Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wczoraj udanie wgrałem nowa mapę do swojej Alfy.
Samochód to Alfa 156 1.9 JTD 105KM 1999r
Dane sterownika:
Bosch hardware number 0281010020
Bosch software number 1037359785
Wgrałem ogólnodostępną mapę EyAlfa785B.020
Interfejs KWP2000 ten najtańszy z allegro na pinach.

Pierwsze wrażenia są takie ze silnik jest bardziej elastyczny , ciągnie mocno od niższych obrotów , chodzi jakby bardziej miękko:D Teraz tylko sprawdzić kwestie spalania:)
Podziękowania za pomoc dla :bubu321, iwok, Kayrol, Matt21

Kolego axel83 moglbys wstawic link z ta mapa?? co prawda jeszcze nie sprawdzalem jaki mam nr komputera ale ten sam silnik i rok zblizony wiec moze sie przydac mapa ktora Ty wgrales...

Qki, i jak zawirusowales juz swoja 20v mjet tym galetto z jakims ogolnodostepnym wsadem? :)

no to trzeba bedzie za pierwszy sofcik zaplacic i zobaczymy co z tego wyjdzie.

sprawdzcie czy macie te same ecu i softy, składka po połowie i jeden drugiemu podrzuci viruska :)

Ostatnia edycja:
juz to sprawdzalismy, sterowniki te same, musze sie ecuscanem podlaczyc i sprawdzic wersje softu. ale pomysł dobry, faktycznie.

czy ktos w ogole na forum ma tu zawirusowane 20v mjet 175ps ? bo jakos szukalem i nie znalazlem

130 zł na łeb dla tej firmy co pisałem..

Ale poczekajmy jeszcze trochę.. :)

Koledzy Alfe mam od niedawna...i szczerze powiem ze nie moge zlokalizowac gdzie jest ten komputer o ktory sie tutaj caly czas rozchodzi... Ma ktos moze jakas przydatna fotke w ktorym miejscu sie znajduje ?? Bardzo by mi pomogla. I moze od razu jaka mapa jest najbardziej przyjazna temu silnikowi ?? Z gory dzieki za pomoc

Znalazlem komputer pod nogami pasazera... o nr 0 281 001 891 i jesli dobrze rozumuje to chodzi tutaj o ten nr ( 891 ) ?? Tylko nie posiadam software number a z tego co widze to tez jest tutaj wazny... Od razu pytanie czy jesli bede mial juz kabel ( jeszcze nie mam) to dzieki niemu uda mi sie odczytac ten brakujacy parametr ?? czy musze innym sposobem to zrobic ?? przeszukalem te mapy i z koncowka 891 jest chyba tylko jedna wiec niby ryzyka nie ma ale znowu jesli to nie ta...bedzie problem ;/ hmm :(

Jeszcze jedno wazne pytanie bo nigdzie nie moglem tego znalezc.... w jakim formacie mam zapisac ta mape ?? zeby potem ten program kwp2000 mogl ja odczytac i wgrac??

Amortyzatory
Powrót