Blondynka u blacharza kontra zgniła podłoga :/

I wyszłaś od niego tylko trzaskając drzwiami? Mam nadzieje ze obrotowymi

Miałam mu przywalić ... :D

Dzisiaj rozmawiałam na ten temat z moim kumplem radcą prawnym.
Nie wiem co mam z tym fantem zrobić.
Nie mam żadnego papieru potwierdzającego wykonanie usługi.
Nie mam faktury albo paragonu.

Mam jedynie świadków którzy byli przy mojej rozmowie z nim - gdy się umawialiśmy co i jak ma być zrobione.

Słowo przeciwko słowu...

Koleś mi wpiera, tak jak pisałam, że 5 mcy temu podłoga była idealna.
Miała jedną, małą dziurę...

Ciężki temat znajomy oddał auto do mechanika i przy odbiorze okazało się że ma walnięty blotnik. Mechanik się wyparł i zagroził że wezwie policję jeśli nie dostanie zapłaty za usługę. Takie sprawy zawsze są trudne do rozegrania. Jedyne co można zrobić to zachować się jak mechanik czyli nie honorowo i wezwać mu na łeb np. skarbówkę niech nauczą go uczciwości, albo niech zwija interes. Mi w zeszłym tygodniu mechanik poobijał auto i jedyne co mogłem zrobić to nie zapłaciłem za usługę, która i tak była niezbyt wysokiej jakości.

Ciężki temat znajomy oddał auto do mechanika i przy odbiorze okazało się że ma walnięty blotnik. Mechanik się wyparł i zagroził że wezwie policję jeśli nie dostanie zapłaty za usługę. Takie sprawy zawsze są trudne do rozegrania. Jedyne co można zrobić to zachować się jak mechanik czyli nie honorowo i wezwać mu na łeb np. skarbówkę niech nauczą go uczciwości, albo niech zwija interes. Mi w zeszłym tygodniu mechanik poobijał auto i jedyne co mogłem zrobić to nie zapłaciłem za usługę, która i tak była niezbyt wysokiej jakości.
Ja jakoś przeboleję tą kasę.
Będe mądrzejsza na przyszłość.
Ale pewnie jeśli taką fuszerę zrobił mnie, to robi ja i innym klientom :/

Czas leci a jak tam podłoga?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Czas leci a jak tam podłoga?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Samochód alternatywny mogę mieć w połowie lipca więc wtedy oddaję samochód do blacharza.
Dostałam jeszcze jeden namiar na 'fachowca'więc może w tygodniu do niego podjadę.

Tak czy inaczej - podłoga będzie robiona w lato :)

[notranslate napisał:
Alfa[/notranslate] Romeo 147;1971436]
Proszę o jakieś info w tym temacie, bo nie porzucę tego samochodu za żadne skarby!

Dzieki :)

wiem wiem , ale napiszę , z rdzą nie wygrasz , pchaj parcha jak najszybciej ;

a wracając do sedna : kupić zdrową podłogę z alfy na części , wspawać i konserwacja obustronna

Nie wypcham 'parcha' i szczerze ignoruję takie 'rady'.

Jak znajdziesz zdrową podłogę do 147, to zapraszam na PW.

[notranslate napisał:
Alfa[/notranslate] Romeo 147;1981353]Samochód alternatywny mogę mieć w połowie lipca więc wtedy oddaję samochód do blacharza.
Dostałam jeszcze jeden namiar na 'fachowca'więc może w tygodniu do niego podjadę.

Tak czy inaczej - podłoga będzie robiona w lato :)
No i super. 3mam kciuki za db robotę

Wysłane z mojego 5015D przy użyciu Tapatalka

[notranslate napisał:
Alfa[/notranslate] Romeo 147;1981353] Tak czy inaczej - podłoga będzie robiona w lato :)

"Co masz zrobić jutro, zrób dziś":).

Uważaj, bo jazda autem bez podłogi może być niebezpieczna:(.

"Co masz zrobić jutro, zrób dziś":).

Uważaj, bo jazda autem bez podłogi może być niebezpieczna:(.

Zrobiłabym ale po pierwsze musze mieć samochód, bo w inny sposób nie dostanę się do pracy.
Więc albo zaczekam, aż mi się coś w domu zwolni, albo wezmę urlop ;)
A po drugie kwestia finansowa, bo za 2 tygodnie czeka mnie opłata ubezpieczenia i mój alfowy fundusz się uszczupli ;)

Zawsze uważam :)

Amortyzatory
Powrót