Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jakieś logi jesteś w stanie zrobić? napisz do mnie PW to Cie pokieruje co i jak

jarzabek, jakoś nie zauważyłem tej chmury za sobą, a weloo też stwierdził że można smażyć jajka na tym pseudo intercoolerze. Auto jest użytkowane raczej spokojnie, sporadycznie korzystam z pełnego potencjału, więc doszedłem do wniosku, że FMIC mi niepotrzebny. Zresztą, nie było mowy o parciu na wyciągnięcie ze silnika 100% potencjału :) A co do parametrów wyraźnie zaznaczyłem, że to zaczerpnięte z symulacji. A niech tam odbiegają o nawet 10% od rzeczywistych, ale auto jedzie całkiem inaczej niż przed modyfikacją. A to był jej cel :)

Jak będzie dymić, to się "pochwalę" :)

Zhamuj na obciążeniówce i się pochwal.
Ale ja nie twierdzę, że się nie da. Seryjny IC w 20v jest malutki.
Przy niskiej temperaturze zewnętrznej da się takie parametry utrzymać ale to będzie jednorazowy strzał. Jedo przyśpieszanie i tyle.
Fizyki nie oszukasz ;)
Sam to przerabiałem i w końcu robiłem FMiC

Przy niskiej temperaturze zewnętrznej da się takie parametry utrzymać ale to będzie jednorazowy strzał. Jedo przyśpieszanie i tyle.
Fizyki nie oszukasz

Jestem tego samego zdania. Mało tego jedni twierdzą iż hamownia obciążeniowa nie jest im potrzebna bo po wyliczeniu przez progam mają xxx km... jakoś nie chciałbym kupic takiego auta....

Panowie ma ktos mape do 1.9 jtd 8v tylko z tym ze mam gtb22 i fmic, a jakos zime bym przelatal

sobie chyba jaja robisz. ja zrobię, ale nie biorę odpowiedzialności za wybuch silnika przy pierwszym uruchomieniu. chcesz?

Ja wiem o co chodzi, ze nikt mi na oko nie zrobi mapy, tylko poprostu chcialbym troszke " lepsza" mape wrzucic zeby jakos zime przelatac bo nie oszukujmy sie 110 koni szalu nie robi, a jeszcze pozmieniam kilka rzeczi i zrobie profesjonalnego chipa, poprostu interesuje mnie mapa pod fabryczny silnik

Witam ma ktos jakies mapy do 166 2,4 jtd 136 km interesuje mnie mapa na okolo 400nm nr. softu 0 281 001 787

Ostatnia edycja:
Mam problem chcem skopiowac mape swoja przez kabel kwp 2000 i jak juz kopiuje wyskakuje mi error mial8 ktos takie cos moze ktos pomuc

Witam :) może ktos ma sprawdzoną mapę do alfy 156 8v z 99 jtd ?:> niby mam mape , ale tylko 12- 13 koni wiecej tylko , a mam w oryginale 105 KM ( plik EyAlfa928 )
pozdrawiam

Wiecie moze czym rózni sie mapa w GTA 147/156 a GT 3.2 ???

Cześć,

a czy spece od softu są w jakiś łatwy sposób wyjaśnić jak wygląda modyfikacja parametrów w zależności od wbitej klasy wtrysków w CF3?

Mam pełno wtrysków w garage, wszystkie przetestowałem na testerze i 2 na 10 nadal trzymają kasę 2 pomimo rozjazdu w parametrze MEASURE POINT VE czyli oczekiwana wartość o 1,5 dopuszczalne odchyły +- 1,2 wynik 3,2 jeden pomimo nadruku klasa 3 zrobił się klasą 1 reszta nie trzyma żadnej klasy pomimo, że parametry trzymają się w ryzach (mogę podłączyć scan wyników z testera EPS945) oprócz generalnie parametru MEASURE POINT VE bo mają prawie wszystkie generalnie nieco więcej niż oczekuje tego tester.

Ale do sedna: obojętnie jakie wtryski nie włożę to przy programowaniu wtrysków na klasę 3 auto jest mułowate na dole (do 1900 rpm) ale minimalnie dymi, przy klasie 1 szczególnie na zimno lubi przywalić czarnym od dołu ale idzie jak dziki.

Może ktoś nieco odchylić co i jak? W trójmieście chyba nikt nie ogarnia tematów JTD a spece od testów i regeneracji wtrysków zrobili wielkie oczy jak zapytałem na jakich warunkach tester przydziela klasy.

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót