesiu chyba pokazal wlasnie poprawny sposob montazu :)

Dokladnje, ja tak mam a zdjecia byly w odpowiedzi na pytanie kolego ktory ma wkretki w barany zrobione.

Fajnie zrobione. Ile już się zajmujesz gazowaniem samochodów.

Mi właśnie jakiś przydrożny henio wkręcił się w barany i okropnie to wygląda. Do tego okablowanie leży na pokrywie silnika;/ogólnie fuszerka. Muszę poszukać kogoś ogarniętego żeby mi to poukładał jak należy, a baranki chyba pozostają tylko do wymiany...do tego chyba poprzedni typ założył za mały parownik bo nie czuć mocy w porównaniu do jazdy na benie...
Tak na marginesie to ile kosztuje mniej więcej odpowiedni parownik do silnika 3.0 z 220km??
Pozdr

Mi właśnie jakiś przydrożny henio wkręcił się w barany i okropnie to wygląda. Do tego okablowanie leży na pokrywie silnika;/ogólnie fuszerka. Muszę poszukać kogoś ogarniętego żeby mi to poukładał jak należy, a baranki chyba pozostają tylko do wymiany...do tego chyba poprzedni typ założył za mały parownik bo nie czuć mocy w porównaniu do jazdy na benie...
Tak na marginesie to ile kosztuje mniej więcej odpowiedni parownik do silnika 3.0 z 220km??
Pozdr
Barany do wymiany. Koszt reduktora to ze 300zl. Napisz jaki masz teraz założony

Barany do wymiany. Koszt reduktora to ze 300zl. Napisz jaki masz teraz założony

Powiem Ci że nawet nie wiem jaki reduktor założyli. W nast tyg chce podjechać do gazownika koło ZG w Krępej czy jakoś tak. Może coś doradzi i pochowa ten burdel

Z tamtych rejonów masz polecany:
Eko Auto Gas Serwis
Lech Okorski
ul. Poznańska 32
65-137 Zielona Góra
tel. (068) 444 70 68
kom. (0) 509 412 911

Amortyzatory
Powrót