P
Przemek_Docent
Guest
Mnie strasznie zakręcił ten egzemplarz... Pomailowałem i jestem o krok od wyprawy do Wrocka...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Mnie strasznie zakręcił ten egzemplarz... Pomailowałem i jestem o krok od wyprawy do Wrocka...
Przemek_Docent napisał:Mnie strasznie zakręcił ten egzemplarz... Pomailowałem i jestem o krok od wyprawy do Wrocka...
A co Cię Przemek tak naleciało z 75, nigdy nic nie mówiłeś że masz takie ciągoty do tylnonapędówki :shock:Przemek_Docent napisał:Mnie strasznie zakręcił ten egzemplarz... Pomailowałem i jestem o krok od wyprawy do Wrocka...
Po prostu wirus coraz bardziej atakuje mózg. ;-)75andrew155 napisał:A co Cię Przemek tak naleciało z 75, nigdy nic nie mówiłeś że masz takie ciągoty do tylnonapędówki :shock:
Czyli co? Wtopa?75andrew155 napisał:Ja bym sam ją z chęcią kupił ale zmieniłem plany . 75 nie kupisz w dobrym stanie za tą kasę sam się już przekonałem
Niestety nie jestem rozeznany75andrew155 napisał:Rozsądek podpowieda 155 a serce 75 trzeba być rozeznanym w temacie żeby nie kupić skarbony
Parę ładnych lat śmigało się takimi autkami i wiem jakie są z tym problemy , auto wspaniałe jak wszystko gra ale jak się coś posypie to jest dopiero tragedia ( brak części zamiennych )Przemek_Docent napisał:Faktem jest, że na Arkuszowej ostrzegają mnie przed problemami z dostępnością części do transaxli... To mnie powstrzymuje.
I Twój głos, który szanuję.
Części zamiennych i rzetelnych fachowców, niestety. Jak nad takim stało się nie będzie, to dobrze nie naprawi. Ewentualnie jeśli samemu się czegoś nie zrobi.75andrew155 napisał:Parę ładnych lat śmigało się takimi autkami i wiem jakie są z tym problemy , auto wspaniałe jak wszystko gra ale jak się coś posypie to jest dopiero tragedia ( brak części zamiennych )Przemek_Docent napisał:Faktem jest, że na Arkuszowej ostrzegają mnie przed problemami z dostępnością części do transaxli... To mnie powstrzymuje.
I Twój głos, który szanuję.
To fakt trzeba do naprawy mieć dobrego fachowca tu druciarstwo raczej nieprzejdzie choć parę trików z braku części trzeba było zastosować :wink:bimski napisał:Części zamiennych i rzetelnych fachowców, niestety. Jak nad takim stało się nie będzie, to dobrze nie naprawi. Ewentualnie jeśli samemu się czegoś nie zrobi.
Jeśli chodzi o 2.5, to brzmi naprawdę bardzo... zacnie. Mojego prawie nie było przy nim słychac, ale to w żadnym wypadku nie jest wada. Po prostu przyjemnie sobie mruczał na wolnych obrotach, podczas gdy mój silnik był tłumiony przez wydech.Przemek_Docent napisał:No dobra. Chyba mnie troszkę otrzeźwiliście.
Muszę posłuchać Twojego motoru, Andrew![]()
75andrew155 napisał:W 75 cały problem jest w silniku i przeniesieniu napędu do silnika coś tam jeszcze dostaniesz ale do skrzyni , wału i wszystkich elementów met. gum tak jak poduszki przeguby itp. to będzie karkołomne wyzwanie żeby to kupić a te rzeczy psują się najbardziej
Ja uzytkując właśnie takie auta dostępu do internetu w tamtych czasach nie miałem , czytając ogłoszenia prasowe mogłem dostać cokolwiek nawet używane . Termin 2 tygodni to strasznie długo dla kogoś kto użytkuje auto na codzień . W dniu dzisiejszym mamy też poważny problem z tylnym łącznikiem wału w Focie znależliśmi taki łącznik oby to było to , okaże się w poniedziałekPietereQ napisał:Częsci gumowo-metalowe są bez problemu dostępne. Trzeba wiedzieć gdzie szukać Ostatnio kupiłem nowiuteńkie poduszki pod skrzynię i tylni donut, czas oczekiwania na przesyłkę ok 2 tygodni.