• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

bobryt presents: AR 155 2.0

bobryt furę masz piękną ale w tym drifcie nic ciekawego nie pokazałeś

wiem że do RWD to przepaść, ale frajda jest :) musze ręczny zrobić bo w drugą strone wogóle nie łapie :(

Czy to jest drift czy nie ale zbiera się ładnie :)

wiem że do RWD to przepaść, ale frajda jest :) musze ręczny zrobić bo w drugą strone wogóle nie łapie :(

w mojej starej 155 ręczny też łapał tylko na jedną stronę :)

Troszkę Cię rzuciło po wyjściu z poślizgu ale boczar niezły!

pzdr!

1 i 2 Wczorajsze pucowanko. Razem raźniej :)
3 i 4 Alfa-Camping na Woodstocku
5 i 6 Z wakacji, okolice Kołobrzegu

Ostatnia edycja:
Tegoroczny Woodstock? Kurde że też nie widziałem tej Alfinki. Gdzie się z nią chowałeś? No i niezły felunek :) 16`?

Update jesień/zima

Belli stuknęło niedawno 190 000 km :)

W ostatnim czasie wziełem się za przygotowanie auta do zimy. Zaczęłem od zamków, zdjęłem boczki i potraktowałem mechanizmy WD40 i płynem hamulcowym. Efekt - klameczki chodzą leciutko, ale zamek kierowcy do reszty się popsuł i trza zamykać od pasażera. Na dniach będzie otwieranie z pilota.

Jeszcze latem założone tarcze Mikoda + klocki TRW. Działają świetnie! Do tego nowe linki hamulca ręcznego. A dziś nowy lewy wahacz.

Spalanie - październik: 11l/100km (75% miasto, 25% trasa)

Zimowe zakupy:
- 4 x Pirelli Winter 205/45/16
- dywaniki gumowe (polecam, nie są doskonałe ale pasują do 155, później dodam link do allegro)
- rękawiczki Sparco
- spray do uszczelek żeby nie przymarzały
- skrobaczka :D
- akumulator Centra Plus 50 (stary zmarł na zawał ;) )

Plany: przejechać bezpiecznie zimę, na wiosnę może się kupi stożek z dolotem K&N lub sportowy wydech.

Ostatnia edycja:
Mam u siebie dokładnie takie same Speedline jak u Ciebie i też muszę kupić zimówki. Zastanawiam się tylko czy kupić stalowe felgi na zimę o rozmiarze powiedzmy 14/15 cali i założyć opony o wyższym profilu żeby komfort był lepszy, czy na Speedline zakupić 16 ale już o wyższym profilu niż obecne 45? Jaki można tam wsadzić aby było dobrze i nie obcierało nigdzie? Jakieś rady?

dywaniki kupowałem dokładnie te: http://allegro.pl/item772665132_dywaniki_gumow_alfa_romeo_147_155_164_daihatsu_2.html

Endriu pojęcie komfortu jest względne. profil 50 to jest max do tych speedlinów i może delikatnie obcierać. ja wziełem 45 bo nie miałem wyboru wśród używek u mnie w mieście. jeśli to są twoje jedyne alu, to lepiej kupić stalówki - 15ki + profil 50 czy 55 i nie będziesz musiał się martwić o dziury.

Mój kolega powiedział: cytuję...
Boka ładnego ziomek zaj**ał :D
A ja się zgadzam :P

Mikody są ekstra, już się nie mogę doczekać kiedy sobie je założę ;)
Przepiękna bella.

Amortyzatory
Powrót