Nie tak brzmiało pytanie. W każdym razie dobrze, że nie odpowiedziałeś statystykami sprzedaży motorowerów w Malezji.Pytałeś jak się sprzedają silniki 1.0?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie tak brzmiało pytanie. W każdym razie dobrze, że nie odpowiedziałeś statystykami sprzedaży motorowerów w Malezji.Pytałeś jak się sprzedają silniki 1.0?
w USA nie ma takiego silnika w opcji.Ile fordów 1,0 sprzedaje się w USA?
Ale że wam się chce.
specjalnie nie odpowiadasz na pytanie, czy udajesz, że nie rozumiesz?
dlaczego co 4 ford z 1.0ecoboost? nie jest niczym dziwnym, że auto rozmiaru Fiesty ma 1,0. ale to że do Focusa możesz wybrać 1,0 MT, ewentualnie 1,0 MHEV, albo jeszcze 1,0 MHEV (trochę mocniejszy) już jest dziwne. Nie licząc wersji ST.
w Hundai-u to samo co dziwnego w tym, że auta segmentu A, czy B mają 1,0? Dobrze że chociaż przy i30 jest alternatywa 1,6.
Pytanie jakie ekologiczne uzasadnienie ma 1,0TSI w dużym SUV-ie segmentu C (zawadzającego o D) o aerodynamice cegły. Bo ma niskie CO2 na teście WLTP? a na drodze przy 140km/h pali więcej niż V6? Przy pełnym obciążeniu bagażami i pasażerami pewnie w okolicach V8. Wariantu z przyczepą nawet nie chcę rozważać (wg homologacji masa maksymalna 1900kg + 1300kg przyczepy).
Inny kwiatek. Nowa wersja sportowego Nissana Z Performance. Na EU oczywiście nie będzie, bo "w europie drastycznie spada popyt na samochody sportowe"....
Nie tak brzmiało pytanie. W każdym razie dobrze, że nie odpowiedziałeś statystykami sprzedaży motorowerów w Malezji.
Wejdz sobie taka octavie na otomoto albo autoscouta i sprawdz, ile jest wystawionych w kazdej wersji, zamiast opowiadac wyssane z palca farmazony. Ludzie to kupują. 11 sekund do setki i >200kmh vmax to jest za mało do normalnego uzytkowania auta? No chyba nie. Nie wiem, moze ty bys sie czuł mało męsko, majac tylko 3 cylindry, ale wiesz, nie kazdy potrzebuje do tego cylindrów
I wiesz, na autostradach rzeczywiscie małe silniczki nie pala wcale mało, tylko pomyslales moze, ze ktos jezdzi glownie po miescie i w takich warunkach one sie sprawdzaja doskonale? Czy moze tez jestes jak nasz Andrzej 1%, co jednak na terenówkę skusić się nie chce?![]()
Człowieku, nie wiem co chcesz udowodnić?Ludzie widzą sens kupowania aut z małymi silnikami, mimo że Ty nie widzisz.Możesz je krytykować, al;e to kupujący decydują o zasadność takiej oferty.
napisałem. "Po co w takim razie producenci wprowadzają na rynku EU takie wynalazki jak duża buda z silnikiem od kosiarki? I pytanie jak te się sprzedają."P.S Naprawdę nie napisałeś "I pytanie jak te się sprzedają"? Może jednak sprawdż ?
Z innej beczki, ja wiem to nic nie znaczący niuans w porównaniu z samymi plusami... Poza tym już duży przebieg
https://www.wyborkierowcow.pl/11-letni-elektryk-gorszy-niz-telefon-35-km-na-jednym-ladowaniu/
Z ciekawości sprawdziłem na otomoto. Seat Ateca 1,0 9 ofert na 218 (~5%). Skoda octavia pow. 2013r. 67 na 2455 ofert (~3%).
"Po co w takim razie producenci wprowadzają na rynku EU takie wynalazki jak duża buda z silnikiem od kosiarki? I pytanie jak te się sprzedają."
A tutaj ta sama sytuacja opisana jako niebywały sukces, bo sam, właściciel obstawiał poza kamerami, że przejedzie całe 13 km... A tutaj taki sukces, zrobił prawie 35km. I to w takim ekstremalnym teście. Przecież samochód już ma 11 lat. No sukces160km/h (i to jest Vmax ! Brava 1,2 miala o ile pamietam 170, tylko ciut dłużej ) przez 38 kilometrów, łał, to niebezpieczne przeież jest w ogóle dziwne że nikt nie zginął, po co tak gnać. I to z ogrzewaniem, ale ktoś ma głupie pomysły na tak dziwaczne użytkowane samochodu. Zamiast do i z pracy i ... i to wszystko w zasadzie.
A tutaj ta sama sytuacja opisana jako niebywały sukces, bo sam, właściciel obstawiał poza kamerami, że przejedzie całe 13 km... A tutaj taki sukces, zrobił prawie 35km. I to w takim ekstremalnym teście. Przecież samochód już ma 11 lat. No sukces
https://elektrowoz.pl/testy/zimowy-...ny-a-ten-pokonuje-35-km-przy-prawie-160-km-h/
Opis testu mrozi krew w żyłach, niczym bicie rekordu prędkości na wyschniętym jeziorze - " aby zmaksymalizować zużycie energii, włączono nawet światła i wycieraczki". Skóra cierpnie od samego czytania, no normalnie jazda na krawędzi...
No nic podnieciłem się mój Ty rycerzutylko co z tego ma niby wynikac?
Ale to za parę lat, wiesz ile będzie ładowarek, co rzut kamieniem. I jakie szybkie będą, nie zdążysz si zrobićto jakieś nie gówno, z przebiegiem 200 tys. i wiekiem 10 lat zrobi całe 120 km. Wow
No najwyrazniej sie opłaca je trzymac w ofercie, wiec ktos chyba kupuje?
I będzie można nawet brawurowo włączyć ogrzewanie i światła i nawet wycieraczkiPiknie bydzie
Pomyśl, że należymy do pokolenia, które jeżdżąc autem pozwalało sobie na takie zbytki jak słuchanie radia....I będzie można nawet brawurowo włączyć ogrzewanie i światła i nawet wycieraczki
No nic podnieciłem się mój Ty rycerzu
Oczywiście się mylę i jestem w błędzie, bo przecież to super jest, jak co 10 lat bateria jest do dupy? To takie ekologiczne rozwiązanie. Jak bułkowe gówno z przebiegiem 100 tys. km zrobiło 35 km, to jakieś nie gówno, z przebiegiem 200 tys. i wiekiem 10 lat zrobi całe 120 km. Wow
A jak gdzies w jakims aucie spalinowym, w jednej sztuce, padnie silnik po 10 latach, to co to oznacza wtedy? Ze silniki spalinowe to gówno? I na to pytanie bym chciał poznać odpowiedz, moi oświeceni rycerze PRAWDY
I to jest dla nich kolejny, koronny dowód.