Bazar Transaxle...

Witam
W związku z ciekawym rozwiązaniem poprzedniego włąściciela, mam dwa zdecydowanie różne aparaty zapłonowe. Górny to bosch, wygląda tak jak powinien, dolny natomiast to magneti marelli(z kopułką mocowana na śrubki), z tego co widzę był montowany w starszych fiatach oraz twincamach ale nie w twinsparku.
Pytanie, czy ktoś może spotkał się jednak z takim rozwiązaniem lub dysponuje na sprzedaż dolnym kompletnym (lub bez palca i kopółki) rodzielaczem do twinsparka?
Jakoś mi się niewydaje żeby dwa różne systemy rozdzielania zapłonu były w stanie dawać iskrę w tym samym momencie ;)

W 2.0TS za moment podania iskry nie odpowiada rozdzielacz tylko czjnik połozenia wału. Szczerze mówiąc to mozesz tam zamontowac kazdy rozdzielacz od cztero cylintrowego silnika. Nie ma to zadnego wpływu na prace silnika.

Jest ktoś chętny na 4 oryginalne OBRYSOWKI do alfy 75 v6 Amercia i Milano . Dwie pomarańczowe , dwie czerwone . Stan Ideał . Jutro będą na Allegro . Prawdopodobnie ostanie w Polsce

W 2.0TS za moment podania iskry nie odpowiada rozdzielacz tylko czjnik połozenia wału. Szczerze mówiąc to mozesz tam zamontowac kazdy rozdzielacz od cztero cylintrowego silnika. Nie ma to zadnego wpływu na prace silnika.

Dzięki za odpowiedź, moje pytanie nie wzięło się z niczego, konkretnie na tych 4 świecach z dolnego aparatu silnik nie chce pracować - przy wypięciu którejkolwiek z fajek górnego aparatu silnik od razu pracuje na 3 cylindry. Zacznę od wymiany palca i kopółki (mocno zużyte) i sprawdzenia zgrubnego ustawienia aparatu, bo być może ktoś zamontował kopułkę(przewody) odwróconą o 180 st.

Zamien kable w cewkach i zobacz czy wtedy nie zacznie pracowac na tej dolnej kopułce. Moze byc uszkodzony moduł lub cewka.

Poszukuję zbiornika od spryskiwaczy do 75 - starego nie da się w żaden sposób naprawić. Byłem u speców od spawania plastiku, nie trzymało się nic, mówili, że włókno szklane ani żaden klej nic tu nie poradzi.
Czy ewentualnie można dopasować zbiorniczek od innego auta? Miał ktoś doświadczenia z tym tematem?

Witam
Po zdjęciu obu kopułek okazało się, że kable z dolnej są nieprawidłowo podłączone. Podłączyłem jak należy i zaczęło gadać, ale kopułkę i palec i tak wymienię bo są w agonalnym stanie.
Dzięki za sugestie.

Zamien kable w cewkach i zobacz czy wtedy nie zacznie pracowac na tej dolnej kopułce. Moze byc uszkodzony moduł lub cewka.

Prawie nowa Pomarańczowa blenda na tylna klapę ? Ktos chętny ? Lampy pomarańcz gratis

Poszukuję zbiornika od spryskiwaczy do 75 - starego nie da się w żaden sposób naprawić. Byłem u speców od spawania plastiku, nie trzymało się nic, mówili, że włókno szklane ani żaden klej nic tu nie poradzi.
Czy ewentualnie można dopasować zbiorniczek od innego auta? Miał ktoś doświadczenia z tym tematem?

ło matko, jakie spawanie plastików! Kupujesz trochę włókna szklanego i żywicy (np. do naprawy kajaków i łodzi) i jedziesz. Trzeba tylko ładnie powierzchnię zmatowic najpierw i dobrze odtłuścić.

Słabo się sprawdza ta żywica i włókno . Zresztą jak to później będzie wyglądać pod maska ? Jak łódka ?

No właśnie ponoć nie złapie, ale może spróbuje z ciekawości.
Póki co jedzie do mnie dobry zbiorniczek, więc wolę taki.
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

Witam , ma ktoś na zbyciu tłoka alfy 75 2.0 8v z pierwszych modeli w stanie nadającym sie do użytku ?

moze ktos ma do sprzedania caly komplet tłoków?? lub silnik na części?? :)

andrzej1980, jeśli dobrze pamiętam, miał do sprzedania TS-a. Niestety, nie mam bladego pojęcia, czy tłoki są takie same. Jak znam życie, to nie :).

Nie chciałby ktoś skrzyni z 75 gaźnikowej? I lewarka fabrycznego:) plus trochę plastików wnętrza?
na 90 % dwójka nie zgrzyta.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót