[159] AR 159 TI alcesa

Ciekawi mnie jak to działa kiedy występuje jakiś problem z pojazdem.
Wyświetla wszystkie komunikaty jak standardowy ekran 1:1 czy tylko te, które zostały zaprogramowane w urządzeniu?

235 euro... za dostawę dodatkowa płatność? sam instalowałeś?
235 + dostawa.
Sam montowałem, to raptem 3-4min.

- - - Updated - - -

Ciekawi mnie jak to działa kiedy występuje jakiś problem z pojazdem.
Wyświetla wszystkie komunikaty jak standardowy ekran 1:1 czy tylko te, które zostały zaprogramowane w urządzeniu?
Tak, są komunikaty, z tego co wiem nie ma jedynie info o spalonej żarówce, ale jeśli będzie jakaś aktualizacja oprogramowania tego urządzenia to jest gratisowo do pobrania.

- - - Updated - - -

Następny mod to już będzie Giulia :eek:

Waham się, ale póki co kolejny etap budowy domu przede mną, więc moja stajnia raczej szybko się nie zmieni, aczkolwiek nudy nie ma ;)
Pozdrawiam.
Rafał

Zdecydowałem się na zakup i montaż wyświetlacza DVM od Macman-pro dedykowanego do 159 i nie żałuję.
W połączeniu z poloftowym podświetleniem zegarów kokpit wygląda teraz zdecydowanie młodziej, czerwone podświetlenie centralnego wyświetlacza nieco mnie męczyło, a poza tym nie wyglądało już tak dobrze jak przed laty.
Wyświetlacz DVM ma kilka ciekawych opcji, jest wysokiej jakości, bardzo prosty w montażu.
Nie mam póki co więcej spostrzeżeń, bo Alfa zimuje, ale jestem bardzo zadowolony.
Pokaż załącznik 288761
Pokaż załącznik 288762
Pozdrawiam.
Rafał

Witam fajny bajer , podasz namiar sprzedawcy. Ze swojej strony też mogę zaproponować coś fajnego. No przynajmniej dla mnie jest fajne. Gałka na lewarek , właśnie dzisiaj doszła jeszcze nie zamontowana.

9169_0.jpg

ps. dobra już widzę link :)

Ostatnia edycja:
https://macman-pro.com/en/module/dvm/
A gałkę mam u siebie identyczną. Do mojego wnętrza zdecydowanie lepiej pasuje właśnie czarna.
Pozdrawiam.
Rafał

Zorientowałem się u producenta co potrafi to urządzenie. Więc tak, chciałem wyciągnąć sobie parametry DPF na wyświetlacz
Niestety obecne uchodzenie obsługuje tylko sieć can . Jak wiemy w samochodzie są wykorzystywane dwa rodzaje komunikacji, can - 2 przewodowa i k-line jedno przewodowa. Niestety DPF jest na sieci K . Dlatego trzeba zmienić hardware nad czym obecnie pracują. Dostałem informację że nowe urządzenie powinno być dostępne w sprzedaży sierpień lub wrzesień. Wtedy będzie można wyświetlić wszystkie parametry jakie klient sobie zażyczy. Dlatego zdecydowałem się poczekać z zakupem

Ostatnia edycja:
Trafił się pilny wyjazd, pogoda dopisała, więc przewietrzyłem 159. 1400km w ciągu niecałej doby. Łyka km aż miło!

IMG_20240222_031242984.jpg

Pozdrawiam.
Rafał

159 Rafała jak wino! ;)
Jedyne, do czego mógłbym się na siłę przyczepić to te lekko żółte naklejki ochronne, ale wiem, że na białym lakierze występuje niestety taki efekt.

Sam się tego czepiam i na wiosnę myślę wymienić je na nowe :)
Pozdrawiam.
Rafał

Nie dalej jak pół roku temu kupiłem komplet u taniego Fiata na allegro.

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

No i będzie ideał! ;)
Kurczę, ja już tęsknię za Alfą, ale muszę poczekać przynajmniej do przyszłego roku. Nie planujesz wtedy sprzedawać? ;)
Niczego nie wykluczam...
Pozdrawiam.
Rafał

- - - Updated - - -

Można dorwać nowe w ASO.

Owszem, ale ja robię sobie sam, customowe, znacznie większe niż ori, dzięki czemu ochronią lepiej.
Pozdrawiam.
Rafał

No i będzie ideał! ;)
Kurczę, ja już tęsknię za Alfą, ale muszę poczekać przynajmniej do przyszłego roku. Nie planujesz wtedy sprzedawać? ;)
Taki plan jest, sprzedaż na przełomie wrzesień/pazdsiernik 2024.
Ale to wszystko się wyklaruje.
Pozdrawiam.
Rafał

Amortyzatory
Powrót