• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Black 159 by Patryczos

Szukam kombi (niestety), bo sedan mi sie o wiele bardziej podoba ale rodzinka sie powieksza więc nie ma wyjscia.

Wczoraj odebrana paczka z aliexpres, dzisiaj szybki montaż. 20 dni od zamówienia do dostarczenia, a sam montaż dosłownie 5 minut - jeszcze szybciej montuje się LED-y niż HID-y.
Efekt oceńcie sami.
Dodatkowo nałożony ADBL SYNTHETIC SPRAY WAX.

Zdjęcie przed założeniem LED-ów:

Zdjęcia po założeniu LED-ów:

Dekielek od lampy się zamknął bez problemu?
A subiektywne odczucie jest takie, że jest faktycznie więcej światła, czy tylko bielsze?

na zdjęciu w garażu świeci się lewa lampa czy też prawa ? ponieważ po prawej stronie jakoś mało światła jest.

Póki co nie wiem czy jaśniej świeci, na pewno idealna biel. Jak będzie w nocy to się przekonam niebawem. Mieszczą się pod dekielkami.
Świecą oby dwa światła. Być może w prawym słabnie odnośnik. Kiedyś znowu wymienię na nowe :)

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Cześć, jakie dokładnie kupiłeś ledy na pozycyjne i podświetlenie tablicy z sklepledowy.pl ?
Pełno tego i nie wiadomo co wybrać, a skoro byłeś osobiście w sklepie to pewnie solidnie doradzili.
Piękna Bella :)

Pozdrawiam

Cześć, jakie dokładnie kupiłeś ledy na pozycyjne i podświetlenie tablicy z sklepledowy.pl ?
Pełno tego i nie wiadomo co wybrać, a skoro byłeś osobiście w sklepie to pewnie solidnie doradzili.
Piękna Bella :)

Pozdrawiam
Dziękuję. Ciężko mi będzie powiedzieć ponieważ brałem LEDy na przymiarke i w zależności od tego jak świecą i czy mieszczą się w lampie to takie zebrałem zusammen do kupy i kupiłem. Cześć miałem jeszcze z allegro od xenony_waw ale od nich większość szybko przestała działać. Chyba 2-3 sztuki tylko ostały się od nich. Natomiast ze sklepledowy.pl może pomocne będzie to, że sztuka kosztowała 10-15 zł :)

Krótka instrukcja i lecimy z montażem nakładek antywibracyjnych prosto od Brembo :)
120.jpg

Trochę z prac serwisowych:
- górny lewy wahacz - Meyle HD
- duże tuleje wahaczy dolnych - Moog
- termostat - ori AR Behr
- ograniczniki drzwi przednich - ori AR.

Poza tym od paru dni bella śmiga z podkładkami antywibracyjnymi Brembo i jest błoga cisza :) :) :)

Gdzie kupiłeś i za ile te podkładki ? czy seryjny klocek miał jaką matę/podkładkę naklejoną ?

Gdzie kupiłeś i za ile te podkładki ? czy seryjny klocek miał jaką matę/podkładkę naklejoną ?
W ASO Mitsubishi, koszt 99zł. Seryjny klocek z Trw mial tylko w połowie naklejoną podkładkę.
149.jpg
150.jpg

Tym razem na sucho, bez smaru miedzianego

W mojej 166 jeżdżę z blaszkami od lata i na letnich alu 18" była cisza. Teraz założyłem zimowe alu 16" i wyobraź sobie, że hamulce znów zaczęły piszczeć nawet z blaszkami:confused:
Zastanawiam się czy nie rozebrać i nie złożyć właśnie na sucho bo wcześniej też dawałem smar.

W mojej 166 jeżdżę z blaszkami od lata i na letnich alu 18" była cisza. Teraz założyłem zimowe alu 16" i wyobraź sobie, że hamulce znów zaczęły piszczeć nawet z blaszkami:confused:
Zastanawiam się czy nie rozebrać i nie złożyć właśnie na sucho bo wcześniej też dawałem smar.

U mnie ledwo 100km zrobione i cisza, ale u znajomego, który mi je polecił zrobione ponad 1500km i też cisza. Przez weekend na pewno coś więcej polatam to dam znać. Póki co jeżdżę bez smaru miedzianego i jest ok :)

Amortyzatory
Powrót