Ty cały czas nie przyjmujesz do wiadomości,że nie kłócisz się ze mną tylko z wynikami badań-długofalowymi, kilkuletnimi wynikami badań.Jakoś wbrew Twojej nieomylnej wiedzy o cyrkulacji powietrza wyniki pomiarów sprzed wprowadzenia strefy i po wprowadzeniu różnią się diametralnie.I niue mówimy tutaj o chwilowych wynikach.No fajnie ,że odkryłeś,że ludzie przeniesli się na komunikację, bo wiesz.....na tym właśnie między innymi polega wprowadzenie tych stref Sherlocku.Nie wiem w jakim mieście mieszkasz, że masz kłopoty z komunikacją miejską..
Nadal NIC nie rozumiesz, zatem dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu.
Co do komunikacji miejskiej, to Ty, jak czytam, mieszkaniec Radomia, również na ten temat
nie masz nic do powiedzenia. Ja mieszkam we Wrocławiu, mieście kilkukrotnie większym od Radomia i temat komunikacji akurat rozumiem. Jest to parodia komunikacji, podobnie rzecz się w przypadku większości miast w Polsce.
Jeśli NADAL nic nie rozumiesz,
wyjedź na trzy dni do np. Krakowa a potem na trzy dni np. do Berlina i poruszaj się po obu miastach komunikacją miejską.
Wtedy może coś zacznie do Ciebie docierać.
Na temat ruchu mas powietrza również, wybacz, sięgasz poziomu Tomtrz. Trudno dyskutować z kimś, kto nie rozumie podstawowych praw fizyki, fizykochemii, zasad rządzących cyrkulacjami w środowisku i tak dalej. Wróć do szkoły, uzupełnij wiedzę, do tego czasu kończę wymiany zdań z Tobą.
- - - Updated - - -
wynikami obniżenia zanieczyszczeń populację pszczół w Europie i wyciągnąć wniosek że winne zanieczyszczeń są pszczoły. Takie pseudonaukowe tezy miały już swoje konsekwencje w historii ludzkości (wróble w Chinach).
Trafiasz w sedno. Ludzie nie rozumieją, jak prowadzi się badania naukowe, w jaki w ogóle sposób prowadzi się naukowy dyskurs. I również, w jaki sposób można interpretować dowolnie wybrane odcinki badawcze, żeby udowadniać najbardziej absurdalne tezy.
Net jest pełen linków do milionów różnych źródeł. Przytaczałem przykład płaskoziemców: może ktoś ma czas i zacięcie, to po paru godzinach poszukiwań zgromadzi "materiał naukowy", jednoznacznie udowadniający płaskość Ziemi.