• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Ciekawe aukcje części do Gtv

Właściciel ma ją niecałe 2 lata, kupił z Polsce, pierwotnie auto przyjechało z Danii.
Malowana całość poza dachem, mechanicznie w dobrym stanie, powymieniane hamulce i zawieszenie, termostat, skrzynia.
Jeździ w miarę ok, zaletą jest ogólna oryginalność, uszczelki w oknach jeszcze w znośnym stanie.
Fotel kierowcy przetarty, opony zużyte.

Nie, szklana kula mi to powiedziała :-)
Tak, oglądałem. Auto nie jest złe, ale nie tego szukaliśmy.

To nie jest 3 letnia Fabia, takie auto szuka amatora zdolnego do inwestycji. Ja dał bym mniej niż 15 tyś. Sprzedający raczej nie oczekiwał tak niskiej kwoty.

Jeszcze rok temu te 15k zł to była normalna cena do negocjacji za 3.0 :)

Fiu fiu, sztuka mi nie znana, wygląda ładnie, ciekaw jestem stanu wydechu , bo widać że jeszcze oryginał jest, a gdy ja swój wymieniałem przy ok 120tys. to już puszki tłumików były pordzewiałe.

Co ciekawe, auto jest faktycznie krajowe, ktoś się orientuje ile sztuk 3.2 sprzedano w Polsce?

To nie jest auto krajowe. Kupione w Niemczech jakieś 3 lata temu. Padł komp w tamtym roku i auto stało kilka miesięcy w serwisie. Pomagałem szukać ECU. Podobno układ elektryczny jest mocno podejrzany i niewykluczone, że uszkodził ECU.

Ostatnia edycja:
No to albo ktoś kupił polskie auto za granicą :-) , albo historiapojazdu.gov.pl się myśli że karta pojazdu wydana w 2003 roku.
Tak czy inaczej dzięki za sugestię co do elektryki.

Ostatnia edycja:
Sam myślałem, że to salon PL Ale zostałem poinformowany przez sprzedającego ( nie właściciela), że z Niemiec :)

To nie jest auto krajowe. Kupione w Niemczech jakieś 3 lata temu. Padł komp w tamtym roku i auto stało kilka miesięcy w serwisie. Pomagałem szukać ECU. Podobno układ elektryczny jest mocno podejrzany i niewykluczone, że uszkodził ECU.

Nie wiem czemu, ale czułem, że to ta :-)

Ja tam widze w historii pojazdu ze od poczatku byl zarejestrowany w Polsce:
07.2003 pierwsza rejestracja w Polsce
11.2003-12.2005 firma woj. wielkopolskie
12.2005-05.2012 osoba fizyczna woj. dolnośląskie
od 05.2012 osoba fizyczna woj. małopolskie

W 2012 roku były posty na forum, ze ta Alfa jest na sprzedaż ;)

Hmm, tak mi powiedział " pośrednik" ale nie widziałem papierów. Pytałem po polsku czy polski salon. Dostałem odpowiedź że z Niemiec. W takim razie możliwe że salonPL. To paradoksalnie tłumaczy rzeźbiarstwo w elektryce :) A rzeźba jest ;)

Ostatnia edycja:
Hmm, tak mi powiedział " pośrednik" ale nie widziałem papierów. Pytałem po polsku czy polski salon. Dostałem odpowiedź że z Niemiec. W takim razie możliwe że salonPL. To paradoksalnie tłumaczy rzeźbiarstwo w elektryce :) A rzeźba jest ;)
Nawet nie mozliwe a pewne ze salon PL :)
Co masz na mysli "rzezba w elektryce" - znasz jakies szczegoly? Ktos probowal fabryke poprawic? :D

Z tymi gadaniem o rzeźbie w elektryce to bym się hamował. Nie jest to chyba w 100% potwierdzona informacja, a można narobić syfu właścicielowi.

Co do historii pojazdu ze strony gov - najbardziej niepokojący jest fakt, że samochód nie miał przeglądu od 12.2011 do 08.2013, czyli prawie 2 lata. U mnie Gtv była zazwyczaj autem na weekendy, więc zdarzało mi się spóźnić z przeglądem nawet i pół roku, ale prawie 2 lata oznacza że auto po prostu gdzieś stało.

No to albo ktoś kupił polskie auto za granicą :-) , albo historiapojazdu.gov.pl się myśli że karta pojazdu wydana w 2003 roku.

historiapojazdu.gov.pl na pewno się myli bo właśnie sprawdziłem tam moją 3.2 i są informacje sprzeczne: pierwszy właściciel w Polsce rok 2005, a wydanie karty pojazdu 2010r, także coś mają namotane. Moja na pewno nie jest z PL.

Generalnie auto fajne na pierwszy rzut oka. Drzwi kierowcy jakby się miały rozlecieć takie rozklekotane. Auto zakonserwowane ale jeździło w zimie i felgi oraz zaciski do renowacji i malowania. Komora silnika wygląda jak to po soli u nas- wszystko zaśniedziałe i rdza. Termostat był do wymiany- silnik nie dogrzewał.
Podobno właściciel dużo rzeczy porobił typu zawieszenie, hamulce. Gdybym go kupował pojechałbym go prześwietlić. Nie chcę nikogo zniechęcić. Sam byłem nim zainteresowany:) Daje Wam info na co zwracać uwagę. Potem podziękujecie, mam nadzieję ;) O rzeźbie na priv:)

P.S: Teraz skojarzyłem, że w 2011r była na allegro czarna GTV z salonu PL za 21000. To może być ta.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót