Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W instrukcji są podane tylko wartości dla opon zimowy i jest adnotacja, że opony letnie mają indeks maksymalnego ciśnienia umieszczony z boku opony, to wszystko.
Bardzo dziękuję za odp., są wyczerpujące i znajdują się w książce. Pytałem o opony letnie.
Ja nie mam. U kierowcy jest tabliczka z VIN, kolorem lakieru i dopuszczalnymi masami. U pasażera duża tabelka z dziwnymi kodami nie wiem czego.P.S. Dla niezorientowanych: na słupku drzwi kierowcy jest naklejka z zalecanym ciśnieniem w oponie.
obejżałem. cóż, może faktycznie niewiele daje w przeciwieństwie do tego co mi powiedziano, jednak gorzej na pewno nie jest niż z powietrzem - powiedzmy że tylko nieznacznie lepiej. wiesz, nieszczególnie mnie to interesowało, nie robiłem researchu gdy gość mnie zapytał czy napompować azotem - za 20zł można było się zgodzić (te 2 lata temu) i teraz też jak zapytał nie miałem z tym problemu, bo wszystko było tip top (gość jest staranny, nie robi uczniami, pewnie porządnie zrobił koło i nie było żadnych nieszczelności).Obejrzyj podlinkowany filmik bo wszystkie kwestie, które podnosisz, są tam poruszone - tak zawartość wody jak i utrata ciśnienia w oponie.
dopóki nie przekroczysz ~100°C (generalnie mniej, ze względu na ciśnienie) i woda się nie zagotuje (flash) co gwałtownie podnosi ciśnienie.