• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Black 159 by Patryczos

Ja bym chciał zobaczyc te koło w jakims jasnym kolorze bo po moich czarnych felgach zrazilem sie do ciemnych kolorów- wzoru z daleka nie widać i pomniejsza. Moze ktos się odważy pomalowac :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Gdzieś mam zdjęcie tych felg pomalowanych na srebrno na czarnej budzie Giuli - kosa! Nie mówiąc już o malowaniu na złoto, ale to dla Ciebie Nazar łakomy kąsek :P

O znalazłem :)
43.jpg
44.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Dokladnie. Koło wydaje sie większe to norma ale ogolnie przezajebiscie. Lepiej niz te złote.

Tylko cos mi sie wydaje ze to VT bo te srebrne jakoś te ramiona mają za cienkie bez tego przetloczenia

Jak oponki się sprawdzają? Właśnie się nad takimi zastanawiam 225/45/18

Majówka :)
Myślę czy nie dać na przód dystansow 20mm - felga 8,5" et34, co myślicie?

26.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Ja u siebie na przodzie mam dystans 16mm przy feldze 8,5 i et 30

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ja u siebie na przodzie mam dystans 16mm przy feldze 8,5 i et 30

Czyli masz tak jakby ET=14. To u mnie przy Et34 i dystansie 20mm wyszło by dokładnie to samo tj ET=14. Nic nie ociera z przodu? A ile masz z tyłu?

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Majówka :)
Myślę czy nie dać na przód dystansow 20mm - felga 8,5" et34, co myślicie?

26.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite
Świetna fotka i piękna Bella, z obliczeń wynika że 17mm powinno się przyjąć idealnie z przodu, więc wydaje mi się że napewno jej to nie zaszkodzi. Jeżeli masz 20mm a chcesz 17mm to możemy zrobić wymianę ze szpilkami. Ja mam 15 plus kołnierz 2 od mTechnixa . Pozdrawiam

Czyli masz tak jakby ET=14. To u mnie przy Et34 i dystansie 20mm wyszło by dokładnie to samo tj ET=14. Nic nie ociera z przodu? A ile masz z tyłu?

Wysłane z HUAWEI P9 lite
Jak byś dał dystans 20mm ,to miałbyś identyczne et jak u mnie. Nic nie przyciera. Myślałem zeby nawet dać więcej :-) Z tyłu mam 8 mm i przy obciążonym tyle przy przejeżdżaniu przez zwalniacze ,czasami coś delikatnie przytrze. Jak nie miałem z tyłu dystansu ,to nic nie przycieralo.

Jak byś dał dystans 20mm ,to miałbyś identyczne et jak u mnie. Nic nie przyciera. Myślałem zeby nawet dać więcej :-) Z tyłu mam 8 mm i przy obciążonym tyle przy przejeżdżaniu przez zwalniacze ,czasami coś delikatnie przytrze. Jak nie miałem z tyłu dystansu ,to nic nie przycieralo.

No ale musi dać coś z tyłu bo będzie szerzej przód stać niż tył. Miałem tak przy Kornikach u siebie ale dziwnie to wyglądało.

No to na dniach na przód wpadnie 20mm. Natomiast na tył też musiałbym coś dać. Może 6mm? Wtedy by wyszło z tego felga 8,5" z ET=28 :)

Nazar masz 6mm pożyczyć?
38.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Mam tylko 8mm i cały rok a aucie

No i siadło. Od razu lepiej, o wiele lepiej! Czyli felga 8,5" ET34 z dystansem 20mm na zawieszeniu Eibach -30/35mm:

83.jpg
84.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Amortyzatory
Powrót