W
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Znalazłem coś takiego w konfiguratorze dla wersji Super:
Pokaż załącznik 212691
Jak to działa? Czy warto płacić 11.5k?
mechanicznym mechanizmie różnicowym
W wersji angielskiej konfiguratora jest napisane: "Limited Slip Differential", ale to przecież nie jest dokładnie to samo co "Blokada tylnego dyferencjału"?
Podobno też dostajemy znaczek Q2 na klapie.
Na wikipedii jest napisane: "The performance pack includes mechanical limited-slip differential"
a to nie jest przypadkiem tak, że w Q2 tenże system dotyczy przedniej osi, a w giulii Q2 jest jakby w standardzie, a dodatkowo jest jeszcze płatny na tylną oś? (tudzież tylko na tylną, nie dotyczy to czasem osi napędowej?)
Nie wiem jak w Super, ale w Quadrifoglio jest coś, co nazywa się Torque Vectoring Differential, to coś więcej niż LSD, chyba coś podobnego do dyfra z Audi S4 B8.
Znalazłem coś takiego w konfiguratorze dla wersji Super:
Pokaż załącznik 212691
Jak to działa? Czy warto płacić 11.5k?
Nie jest czasem tak, ze o ile LSD pomaga w FWD i to duzo - auto dzięki temu skręca przodem w strone zakrętu, pozwalając wejśc w niego z wiekszą prędkością, to w RWD LSD spowoduje odczuwalnie wieksze zarzucanie tyłem?
Przecież po to się blokuje dyfer w driftowozach. Jak ktoś nie będzie wiedział jak takie auto opanować to wypad z zakrętu na śniegu murowany.
Nie jest czasem tak, ze o ile LSD pomaga w FWD i to duzo - auto dzięki temu skręca przodem w strone zakrętu, pozwalając wejśc w niego z wiekszą prędkością, to w RWD LSD spowoduje odczuwalnie wieksze zarzucanie tyłem?
Przecież po to się blokuje dyfer w driftowozach. Jak ktoś nie będzie wiedział jak takie auto opanować to wypad z zakrętu na śniegu murowany.
Dobra troszkę postaram wam się to przybliżyć,
dyfer na osi napędowej ma silniki elektryczneię (odzyskujące też energ, wchodząc w zakręt w przypadku innych aut zwalnia koło po wewnętrznej stronie zakrętu a od wewnętrznej jedzie normalnie...
W przypadku GIULII jest troszke inaczej, mianowicie wchodząc w zakręt koło od wewnetrznej strony zakrętu jedzie normalną prędkością natomiast koło od zewnetrznej strony zakretuetu przyspiesza (w zależnosci od konta skrętu) w celu wystrzelenia samochodu z wieksza predkoscia, ogolnie na torze jak testowalem 2,2 JTD to z zakretu te 180 koni wyrywa jak wsciekłe
z danych dla techników to te silniki dodają max 40Nm na koło które pokonuje dłuższą drogę.