Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bo poprzedni właściciel powiedział że po zmianie oprogramowania od razu tak zaczął robić a nie miał orginalnych map zeby wgrać spowrotem. Czujniki powymieniane , wczoraj wymieniłem egr bo też lapal błąd czasami. Został Soft który itak
chce mieć orginalny

Jest ktos najlepiej z Wroclawia kto moglby mi "zdekodowac sterownik(ecu) AR156 105KM pod emulator immo? Chcialbym moc pozniej podlaczyc taki emulator.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6333762971
Zgubilem jedyny kluczyk i to najtansza alternatywa.Wklad do stacyjki i kluczyk bede mial za "grosze".Sprzedajacy moze mi zdekodowac komputer pod ten emulator ale bede musial go wyslac i ze 200 mnie to wyniesie dlatego wolalbym zrobic to na miejscu we Wroclawiu

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Pojedź gdzieś na usunięcie immo we Wrocławiu. Nie kupuj jakichś gadżetów z allegro, na które nie masz gwarancji, że zadziała... Pogrzebiesz w ECU, potniesz kable i jak się okaże, że nie działa, to będzie problem. Podjedź na Halę Targową, w okolicy tylnego wejścia na którymś stoisku jest opis, że zajmują się alarmami. Bardzo dobrze ogarniają takie tematy.

Pojedź gdzieś na usunięcie immo we Wrocławiu. Nie kupuj jakichś gadżetów z allegro, na które nie masz gwarancji, że zadziała... Pogrzebiesz w ECU, potniesz kable i jak się okaże, że nie działa, to będzie problem. Podjedź na Halę Targową, w okolicy tylnego wejścia na którymś stoisku jest opis, że zajmują się alarmami. Bardzo dobrze ogarniają takie tematy.
Dzwonilem na hale.w 400 powinienem sie zmiescic.musze tylko immo zdemontowac i stacyjke.zaprogramuje i odtworzy klucz ze stacyjki

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Witam, mam pytanie. mam alfę 159, 150KM po lekkim tuningu przez poprzedniego właściciela 166KM i 400Nm ostatnio pękł mi kolektor wydechowy, przy demontażu turbiny postanowiłem oddać ją do regeneracji, żeby mieć spokój. Po montażu wydaje mi się, auto straciło dół, do 2tyś obrotów auto jedzie słabo przed regeneracją od razu po dodaniu gazu turbo wstawało i pokazywało szybko 1,6 bara a teraz do 0,8 idzie masakra. czy to wina źle wyregulowanej gruszki?

Jeśli przed regeneracją jeździło, a po już nie, to wiesz gdzie jest problem...

Witam, mam pytanie. mam alfę 159, 150KM po lekkim tuningu przez poprzedniego właściciela 166KM i 400Nm ostatnio pękł mi kolektor wydechowy, przy demontażu turbiny postanowiłem oddać ją do regeneracji, żeby mieć spokój. Po montażu wydaje mi się, auto straciło dół, do 2tyś obrotów auto jedzie słabo przed regeneracją od razu po dodaniu gazu turbo wstawało i pokazywało szybko 1,6 bara a teraz do 0,8 idzie masakra. czy to wina źle wyregulowanej gruszki?

gruszka, zderza, podcisnienie

Witam. Obrobię wsady (mapy), ZA DARMOCHĘ :cool:. Jak ktoś chętny, pisać priv.
PS. liczba chętnych ograniczona :)

Ostatnia edycja:
tylko najpierw je wrzuć gdzieś, gdzie ktoś, kto potrafi, je sprawdzi. chyba że bierzesz pełną odpowiedzialność materialną za jakieś wybuchy czy potopione tłoki...

Siewcu nie siej paniki, chyba że Ci zielone z kieszeni wyciągam(albo kumplowi,to Cię rozumiem). Żebyś Ty, ze złości nie wybuchł. Jestem elektromechanikiem, z 15 letnim doświadczeniem. I niewielu jest takich, co mi mogą "sprawdzać".

BTW: Ludzie ładują "gotowce" znalezione w necie,albo na allegro. A Ty pieklisz się, na delikatny remap pod dane auto? Sporo tej sałaty, na tym forum widzę może uciec :D.

PS: Odpowiedzialność to się bierze, jak ma się coś w zamian.

Ostatnia edycja:
1) nie wyciągasz mi żadnych pieniędzy z kieszeni, bo się tym nie zajmuję
2) koledze nie wyciągasz, bo z tego żyje i nie jesteś dla niego żadną konkurencją
3) co z tego, że jesteś elektromechanikiem z 15-letnim doświadczeniem? to nic nie znaczy.
4) niewielu jest takich, co mogą sprawdzać? hmm.... a wszyscy normalni tunerzy?
5) to, że ludzie ładują gotowce to żaden przykład
6) nie ma żadnego argumentu, żeby potwierdzić to, że to delikatny remap pod dane auto
7) żadne pieniądze nie uciekają, bo każda normalna osoba pójdzie do kogoś, kto się na tym zna, a nie wyskoczył na forum, gdzie w 1 poście oferuje darmowe remapy
8) odpowiedzialność się bierze za wykonaną pracę, a to, czy się za nią dostaje wynagrodzenie czy nie, to już nie ma znaczenia. wynika z tego tyle, że masz w dupie to, czy komuś coś się zepsuje w aucie po Twoim "delikatnym remapie", co oznaczy nie mniej nie więcej niż to, że nie masz pojęcia o tym, co oferujesz - w końcu nie liczysz się z tym, że komuś silnik wysadzić albo ośkę w turbo ukręcić.

PS. ja sieję panikę? wszedłeś na to forum i pierwszy post jest o tym, że komuś chcesz za darmo robić remapy. chcesz coś robić - fajnie, tylko zbastuj mocno z przechwalaniem się swoją wiedzą, której nikt nigdy potwierdzenia nie zobaczy. a elektromechanika ze strojeniem za dużo wspólnego nie ma...

- - - Updated - - -

1) nie wyciągasz mi żadnych pieniędzy z kieszeni, bo się tym nie zajmuję
2) koledze nie wyciągasz, bo z tego żyje i nie jesteś dla niego żadną konkurencją
3) co z tego, że jesteś elektromechanikiem z 15-letnim doświadczeniem? to nic nie znaczy.
4) niewielu jest takich, co mogą sprawdzać? hmm.... a wszyscy normalni tunerzy?
5) to, że ludzie ładują gotowce to żaden przykład
6) nie ma żadnego argumentu, żeby potwierdzić to, że to delikatny remap pod dane auto
7) żadne pieniądze nie uciekają, bo każda normalna osoba pójdzie do kogoś, kto się na tym zna, a nie wyskoczył na forum, gdzie w 1 poście oferuje darmowe remapy
8) odpowiedzialność się bierze za wykonaną pracę, a to, czy się za nią dostaje wynagrodzenie czy nie, to już nie ma znaczenia. wynika z tego tyle, że masz w dupie to, czy komuś coś się zepsuje w aucie po Twoim "delikatnym remapie", co oznaczy nie mniej nie więcej niż to, że nie masz pojęcia o tym, co oferujesz - w końcu nie liczysz się z tym, że komuś silnik wysadzić albo ośkę w turbo ukręcić.

PS. ja sieję panikę? wszedłeś na to forum i pierwszy post jest o tym, że komuś chcesz za darmo robić remapy. chcesz coś robić - fajnie, tylko zbastuj mocno z przechwalaniem się swoją wiedzą, której nikt nigdy potwierdzenia nie zobaczy. a elektromechanika ze strojeniem za dużo wspólnego nie ma...

Jestem elektromechanikiem, z 15 letnim doświadczeniem. I niewielu jest takich, co mi mogą "sprawdzać".

PS: Odpowiedzialność to się bierze, jak ma się coś w zamian.

I te dwa zdania mówią wszystko
Ktoś chce się nauczyć grzebania w mapach na tępakach z forum- czy mnie się zdaje.
Dawaj jakiś wykres z twojej roboty, jak jesteś tak świetny, ze ni ma w Pyrlandii ludzi co ciebie mogą poprawiać

Ostatnia edycja:
kylo1986, jakoś tak mi się też wydaje, ale zostałem "pojechany" za podobne zdanie. Ale ja bym chętnie zobaczył przykładowe adresy map albo limiterów z softów, do których nie ma damosów ani żadnych mappacków. Niech się wykaże i pokaże coś konkretnego, co był w stanie znaleźć sam w sofcie, bez jakiejkolwiek pomocy od kogokolwiek. Albo skoro taki świetny, to charakterystykę czujnika niech znajdzie... Udało się znajomemu postawić BMW E36 z M50B25 turbo na ECU z A4 1.8T, ciekawe czy nasz nowy specjalista z forum powie, czy to możliwe. Albo Kadett D 1.2 na Digifancie. Chętnie bym zobaczył wiedzę tego specjalisty.

Znając życie to też pewnie dwa softy w jednym wsadzie ogarnie.
A ja gupek dawałem do AW, a potem Rogal to stroił tu by za free było i prawie 3 kafle w kieszeni

Sorry, za sceptycyzm, ale ostatnio jakiś wysyp tych co to się na wszystkim znają i są the best, tak więc przepraszam rzeczonego pana, ale na słowo to ludziom nie wierzę i chciałbym się z raz pomylić

kylo1986 dobrze wiesz, że wiedza kosztuje - widzisz to m. in. po strojeniu swojego auta. Nikt tego nie oddaje za darmo i nikt jej nie udostępnia, i nawet nie dlatego, że mają z tego na chleb - dojście do pewnych rzeczy wymaga dużo czasu i eksperymentów, no i jest bardzo ryzykowne - można np. tłoki potopić, silnik wysadzić, ośkę w turbo ukręcić etc. Strojenie kosztuje tyle, ile kosztuje nie bez powodu ;) a jak ktoś robi to za darmo i nie bierze za to żadnej odpowiedzialności, to daje to do myślenia. Pomijam tu oczywiście kwestię znajomości zasad pracy silnika, bo to już inna kwestia... Ale również nie taka prosta, jak by się wydawało. Wszystko poskładane do kupy daje takie a nie inne ceny w tej branży. Z drugiej strony, jeden czort czy się wrzuci gotowca, czy skorzysta z takiej usługi - nikt nie daje na nic żadnej gwarancji, jak wybuchnie to i tak zawsze będzie wina auta, a nie tego, co robił darmowy remap czy też gotowca.

W skrócie - jak ktoś chce ryzykować unieruchomieniem auta, niech bierze za darmo. A jak ktoś chce mieć to zrobione przez normalnego tunera, a nie gościa, który w pierwszym poście oferuje swoje "usługi" za darmo, to niech zapłaci odpowiednią stawkę i będzie miał to zrobione tak, jak powinno być. Po to człowiek myśli, żeby podejmować bardziej lub mniej przemyślane decyzje - ale wybór takiego czegoś jest bardzo złą decyzją. Lepiej zapłacić i spać spokojnie, niż wrzucić coś, co - żeby było śmieszniej - może nie być remapem. Opisy mam w damosach/mappackach nie zawsze są zgodne z rzeczywistymi adresami map/limiterów w sofcie ;)

A co tu weryfikować ? Przecież nikt nie będzie sprawdzał wsadu po wsadzie. Chyba, że link. Jeśli tak, to potwierdzam, że link działa ;)

.Witam macie cos do ....335 ....517 przeczytalem z ciekawosci caly watek i nic nie znalazlem .Siewcu muglbys zrobic mi wycene na PW

Amortyzatory
Powrót