• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Niestety moja bella stoi nadal u lakiernika, ale na kompie znalazłem coś takiego

czyli wydaje mi się, że numer to 890. Znajdziecie coś dla mnie? Pozdro

znalazłam tutaj różne pliki, które w nazwie mają 890, np.:
-156-890.ORI
-156TD890.MO2
-A156890.mod
ale to raczej szukanie po omacku, każdy plik ma inne rozszerzenie, nie chce wirusować auta byle czym.
Pomożecie?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
ok biorę go.

Wiesz coś na temat tej mapki? jest pewna? nie wybuchnę? :D

Jesteś w stanie powiedzieć coś na szybko jak się podmienia te mapki (jakie programy, na co uważać)?

Ostatnia edycja:
napewno wybuchniesz, przeglądałem ją - wygląda rozsądnie ale i tak robisz wszystko na swoją odpowiedzialnosc ;)
Źródło przynajmniej jest pewne

a Wiadomo ile kucyków?

Jesteś w stanie powiedzieć coś na szybko jak się podmienia te mapki (jakie programy, na co uważać)?
plissss

Wiem Kayrol, że Cię męczę - masz u mnie 4-pack.
Jak uda się zawirusować to bedzie skrzynka.

Ostatnia edycja:
Zamówiłem kabelek, program dostane razem z nim, czy muszę sobie kołować?

Panowie! Jestem z okolic Lublina. Czy któryś z was zgodził by się żebym do niego podjechał i spróbowalibyśmy wgrac jakąś mapkę? Pytam bo nigdy nie podłączałem samochodu do kompa. Mój silnik to 1,9 JTD 115 KM z maja 2002r. Alfa 156 oczywiście.

Jo mom Galetto 1260 jestem z okolic Zamościa. Jutro będę w Lublinie ale raczej nie będę miał czasu się spotkać. Wpadam często do Twojej mieściny bo tu studiuję ale.. bez laptopa, softu, itp. Nie mogę tego przywieźć niestety, jedynie kabel :). Zaprosić do siebie mogę kiedyś.

Laptopa mam, soft może by ktoś podesłał ale mapę trzeba by jeszcze dobrą załatwić...

Racja robiłem kompa 335 i na 10 map cholera przyjęła tylko jedną, a niby wszystkie były dedykowane, ciężki przypadek. :)

Qki, Matt juz próbował 115km zrobić - nie mamy map, pamiętasz ? :D

Spoko, spoko.. wszystko po małym kroczku :). Póki co mam taki problem że Galletto albo nie ma ustawień, albo ja ich nie widzę.. w każdym bądź razie nie wykrywa mi w ogóle portu :|

Po kilku tygodniach wątpliwości wgrałem w końcu mapę od Matt21 (tę na 171KM).
Po 4 minutach na wstrzymanym oddechu - pierwsza radość: odpalił :).
Odczuwalny przyrost mocy jest IMO bardzo duży, zwłaszcza w dolnych zakresach. Przy normalnej jeździe miejskiej wystarczy lekko "muskać" pedał gazu
Na autostradzie auto przyspiesza żwawo nawet na 6-tym biegu.

Przy okazji dzięki Zoltarowi za cenne uwagi na PM.

Amortyzatory
Powrót