• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co dzis udalo mi sie zepsuc w mojej Belli

Dzisiaj rano taka oto niedpodzianka,nie ja tylko jakaś łajza w 147 urwała lusterko,w zeszłym roku gnoje urwali z drugiej strony
185813-co_dzis_udalo_mi_sie_zepsuc__mojej_belli-20151214_081836.jpg

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• 20151214_081836.jpg
    20151214_081836.jpg
    87.4 KB · Wyświetleń: 414
Ostatnia edycja:
Tak wyglądała pompa wody świeżo po wyjęciu z silnika:

Dobrze że rozrząd to przeżył, bo remontu silnika chyba bym nie wytrzymał...

Ukręciłem 2 śruby :( jedną przy osłonie rozrządu a drugą przy wentylatorze od chłodnicy :( Przy rozrządzie kawałek wystaje to się jakoś wykręci gorzej z tą przy wentylatorze :D

Ja popsułem obie lampy, byłem zmuszony je wymienić.. do tego ciągle przepala mi się H6W. Trochę dziwne, że ciągle lewa, prawa od kupna auta świeci..

Ukręciłem 2 śruby
kolego, co robisz z ukręconymi śrubami? słyszałem o nabijaniu torxów czy imbusów, piłowaniu szlifierką i innych operacjach, niektóre praktykowałem. Masz jakiś super patent na to? :D

Ja popsułem obie lampy, byłem zmuszony je wymienić.. do tego ciągle przepala mi się H6W. Trochę dziwne, że ciągle lewa, prawa od kupna auta świeci..

kolego, co robisz z ukręconymi śrubami? słyszałem o nabijaniu torxów czy imbusów, piłowaniu szlifierką i innych operacjach, niektóre praktykowałem. Masz jakiś super patent na to? :D
Nie palcuj zarowki to sie nie spali.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Urwałem wczoraj pod Ropczycami częściowo osłonę silnika w Julce, teraz szoruje po czym się da i mnie irytuje...
Byle do soboty, byleby poprawić jak trzeba ;)

Guma mi pękła w 156 :( od IC
attachment.php

Trzeba się szybko nad nową rozglądnąć :D

Załączniki

• 12431510_926346894085031_1603523094_n.jpg
    12431510_926346894085031_1603523094_n.jpg
    53.2 KB · Wyświetleń: 285
zatankowalem dzisiaj za 100zl na Tesco i zapalila mi się żółta kontrolka silnika i komunikat "have engine checked":/. zadnych niepokojących objawów nie było, jechałem dalej normalnie. po świętach się okaże co dolega...

Zatankuj do pełna na shell czy innej markowej.

czyli moze to byc EGR, okolo 2 tygodni temu rozkrecilem EGR, wyczyscilem, tam gdzie dosięgnąłem wyczyscilem tez kolektor. Błąd nigdy nie wyskakiwal, a tu nagle po tankowaniu wyskoczyl. Kupilem juz zaslepke na egr, za 2 tygodnie mam wiecej wolnego to wywale klapki z kolektora, a tymczasem w poniedzialek podepne się pod kompa i zobacze co pokaze. Błąd wyswietla mi sie caly czas, nie znika nawet po godzinie jazdy.

czyli moze to byc EGR, okolo 2 tygodni temu rozkrecilem EGR, wyczyscilem, tam gdzie dosięgnąłem wyczyscilem tez kolektor. Błąd nigdy nie wyskakiwal, a tu nagle po tankowaniu wyskoczyl. Kupilem juz zaslepke na egr, za 2 tygodnie mam wiecej wolnego to wywale klapki z kolektora, a tymczasem w poniedzialek podepne się pod kompa i zobacze co pokaze. Błąd wyswietla mi sie caly czas, nie znika nawet po godzinie jazdy.

Kara za lanie na Tesco :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Spoko, spoko... markowe stacje też mają ceny poniżej 4 zł. Np. Orlen w Siewierzu ON po 3.97. Sorry za OT.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Mycie na bezdotyku bylo niezadowalajace. Wiec skusiłem sie na soft myjnie na Orlenie. Niestety soft to ona nie byla i cala polerka poszła w pizdu... mam mase mikro rysek na calym lakierze :( po zimie znowu czeka mnie odnawianie lakieru: (

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Mycie na bezdotyku bylo niezadowalajace. Wiec skusiłem sie na soft myjnie na Orlenie. Niestety soft to ona nie byla i cala polerka poszła w pizdu... mam mase mikro rysek na calym lakierze :( po zimie znowu czeka mnie odnawianie lakieru: (

Mówisz o tych nowych myjniach, które mają szczotki z takich jakby pianek? Ja często myję tam Alfy i nie widzę póki co negatywnych skutków.

Wlasnie nie. To takie szczotki starego typu niby myjnia jest ppo remoncie i powinno byc ok ale nie jest... no nic na wiosne menzerna sf4000 i kilka godzin pracy i alfa znow bedzie lśnić jak wcześniej: )

Amortyzatory
Powrót