• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

benzyna czy diesel ???

a jaki jest koszt wymiany rozrządu w 1.8 ts 2.0 ts i 1.9 jtd. TS-y łącznie z wariatami. Części i robocizna tak +/-

zgadza się , ale ceny części do diesla są srednio o 40 % wyzsze niz do benzyny .

Moje zdanie jest takie że jak się będzie miało coś spierdzielić to czy to będzie benzyna czy diesel to koszty i tak niestety będą,wiadomo że do diesla częsci będą troche droższe ,tak naprawdę wszystko zależy jak trafisz ja mam 4 diesle chyba dobrze trafiłem bo śmigają aż miło i spalanie.........bella na trasie potrafi zejść do 4,2l/100km i to do mnie przemawia najbardziej bo przy kilku autach oszczednośći na paliwie są nie da się ukryć

Rozrząd do R5 2.4 800zł z wymianą :)
2.4 raczej odpada ale jak nie znajdę innej to nie będę wybredny... aby tylko sprawna była..

nadal nikt nie napisał jaki koszt rozrządu 1.8 i 2.0
i odnośnie tych benzyniaków to chyba najgorsze co może mnie przy nich spotkać to problem z panewkami i jaki jest koszt naprawy??

Ostatnia edycja:
a jaki jest koszt wymiany rozrządu w 1.8 ts 2.0 ts i 1.9 jtd. TS-y łącznie z wariatami. Części i robocizna tak +/-
Czemu uparles sie na TS? V6 moze bedzie ciut drozsze w eksploatacji, ale zadbany egzemplarz odwidzieczy sie bezusterkowa eksploatacja. Na forum nie raz czytalem o przepadkach gdzie ktos dbal o TS i wszystko robil na czas a i tak silnik Ch...j strzelil silnik

Czemu uparles sie na TS? V6 moze bedzie ciut drozsze w eksploatacji, ale zadbany egzemplarz odwidzieczy sie bezusterkowa eksploatacja. Na forum nie raz czytalem o przepadkach gdzie ktos dbal o TS i wszystko robil na czas a i tak silnik Ch...j strzelil silnik
jak ma strzelić go ch....j to czy v6 czy inny co za różnica
v6 odpada bo nie uśmiecha mi się lać 15 na setkę
nie uparłem się tylko pytam o opinie i ceny konkretnych rzeczy a na alledrogo to mogę patrzeć ceny made in china

15/100 to przy jeździe po mieście i to ponadprzepisowo. Wiem co mówię.

Przy umiarkowanym ruchu i V 90-100 8-9l. Na hajłeju 140-150kmh 12-13l.
Średnio wkoło komina 11l/100. Idzie w gaz za tydzień. Zanosi sie sporo większy przebieg w tym roku.

Bierz v6 o ile pojęcie radość z jazdy nie jest ci obce. Jeżeli auto to tylko tramwaj bez szyn dla ciebie - bierz cokolwiek.

Ostatnia edycja:
ostatnio trasa HAMBURG - JAWORZNO przy predkosciach 120-140 9,1 mierzone na dystrybutorze :)

Damian to ile Ci pali przy 90?
I średnie zużycie?
Moja zona w każdym aucie schodzi 1-2 litry :) ja lubię szybko sie rozpedzac

jak ma strzelić go ch....j to czy v6 czy inny co za różnica
v6 odpada bo nie uśmiecha mi się lać 15 na setkę
Dalej nie rozumiesz. V6 jest wytrzymalsza od TS i trzeba ja naprawde zaniedbac i katowac aby ja zajechac. TS jest o wiele delikatniejszy i czesto nawet zadbane egzemplarze rozlatuja sie nagle i bez ostrzezenia.
Co do spalania to moja 3.0 po miescie (zatloczone Ateny) na krotkich odcinkach spala 20l/100km LPG. Mam raczej ciezka noge. Moje poprzednie auto wg kompa spalalo po miescie 14-15 l PB. (BMW E46 2.0 z automatem). Jaki z tego wniosek? 3.0 Alfa spala ciut wiecej niz 2.0 BMW z automatem. Trzeba pamietac, ze spalanie lpg wzgledem pb jest 15-20 % wieksze. Czyli wychodzi:
BMW 2.0 14-15 litrow PB
Alfa 3.0 16 litrow PB (20 LPG)

90 km/h w trasie ? nie jestem aż tak wytrzymały :D po niemieckich autostradach 120 to minimum . w miescie ok 14 , chociarz raz robiąc krótkie odcinki do pracy ( ok 1km) spaliła 18 :D ale to ekstremalna jazda na zimnym silniku , w zasadzie na ssaniu ciągle .

Trasa polska czyli nie autostrada tylko dawne krajowki...
90 - wiocha - 90 - radar - 90 - korek

Amortyzatory
Powrót