Kurynio
Nowy
Przepraszam, ja wymiękam. Tak moja wina. Nie umiem odpowiedzieć na pytanie, to jest kura, znaczy osiołProste pytanie, a ty nie umiesz na nie odpowiedziec?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Przepraszam, ja wymiękam. Tak moja wina. Nie umiem odpowiedzieć na pytanie, to jest kura, znaczy osiołProste pytanie, a ty nie umiesz na nie odpowiedziec?
W zależności od generacjiNo nie, to nie sa blizniacze modele, nie tylko nazwą się przecież różnią.
Nie od zawsze, tylko od jakiś 10 lat w Europie nastąpiło korpo-eko-oszołomstwo i coraz bardziej się nakręca. Mi to nie pasuje. Tobie zresztą też, bo pokazujesz to czynem. A to co piszesz to zwykły troling jest.
Przepraszam, ja wymiękam. Tak moja wina. Nie umiem odpowiedzieć na pytanie, to jest kura, znaczy osioł
Tak ze droga wolna, fakty zostały przedstawione, a wy nadal mozecie sie wyzywac na wszystkich elektrykach, kierujac sie przykladem jednej sztuki gownianego auta, z gowniana bateria sprzed 10 latCokolwiek wam potrzeba, zeby usprawiedliwic przed samym sobą swoją histerię
![]()
Każde źródło informacji jest dobre, pewnych rzeczy jednak z internetu się nie dowiesz.Napisał koleś co wszystko wie o wszystkich autach bo oglądał w internecie....
Marudzę na małe silniki w dużych autach. Małe silniki są do małych aut. Koniec i kropka.
W przypadku Leafa jest jeden mały problem - to nadal (nawet druga generacja) gówniany samochód z gównianą baterią.
Dlaczego?
Bo Nissan w tym modelu nie zastosował chłodzenia baterii cieczą. I chcąc w tym jechać gdzieś dalej, przy drugim albo trzecim ładowaniu (w zależności od temperatury) gotujemy baterię.
Jasnowidz. Wie czym jeździłem, a czym nie. Jakoś tak dziwnie się składa że posiadam 1,6thp 165KM. I na dzisiejsze czasy to jest monstrum.Tylko skąd możesz to wiedzieć skoro nigdy dłużej nie jeździłeś nowoczesnym samochodem o pojemności poniżej 2 litrów.
Tomtrz, nikt nie chce odp., może Ty
Po co UE wprowadziła normy skoro klienci sami wyparli duże pojemności z rynku?
Czy koncern płaci kary za sprzedaż aut z przekroczonymi normami?/Lokuje je w cenie aby wyjść na swoje?
no to który inny 10 letni jest ok i trzyma baterię?
A jeśli ciężko o takiego, z czego wywodzisz że obecne, gdy będą miały 10lat, będą trzymać baterię?
W przypadku Leafa jest jeden mały problem - to nadal (nawet druga generacja) gówniany samochód z gównianą baterią.
Dlaczego?
Bo Nissan w tym modelu nie zastosował chłodzenia baterii cieczą. I chcąc w tym jechać gdzieś dalej, przy drugim albo trzecim ładowaniu (w zależności od temperatury) gotujemy baterię.
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
To może i odwrotnie - i nie ma grzania baterii i stąd zasięg przy srogim minus 10 : 2 ( dwa) kilometry.
https://motoryzacja.interia.pl/rapo...tnim-elektryku-tak-wyglada-degrad,nId,5788874
Auto w cenie gdy było sprzedawane dużego kombi / sedana jak kto lubi (trudno ; ) ale choć dojedzie ) .
Bateria a mróz. Kiedy temperatury obniżają się do minus 17 stopni, samochód włącza grzałkę, która podgrzewa akumulatory. Grzałka jest wyłączana, kiedy temperatura podniesie się do co najmniej -10 stopni albo poziom naładowania baterii spadnie poniżej 30 procent.
Dlatego przy bardzo mroźnych nocach należy zadbać o co najmniej 40 procent naładowania, a najlepiej – o podłączenie samochodu do ładowania na noc.

dwudziestoletniego sedana w benzynie, a tam na pęczki 1.6, 1.8. Diesla powyzej 2 litrów to ze swieca szukać.
Jeżeli chodzi o grzanie, to Leaf ma wbudowaną grzałkę.
Żródło: elektrowoz.pl
Swoją drogą to chyba Tomtrz śmiał się, że przecież to niemożliwe, żeby samochód w nocy na mrozie sam sobie podgrzewał baterię?
Swoją drogą czytając komentarze na Nissan Leaf Polska znalazłem taki kwiatuszek![]()
Pokaż załącznik 285751
Dla niewtajemniczonych, autor posta to chyba jeden z największych fanatyków EV, udowadniający innym, że Leaf nadaje się też w dalekie podróże, bo:
- jazda po autostradzie z prędkością 90km/h jest bardzo przyjemna i wszyscy tak powinni jeździć,
- postoje co 1-1,5 godz. również są bardzo przyjemne![]()
Czekaj, nie zauważyłeś żadnych 2.4, 2.5, 3.0, 3.6, 4.2?
Słabo szukałeś chyba
Większe diesle to już nieco ekstrawagancja (o akcyzie słyszałeś? to też taki rodzaj "regulacji rynku" żeby coś kasy uszczknąć dla siebie), ale też bez problemu poszukasz 3.0 i więcej.
Fajnie że jest ten temat, trochę (ekhm trochę ) mglistą się staje zaleta (na pewno o ile by istniała) mniejszej obsługowości elektryka
Swoją drogą to chyba Tomtrz śmiał się, że przecież to niemożliwe, żeby samochód w nocy na mrozie sam sobie podgrzewał baterię?
Dla niewtajemniczonych, autor posta to chyba jeden z największych fanatyków EV, udowadniający innym, że Leaf nadaje się też w dalekie podróże, bo:
- jazda po autostradzie z prędkością 90km/h jest bardzo przyjemna i wszyscy tak powinni jeździć,
- postoje co 1-1,5 godz. również są bardzo przyjemne![]()
W zwyczajnym, rodzinnym sedanie dla mas?
W zwyczajnym sedanie dla mas miałeś rozpiętość 1.8-2.5 i to był standard. Najwięcej było starych, dobrych 2-litrówek. Dopiero potem weszły silniki z turbo i zaczęła się era downsizingu.
Silniki 1.6 to była domena hatchbacków.
no standard to na pewno nie jest. Moze w gownoleafie z gownobaterią![]()
No skoro jezdzi i mu to odpowiada, to znaczy, ze się daCo nie oznacza, ze taka jazda musi kazdemu odpowiadać. Swoja droga nie wiem po co wchodzic na forum nissana leafa
![]()