Jak w każdym starym aucie...
zgadza się , ale ceny części do diesla są srednio o 40 % wyzsze niz do benzyny .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Jak w każdym starym aucie...
to w miare normalna cena teraz mam mondeo mk2 1.8 td i płaciłem 580 zł z pompą wody razemDo diesla około 500zł-600zł z wymianą !
zgadza się , ale ceny części do diesla są srednio o 40 % wyzsze niz do benzyny .
2.4 raczej odpada ale jak nie znajdę innej to nie będę wybredny... aby tylko sprawna była..Rozrząd do R5 2.4 800zł z wymianą![]()
nadal nikt nie napisał jaki koszt rozrządu 1.8 i 2.0
i odnośnie tych benzyniaków to chyba najgorsze co może mnie przy nich spotkać to problem z panewkami i jaki jest koszt naprawy??
Czemu uparles sie na TS? V6 moze bedzie ciut drozsze w eksploatacji, ale zadbany egzemplarz odwidzieczy sie bezusterkowa eksploatacja. Na forum nie raz czytalem o przepadkach gdzie ktos dbal o TS i wszystko robil na czas a i tak silnik Ch...j strzelil silnika jaki jest koszt wymiany rozrządu w 1.8 ts 2.0 ts i 1.9 jtd. TS-y łącznie z wariatami. Części i robocizna tak +/-
jak ma strzelić go ch....j to czy v6 czy inny co za różnicaCzemu uparles sie na TS? V6 moze bedzie ciut drozsze w eksploatacji, ale zadbany egzemplarz odwidzieczy sie bezusterkowa eksploatacja. Na forum nie raz czytalem o przepadkach gdzie ktos dbal o TS i wszystko robil na czas a i tak silnik Ch...j strzelil silnik
a w trasie ile??15/100 to przy jeździe po mieście i to ponadprzepisowo. Wiem co mówię.
Dalej nie rozumiesz. V6 jest wytrzymalsza od TS i trzeba ja naprawde zaniedbac i katowac aby ja zajechac. TS jest o wiele delikatniejszy i czesto nawet zadbane egzemplarze rozlatuja sie nagle i bez ostrzezenia.jak ma strzelić go ch....j to czy v6 czy inny co za różnica
v6 odpada bo nie uśmiecha mi się lać 15 na setkę