• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Bazar Transaxle...

radosuaf - nie wciskam jej na żadne allegro czy też otomoto bo jak już wspomniałem - nie chodzi o handlarza czy też zdobycie kasy tylko oddanie auta w które włożyłem dużo czasu ( jak go jeszcze miałem ) i serca w dobre ręce które dokończą prace i auto odwdzięczy się masą radości - tak więc masz pewnie duuuużo czasu aby wygrać w lotto :)

erni - wyczyść skrzynkę PW nie dochodzą

Wucio - jeśli to tylko brak czasu jest przyczyną sprzedawania to nie rób tego.
Zrób opinię rzeczoznawcy na auto zabytkowe i od tego roku możesz nie płacić oc na auto którym nie jeździsz ma 25 lat, 20 lat od zakończenia produkcji modelu i ma opinię rzeczoznawcy ( pozostając dalej na białych blachach ).
Niech postoi i poczeka na luźniejszy czas.
Chyba, że powody są inne to wystawiaj w Niemczech ewentualnie w PL na otomoto ( sporo Czechów, Słowaków przegląda ogłoszenia tam i jak sprzedawałem swoją 75 to z tych krajów byli najpoważniejsi klienci ).

Sprzedam felgi z mojej Alfy. Ronal A1. Rozmiar 15 cali, 5x98 ( na nich jakies tam opony 205/50 ).
Cena do uzgodnienia. Nie są nowe ale nie są też zniszczone.
Cena i dokładniejsze info przez telefon 667-997-105.

Ostatnia edycja:
Stefan dzięki za podpowiedź. W sumie OC jakoś mi nie wadzi - z tym autem na poważnie nie chodzi mi o zysk kasy tylko żal że się marnuje w moich rękach. Ale nie mam ciśnienia i tak jak napisałeś - może kiedyś pojawi się czas wróci wena i natchnienie i ją dokończę ( na chwilę obecną wpadłem na plan żeby nie kończyć uszczelek samemu tylko wstawić ją do sąsiada 150m ode mnie który ma mechanikę - ale zabieram się za to już 3 tygodnie hehe ). Przy okazji znalazłem też rozsądnego tapicera za rozsądne pieniądze - a uszczelki + tapicer to ta "dużo większa połowa" rzeczy które zostały mi do zrobienia.

Co do rzeczoznawców - miałem styczność z tym na Łódź jak nią z Niemiec przyjechałem i powiem szczerze słabe mam wspomnienia :)

Wszystko zależy od tego, na jakiego rzeczoznawcę się trafi. To tak jak z forum - jest masa debili, ale kilka jednostek jest w porządku. :P

Niestety, nie sprawdziłem i zamówiłem na pałę wąż chłodnicy, a po zakupie okazało się, że to prawdopodobnie do wersji 1.6. Producent: Impergom. Jeśli są zainteresowani, to za 3 dychy się go pozbędę.

A proszę bardzo:

21.jpg

Ok, nie mam tego węża w turbo, ale taki jak masz bym przerobił i też będzie pasował. Zobaczę pod koniec tygodnia jak będę stał z kasiorą i się odezwę, jeśli sprawa nie jest pilna. Swoją drogą, gdzie zamawiałeś?

e-autoczesci24.pl. Ale trzeba trochę poczekać. Pewnie z miesiąc, nie pamiętam już teraz. Wąż mogę Ci wysłać w sobotę, do Pana Moderatora mam zaufanie, że wpłaci :).

e-autoczesci24.pl. Ale trzeba trochę poczekać. Pewnie z miesiąc, nie pamiętam już teraz. Wąż mogę Ci wysłać w sobotę, do Pana Moderatora mam zaufanie, że wpłaci :).

Nie, lepiej nie. Mam teraz cienką sytuację związaną z rejestracją v6 - ciągle pod górkę. :/ Jeszcze muszę płacić 60zł za tablice tymczasowe tylko po to, żeby pojechać na przegląd. :/ Ogólnie machina jest skomplikowana i beznadziejna. Jeszcze jazdy z ubezpieczeniem... Wydałem już na rejestrację samochodu tyle, że nawet boję się to podliczyć.

Poszukuję prawego szkła reflektora lub całego reflektora. Może być popsuty, połamany byle szkło było całe.

Szukam węża chłodnica-termostat do turbo lub chyba twin sparka (wizualnie są bardzo podobne). Ewentualnie element między wlewem paliwa a zbiornikiem z turbo/v6

za szybko/za mokro (niepotrzebne skreślić) na rondzie było - nadal szukam szkielka lub lampy prawej

Poszukuję elementy wnętrza do 75 w rozsądniej cenie:
-prawy przedni plastikowy podłokietnik
-klapka schowka tego między siedzeniami z przodu (która jest jednocześnie podłokietnikiem)
-listwa przy szybie lewy przód (ta w której jest blokada drzwi)

Najbardziej mi zależy na tym prawym podłokietniku, bo mój jest w strzępach ..

Oprócz tego mogę się zamienić pomarańczowymi kierunkami za białe, lub sprzedać pomarańczowe.

Witam
W związku z ciekawym rozwiązaniem poprzedniego włąściciela, mam dwa zdecydowanie różne aparaty zapłonowe. Górny to bosch, wygląda tak jak powinien, dolny natomiast to magneti marelli(z kopułką mocowana na śrubki), z tego co widzę był montowany w starszych fiatach oraz twincamach ale nie w twinsparku.
Pytanie, czy ktoś może spotkał się jednak z takim rozwiązaniem lub dysponuje na sprzedaż dolnym kompletnym (lub bez palca i kopółki) rodzielaczem do twinsparka?
Jakoś mi się niewydaje żeby dwa różne systemy rozdzielania zapłonu były w stanie dawać iskrę w tym samym momencie ;)

Pozdrawiam
m

Amortyzatory
Powrót