• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Black 159 by Patryczos

Patryczos, fajne foty! Szczegolnie ta pierwsza ;)

Super efekt z dystansami!
Zastanawiam sie tylko, jak to wplywa na i tak duze w przypadku 159 problemy z piaskowaniem lakieru.
Czy to Twoje auto na co dzien, czy raczej weekendowe?

Patryczos, fajne foty! Szczegolnie ta pierwsza ;)

Super efekt z dystansami!
Zastanawiam sie tylko, jak to wplywa na i tak duze w przypadku 159 problemy z piaskowaniem lakieru.
Czy to Twoje auto na co dzien, czy raczej weekendowe?

Dzięki! No laski robiły robotę :P

Dystanse 20mm z przodu dopełniły efekt, jest o wiele lepiej wizualnie, ale też w zakrętach od razu poczułem mniejszy przechył boczny.
Piaskować na pewno piaskują więcej, natomiast auto jest na tyle często myte i "nie jeżdżone" po drogach gorszego sortu, że lakier aż tak bardzo na tym nie cierpi.
Auto oczywiście daily, choć staram się go trzymać w stanie jak weekendowe :)

Dzięki! No laski robiły robotę :P

wyglądają, jak blizniaczki i powiem szczerze, ze nieco odciągają uwagę od Twojej Belli ;)

auto jest na tyle często myte i "nie jeżdżone" po drogach gorszego sortu, że lakier aż tak bardzo na tym nie cierpi.
Z tymi drogami masz w 100% racje. U siebie widzę, że nawet duże przebiegi po autostradach praktycznie nie zużywają auta (lakieru w szczególności), a wystarczy jedna krótka trasa po wertepach i można wrócić z odpryskami.

Autostrady nie zużywają lakieru? Owady rozbijające się na zderzaku, masce itd., kamyki z tirów to jedni z największych wrogów lakieru. Wiadomo, że to nie błoto i piach na progach i błonikach, ale przód auta ma dość ciężko.

Wczorajsze małe SPA i mały bonus: nowa lotka. W końcu coś co dobrze leży, nie kosztuje wszystkich pieniędzy świata i zakryło ślad po starej, a dokładnie po primerze
109.jpg
110.jpg
111.jpg
112.jpg
113.jpg
114.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Ta lotka to z ali? Fajnie siadla, myslalem, ze to tandeta a jednak niezle wygląda.

Chcę zmienić kolor plastików wnętrza. Co polecacie:
- czarne szczotkowane aluminium (hydrografika)
- czy folia carbon?

Bardziej mi leży czare szczotkowane aluminium w połyskującej hydrografice, ale z kolei kierownicę mam w pakiecie carbon..

44.jpg
45.jpg
46.jpg
47.jpg
48.jpg
49.jpg
50.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Ja zawsze będę za hydrografiką ;) Folia kojarzy mi się ze starym PRL'em :rolleyes: Jak masz oryginał w carbonie, to dokup sobie dekor na kierę i rób w ciemne szczotkowane jak na fotkach, a oryginał zawsze możesz odsprzedać jako rarytas ;)

Ja zawsze będę za hydrografiką ;) Folia kojarzy mi się ze starym PRL'em :rolleyes: Jak masz oryginał w carbonie, to dokup sobie dekor na kierę i rób w ciemne szczotkowane jak na fotkach, a oryginał zawsze możesz odsprzedać jako rarytas ;)

No więc właśnie. Jeden wybór z głowy - na pewno będzie hydrografika. Pozostaje jeszcze dylemat: carbon czy czarne szczotkowane aluminium hmm

ja mam carbon, ale jak widzę jak wyszło u kolegi Mateusza szczotkowane, to bym brał tą drugą opcję chyba ;)

Czy aby napewno stary PRL? Dla mnie z kolei hydro gubi wzór a czarne szczotkowanie alu wyglada jak stary zakurzony fortepian,carbon przynajmniej daje jakiś powiew świeżości w tej smutnej jak pizd. ...rzeczywistości . Ja mam 3M od roku i nie narzekam mam też argument w drugim woźidle to jest f10 mam ori carbo w środku i nie widzę różnicy. Tym bardziej jak masz już ori panel na kierownicy to dla mnie sprawa jest oczywista.20180305_173148-1.jpg

każdy ma swój gust ;) każdemu co innego się podoba - ja wyraziłem swoje zdanie tylko ;) Propos jak ma oryginał karbon i da folię obon to i tak się będzie gryzło i tak ;)

Absolutnie tego nie krytykuje mimo iż jak to okreslileś folia zalatuje prl-em, kwestia gustu :)

tak jak Tobie starym fortepianem :P ale koniec off topa :D jakby nie patrzeć jedna i druga wersja lepsza od zniszczonych dekorów w oryginale :cool:

Tylko ramka wokół dźwigni zmiany biegów mi pękła - zapach w szklanej buteleczce spadł i po zawodach. Reszta dekorów jak nowe.
Natomiast fajnie odświeżyć wnętrze, nadać nowe kolory.
Hydro ma ten plus, że ładnie połyskuje czyli tak jak ori pakiet carbon co widać na zdjęciu kierownicy.
Folia ma ten plus, że można ja zdjąć, a wzór nigdy się nie ma prawa rozmyć jak to nieraz widziałem przy hydro.
Coraz bardziej skłaniam sie jednak do hydro w carbonie :)
56.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Amortyzatory
Powrót