Co dzis udalo mi sie zepsuc w mojej Belli

A tego nie wiadomo czy nie wina:) bo może cos tam się stało z alfina i pobiera prod:) albo nie laduje wystarczajaco alternator:)

Bardziej mi chodziło w nawiązaniu "nie znasz dnia ani godziny"

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Kolega mi poradził żebym tu napisała wiec pochwalę się swoją głupotą.
Zaczęło się niewinnie, postanowiłam że postaram się wyczyścić rączkę i panel sterowania lusterkami i szybami bo są strasznie brudne z jakiegoś kleju czy cos (jak widać na załączonych obrazkach) więc wydarłam w chwili natchnienia panel :D (jak widać na załą.. bla bla) no i zostały mi takie 2 blaszki które nie wiem gdzie dać ... może ktoś coś?
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    21.5 KB · Wyświetleń: 507
  • 2.jpg
    2.jpg
    15.9 KB · Wyświetleń: 520
  • 6.jpg
    6.jpg
    18.1 KB · Wyświetleń: 521
  • 4.jpg
    4.jpg
    20.3 KB · Wyświetleń: 517
  • 5.jpg
    5.jpg
    88.3 KB · Wyświetleń: 518
Wczoraj moja Alfka sunęła ulicami miasta niczym F16. Nie znaczy to że po względem prędkości tylko wydawanego dźwięku :) ponieważ pękła rura między turbo a intercoolerem. Dzisiaj naprawa.

Siadła delikatnie lewa strona z przodu. Prawdopodobnie ostatni zwój sprężyny, ale w tej chwili raczej nie będę diagnozował, bo nie chcę zobaczyć rachunku ze szwajcarskiego warsztatu. Jutro przerzucamy się na włoską stronę, powinno być dużo łatwiej i w bardziej znośnych cenach...

Oczywiście przed wyjazdem wszystko było przejrzane na wszelkie możliwe strony...

Siadła delikatnie lewa strona z przodu. Prawdopodobnie ostatni zwój sprężyny, ale w tej chwili raczej nie będę diagnozował, bo nie chcę zobaczyć rachunku ze szwajcarskiego warsztatu. Jutro przerzucamy się na włoską stronę, powinno być dużo łatwiej i w bardziej znośnych cenach...

Oczywiście przed wyjazdem wszystko było przejrzane na wszelkie możliwe strony...

Cena sprężyny we Włoszech około 50 euro za sztukę + robocizna

http://www.mister-auto.it/it/molla-...portwagon-1-9-jtdm-16v-110kw_v19449_g188.html

Ułamałem uchwyt od chowania tylnych oparć, wszystko przez własną głupotę :b

Mechanik umówiony na wymianę wysprzęglika po południu, a z rana wysprzęglik całkowicie się poddał - przejażdżka lawetą.

Jadę sobie dużą a tu nagle puffff brak mocy i kopci na czarno. Chyba spadł któryś wąż od dolotu. Idę do garażu to sprawdzić :)

Edit.

Spadł dolny wąż z ic. Już działa :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Wchodzę dzisiaj rano do garażu, wyprowadzam auto i jak zwykle wybieram się do pracy, a tu pokapane na podłodze. Wygląda na olej. Wymieniałem ok 2 tysie temu olej i widać było delikatne zapocenie między skrzynią a silnikiem. Dziś spoglądam nad pokrywę pod silnikiem i widać krople oleju. Rok temu wymieniane było sprzęgło i dwumasa.
Możliwe że nie wymienili uszczelniacza na nowy pomiędzy skrzynią a silnikiem i teraz przepuszcza?
Za dwa dni przegląd myślę że się nie czepią tego bo nie zdążę zrobić tego do piątku.

Rok temu wymieniane było sprzęgło i dwumasa.
Możliwe że nie wymienili uszczelniacza na nowy pomiędzy skrzynią a silnikiem i teraz przepuszcza?
Jak wymieniaczowi nie kazałeś wymienić to nie wymienił. Teraz zapłacisz drugi raz za zrzucenie skrzynii.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

W dobrej praktyce mechanika leży informowanie klienta o konieczności wymiany paru elementów. Cwaniaki wiedza ze klient pozniej wróci i znowu za wymianę uszcżniacza 500 chore. Bullik1 nie licz na to poł dnia roboty. Nie bedzie blokował najazdu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

:sadkitty: wystarczy ze wymienie wklad stacyjki, i podmienie imo z ulamanego kluczyka do nowego?

180809-co_dzis_udalo_mi_sie_zepsuc__mojej_belli-alfa.jpg

Załączniki

• alfa.jpg
    alfa.jpg
    137.8 KB · Wyświetleń: 287
Raczej tak. Ja w corsie musiałem kiedyś wymienić stacyjkę, bo się zwaliła. Wymieniłem ją. Przełożyłem ten klocuszek od immo i wszystko działało jak należy (poza tym, że miałem pęk kluczy do każdej wkładki inny klucz :P)

Bella stoi bez oleju u mechanika

Amortyzatory
Powrót