Chiptuning w 1.9 JTDm 16V

• Autor wątku Autor wątku plancior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no to jeśli wyrzucił błąd przeładowania przy 1.7b doładowania - bo tak jest w tej środkowej zamrożonej ramce - to masz raczej program spieprzony. a metoda na wywołanie tego powinna być dosyć prosta, 4/5 bieg, but w podłogę od 1500rpm i do "odcinki" ciągniesz

Możliwe opcje:
- słaba już sprężyna w gruszcze
- niedrożne ujście podciśnienia w zaworze VGT
- program bez limiterów

Logi pomogą coś ujrzeć.

niedrożne ujście podciśnienia ? który to króciec ?
Jeśli jest błąd w programie to będzie poprawiony :)
Czego mam zrobić dokładnie logi w Fesie ?

156 16v 140km ma 1.3b doładowania w serii. Spore to doładowanie.
Po pytaniu w bazarze mniemam że IC nie masz :)

Ic to ma na pewno
A co do dzialania wiecej - mozna z duzym frontowym np zamiast fabrycznego mniejszego sporo:-)

Ty masz moda zrobionego?
Dorzuć dawkę paliwa i zmierzoną masę powietrza.
Wywal temperaturę.

wczoraj napisałem specjalnie co potrzeba żeby logi zrobić , bo tak nie uśmiecha mi się latać 170+ co chwile dlatego nie mam dawki niestety :)
wcześniej też napisalem że był mod ale spoko .

Mnie nie zależy. W sumie to już nie chce.
Dla mnie geometria się zacina ale bez samochodu nie daje głowy. Sprawdź sztanga chodzi.

Wydaje mi się że też to będzie od VTG jedyną opcją jest zamienić zaworek i sprawdzić , ewentualnie wgrać softa fabrycznego ?
Jeśli byłby błąd w programie to raczej "losowo" by mi nie wyskakiwał ten błąd
tutaj mam wykresy razem je ze sobą skleilem jakby ktoś pomógł było by spoko loko

te wykresy to zasadniczo o kant czterech liter rozbić. chcesz żeby to wyglądało - weź excela, zrób wykres tak, żeby obroty były osią x, wartości zmierzona osią y i będzie można patrzeć jak wygląda doładowanie w skali obrotów

Zmień zaworek, sprawdź szczelność połączeń a później najwyżej rwij turbo.
Więcej ci nie pomogę online. Mając samochód można łatwo określić czy podciśnienie na wyjściu jest odpowiednie i z jaką prędkością się zasysa sztanga. Wtedy wiadomo od razu gdzie jest problem.

Tą sztange można nie czasem w FES-ie uruchomic ? Bo wiem że jest tam jakaś opcja dla elektrozaworu

Amortyzatory
Powrót